tak jsem včera měřil spotřebu a .... mám 7l

Já už nevím co mám dělat

Jestli máte nějaký nápad tak sem s ním, budu za to vděčný.
Děkuji.
richisan píše:Wincenzou: Kedy si poslednykrat menil palivak+olej a olejovy a vzduchovy filter?
Aku naftu tankujes? Nejazdis s mnohymi zapnutymi spotrebicmi? Tych 7L je tak akurat moznych v meste![]()
![]()
Mimo mesta neexist na TDDi...
Čau,čau..prosim tě, nejsem tak zkušený... myslíš, že bych to mohl udělat sám anebo raději to dát do servisu?richisan píše:Ahoj Wincenzou,
ak mas naliaty olej a osadene filtre, splnajuce specifikaciu fordu, potom by som skusil skontrolovat tesnost vsetkych potrubi a hadic na privod vzduchu. Vychadza mi to tak, ze ked je nejaky unik vzduchu, tak RJ da pokyn na bohatsiu zmes a tym padom sa zvysuje spotreba.
Jen se zeptám: Jak jsi měřil spotřebu - počítačem, nebo výpočet z tankování nádrže "do plna"?Wincenzou píše:Dobrý den přátelé,
tak jsem včera měřil spotřebu a .... mám 7l![]()
![]()
Já už nevím co mám dělatjezdím tak, jak mi všichni radí a prostě...stylem jízdy to nebude
, takže čím?
Děkuji.
PC nemám, takže jenom z toho výpočtu no. Vím, že to není nikterak přesné, ale jak jinak to mám dělat že....DanCZer píše:Jen se zeptám: Jak jsi měřil spotřebu - počítačem, nebo výpočet z tankování nádrže "do plna"?Wincenzou píše:Dobrý den přátelé,
tak jsem včera měřil spotřebu a .... mám 7l![]()
![]()
Já už nevím co mám dělatjezdím tak, jak mi všichni radí a prostě...stylem jízdy to nebude
, takže čím?
Děkuji.
Jinak už tu zaznělo, že 7 je tak na město, ale ne po okreskách. Píšeš, že nejezdíš nějaké dlouhé štreky = motor se ti jen tak tak prohřeje = vyšší spotřeba. Jenže já měl 6,9 po dálnici při při 140-150 km/h v Německu a 130-140 km/h u nás. Někde bude chybka. Najít jí může být celkem ořech - zkusil bych ten servis.
Najdi si tady ve fóru nějaký osvědčený, co se motorů týká a zajď tam. Minimálně mají lepší vybavení, než máš Ty.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů