Zatím vše běží, jak má, v neděli objednání, v pondělí potvrzení objednávky a dílů na skladě, úterý odeslání a tracking přes DPD.
Ve čtvrtek SMS od českého DPD - doručení na pátek. Posouváme na další pondělí, nejsme doma.
Ale jinak slušný, do lotyšské Rigy je to přece jen kus cesty.
Mezitím z nabídky ten silentblok zmizel - asi jsem bral poslední

a už mají v nabídce zůstal jen ten Hutchinson 586286.
Ostatně, katalog Hutchinson Aftermarket zná pro naše auto jen 586282, některé obchody ale tvrdí, že 586655 je náhrada za 586286
Buď jak buď, v ČR není momentálně k mání ani jeden z nich. Na ebay ještě jsou 586286 k mání, ale snad jedině v tom Lotyšsku mají v jednom obchodě všechny 3 silentbloky Hutchinson na jednom místě.
Obecně jsem k těm "náhradám", vzhledem k dnešnímu tlaku na výrobní náklady, poněkud rezervovaný. Ale třeba je to jen můj pesimismus, mohlo naopak proběhnou nějaké drobné zlepšení
Pro zajímavost, tyhle silentbloky se dávaly jen k Duratecum - krom 1.8 a 2.0 známých z FFIi a C-Max, ještě taky k 2.0 Ti-VCT, 118kW, který se ale v Evropě s výjimkou Ruska ve FFIII neprodával.
Pokud bych trval na koupi silentbloku v ČR, tak bych bral asi od Volva (Ford díl v jiném pytlíku - dokonce má na sobě i Ford číslo 3M1-6F012-AJ), přičemž objednací číslo je 31375739 a stojí cca 2300,- (totéž u Fordu 3500,-

)
Končím rešerši a nechám se překvapit, co dorazí - jsem napnutý jak kšandy...