ostřiky xenonů
- jednaminus
- Nováček
Re: ostřiky xenonů
tak jsem nakonec koupil i tu druhou originál, nastříkal a samotné ostřikovače vysunul trochu ven, aby na ně nárazník netlačil.Připadám si jako magor,když je po každém parkování kontroluji 

nimbus silver mondeo combi 2.0 107kw 01 celoroční 8,6/100km
- Rumcajs1
- Test driver
na kolik Tě prosím Tě vyšla? Jedna mi taky ještě chybí 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
+- 330kc ve fordu nebo v aci.
- Judzin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak i já mám na novém autě problém s ostřiky xenonů. Nefungují a pálí se pojistka. Nemám moc prostory co do oprav a spol. když zvednu auto na hever vepředu dostanu se nějak k motorku na ostřik světel abych ho zkontroloval?Díky za pomoc.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
k nemu se nejlip dostanes,kdyz vyndas svetla.postup je popsan v sekci navody...
- Judzin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu juknu se. Včil se snažím projít témata všelijak a rozkoukat,ale je toho na mě moc najednou 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To je dobře,že je tu toho na Tebe moc
Neboj,za chvíli se zorientuješ 

- Judzin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mám v háji motorek na ostřik světel
, nevíte kde sehnat druhý?

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vrakoviště,originál dealer ford...nějaká druhovýroba nevím.Resp.jestli třeba auto kelly je levnější... 

- Yeshterr
- Test driver
Ostřikovače světlometů
Všude jsem našel jen útržkovité zmínky o ostřikovačích světlometů, tudíž zakládám nové téma. Mé otázky zní:
1) Lze seřizovat trysky těchto ostřikovačů, jako se např. špendlíkem seřizují trysky ostřikovačů čelního skla?
2) Pokud ano, jsou stanoveny na světlometu nějaké kontrolní body, kam má proud ostřikovače mířit?
Jinak jsem chtěl přidat takový drobný zlepšováček, který se bude možná notorickým absentérům krytek ostřikovačů hodit. Omlouvám se za kvalitu foto. Takže jedná se o pojistění krytek ostřikovačů proti ztrátě uklepáním, nárazem a částečně i krádeží (pokud si zloděj neusmyslí, že "to prostě musí urvat, klidně i s nárazníkem"). Pokud takto pojistěným krytkám prasknou ty drobounké zácvaky z ABS plastu nebo co je to za měkotu, či vyskočí, zůstanou viset na drátu a po příjezdu z cesty a následném zjištění se dají opět nasadit, přilepit atd. K tomuto počinu mě dohnal fakt, že jedna krytka a namíchání barvy do spreje mě stálo 717,- , což by se mi čato dávat nechtělo. Na úpravu dvou ks krytek budeme potřebovat cca 30cm drátu o průřezu do 1,5mm2, já použil měděný kvůli dobré tvarovatelnosti, vrták odpovídající průměru drátu, vrtačku, štípačky a siky.
1) Do většího sloupku na krytce vyvrtáme díru, protáhneme drát a smáčknutím kleštěmi zajistíme - viz obr. č. 1: 2) Nasadíme krytku na povysunuté tělo ostřikovače, zacvakneme a pod tryskou protáhneme drát dolů, kde ho pár závity omotáme. Přebytečný kus odštípneme a konec drátu lehce přimáčkneme k tělu ostřikovače, obr. č. 2: Popsal jsem takovouto jednoduchou věc trochu obšírně, ale jen z toho důvodu, aby si i lidé s menší představivostí či menší zručností toto dokázali na autě vychytat
1) Lze seřizovat trysky těchto ostřikovačů, jako se např. špendlíkem seřizují trysky ostřikovačů čelního skla?
2) Pokud ano, jsou stanoveny na světlometu nějaké kontrolní body, kam má proud ostřikovače mířit?
Jinak jsem chtěl přidat takový drobný zlepšováček, který se bude možná notorickým absentérům krytek ostřikovačů hodit. Omlouvám se za kvalitu foto. Takže jedná se o pojistění krytek ostřikovačů proti ztrátě uklepáním, nárazem a částečně i krádeží (pokud si zloděj neusmyslí, že "to prostě musí urvat, klidně i s nárazníkem"). Pokud takto pojistěným krytkám prasknou ty drobounké zácvaky z ABS plastu nebo co je to za měkotu, či vyskočí, zůstanou viset na drátu a po příjezdu z cesty a následném zjištění se dají opět nasadit, přilepit atd. K tomuto počinu mě dohnal fakt, že jedna krytka a namíchání barvy do spreje mě stálo 717,- , což by se mi čato dávat nechtělo. Na úpravu dvou ks krytek budeme potřebovat cca 30cm drátu o průřezu do 1,5mm2, já použil měděný kvůli dobré tvarovatelnosti, vrták odpovídající průměru drátu, vrtačku, štípačky a siky.
1) Do většího sloupku na krytce vyvrtáme díru, protáhneme drát a smáčknutím kleštěmi zajistíme - viz obr. č. 1: 2) Nasadíme krytku na povysunuté tělo ostřikovače, zacvakneme a pod tryskou protáhneme drát dolů, kde ho pár závity omotáme. Přebytečný kus odštípneme a konec drátu lehce přimáčkneme k tělu ostřikovače, obr. č. 2: Popsal jsem takovouto jednoduchou věc trochu obšírně, ale jen z toho důvodu, aby si i lidé s menší představivostí či menší zručností toto dokázali na autě vychytat

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- ZaQik
- Admin
Re: Ostřikovače světlometů
u FoFo II nejdou a predpokladam, ze mondeo je na tom stejne ... proste je potreba sehnat spravny dil, ktery k danemu autu patriYeshterr píše:1) Lze seřizovat trysky těchto ostřikovačů, jako se např. špendlíkem seřizují trysky ostřikovačů čelního skla?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Yeshterr
- Test driver
Mě to totiž připadá, že ty krajní trysky stříkají nějak bokem, musím někomu říct, ať mi spustí ostřik a podívat se z venku. Takže to teoreticky rozštelovat nejde, dík!

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Já teda krytky neztratil zatim, ale pěkná vychytávka! Asi si to někdy taky odrátuju 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Sloučeno 

- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsme koukali na zprávy a bylo v nich policejní mondeo
Kterýmu ovšem někdo ty krytky ostřikovačů taky někdo orval