takže jsem se vybaven všemi radami a fintami včetně fotek jal měnit pylový filtr na mém Fíkovi, zvolil jsem varinatu nadzvednutí pouze torpéda nad pylovým filtrem.
No nadzvednout to trochu jde, ale určitě to není na pohodovu výměnu, odklopil jsem ten bok vany pro filtr, ale přesto při pokusu tam ten pylák vsunout jsem ho mírně zdeformoval. No tak jsem ho tam chtěl porovnat a v tomu "rup" a vytrhl jsem ten krajovej plastovej kolík včetně té černé destičky.

No nasranej jsem byl dost, bylo jasný, že musím vyndat celý torpédo (jinak pro ty, kteří zvolí varinatu sundání celého torpéda můžu říct, že jde sundat pouze levé torpédo bez nutnosti sundáva to pravé a tudíž i stěrače) takže jsem zkoumal, jak se to dá vycvaknout bez poškození a konstatoval jsem, že bez mírného poškození to prostě snad vyndat nejde. No ve finále jsem vytrhl i ten druhej plastovej kolík, koupil plastové hmoždinky, ty krásně našrouboval do karoserie na mmísta, kde byly plastové kolíky a torpédo pěkně napevno přišrouboval černými vruty tak, že i když jsemm stříkal hadicí na sklo, nic neproteklo.
Toto budiž návodem pro ty méně šikovnější, jako jsem třeba já...

Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004