Zhavice
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhavice
Tak a uz mam zhavice doma. že vraj motorcrafty...
po otvoreni som zistil že su to: BERU ILERAND 10V XS4U 6M090 AB...................

- eva191
- Nováček
...ja som menil dnes prvy krat a mozem povedat ze to je uplne jednoduche cca 40min. A moje stare zhavice od BERU vyzerali takto (vid foto).Nove som dal NGK,uvidim zajtra rano ci to pomohlo.

- eva191
- Nováček
..caute vsetci,takze rano start ako s benzinom-super.Ten 4 zhavic bol k.o,teraz sa auto uplne inac sprava -nerezonuje,drzi otacky- proste jednym slovom je to velky rozdiel a vymena samotnych zhavicov je uplne jednoducha- extra naradie nepotrebujes.

- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- eva191
- Nováček
...mne to startovalo asi ako V3S-ka,ked bolo vic ako -12,tak som tocil motorom asi 5-6 sekund a pri tom trpi motor aj starter.Staci ked mas 1 k.o a starty hlavne rano otrasne a potom uz v pohode,takze so to menil skrz ranajsie starty a zimne obdobie a vyzera to byt zatial super.Za 1 zhavic NGK-made in Japan-420sk cez olejshop na prislusny typ auta.
- vozgrunt
- Nováček
Mám podobný problém, jenže zjistil jsem to až na horách při -10, protože mám předehřev motoru a doma i v práci to nahřeju a chytne dobře. Ale na těch horách jsem nechápal, auto starovalo jako zmíněná V3S, hrůza chytalo to jako by na dva hrnky. Takže asi není co řešit žhaviče půjdou ven. Asi je nejlepší vyměnit všechny.!!

focus I, TDCi, 10/03, sedan
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Asi je nejlepší vyměnit všechny.!!
[/quote]
100%

100%
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- eva191
- Nováček
...ja som to tak spravil,vsetky nove
.

- vozgrunt
- Nováček
Už to mám vyměněné, práce jedna báseň ! vymontuješ a namontuješ !
Na autokelly měly žhaviče zn. BERU za 411 Kč/kus
Ford Rašíno Brno žhaviče zn. BERU za 344 Kč/kus v papírové krabičce Ford, tak jsem řek Já to teda BERU šéfe !!!

Na autokelly měly žhaviče zn. BERU za 411 Kč/kus
Ford Rašíno Brno žhaviče zn. BERU za 344 Kč/kus v papírové krabičce Ford, tak jsem řek Já to teda BERU šéfe !!!

focus I, TDCi, 10/03, sedan
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-10°C pres vikend, motor byl cely prokrehly a v pondeli rano se mu nechtelo nastartovat. Vcera jsem objednal FEBI zhavice, dnes vecer namontoval. Odpor vsech starych namontovanych byl cca 100 ohmu, nova kazda zvlast 1,2 ohmu. Tato moje druha vymena byla po 3 letech. U prvni jsem ztratil 3 original maticky, u druhe jen jednu, mel jsem silny magnet na teleskopicke tycce.
- ziky31
- Nováček
Zdravim panove, uz asi mesic jsem pozoroval horsi starty, vetsinou 2x nebo 3x jsem zhavil a pak uz to chytlo. Vzhledem k tomu jaky jeste asi budou mrazy, tak jsem vyrazil na kontrolu zhavicek,zjistil jsem ze mam 3 KO. Tak jsem vyrazil druhym vozem do autokelly. Vzal jsem 4x starline (prosim neukamenujte me) po 175Kc. Pri samotne vymene zaznelo docela dost panskych a damskych prirozeni, fakt pristup na prd, ztratil jsem 2 matky, ale nakonec se povedlo. Po dnu a pul stani jsem jednou nazhavil a chytlo na drcnuti, bez bileho cmoudu, bez treseni, proste parada. Priste (snad ne uz pristi zimu) az budu menit zhavicky, tak uz to snad pujde hladce. Jeste pro porovnani, ta jedna zhavicka(BERU) co byla OK, tak mela odpor 280 ohmu a nove starline kazda okolo 0,7 ohmu.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Starline by mely vydrzet alespon jednu zimu.
- marras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem zkontroloval svíšky ohmmetrem a hodnoty byly u dvou 0,6 ohm a 0,8 a 1 ohm u zbylých. Je to na výměnu nebo ještě ne? Je mi jasné že ty s menší impedancí se zahřejou rychleji na potřebnou teplotu. Nedávno při větších mrazech (-13, auto týden stálo) jsem startoval déle než je zdrávo a určitě ne na všechny 4 výlce. Svíčky jsou původní, najeto necelých 90tis.
Taky se stává že auto normálně nastartuje (na všechny 4 válce) a po cca 2 sekundách chcípne. Pokud po nastartování přidám plyn nad 1000ot/min tak nezdechne. A teď co s tím?
Je fakt, že auto jezdí tak 2x týdně vždy trasu min. 50km. Baterka 2 měsíce stará.
Taky se stává že auto normálně nastartuje (na všechny 4 válce) a po cca 2 sekundách chcípne. Pokud po nastartování přidám plyn nad 1000ot/min tak nezdechne. A teď co s tím?
Je fakt, že auto jezdí tak 2x týdně vždy trasu min. 50km. Baterka 2 měsíce stará.
Ford Focus kombi 1.8TDCI 74kW, 6/2004
Opel Corsa 1.0, 3dv. nákupní taška manželky
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- marras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-> pelen: Dík, tušil jsem to.
Ještě jeden poznatek bych měl. Všiml jsem si, že celkem dost lidí ztrácí matičky od žhavičet při jejich montáží. Bodejď by ne, jak je k nim takový pěkný přístup. Jejich ztrátě lze zabránit tak, že se příslušný golaklíč zevnitř trochu mázne vazelínou a matička se na ni přichytí a nevypadne. Jednoduché a u mě to fungovalo.
Ještě jeden poznatek bych měl. Všiml jsem si, že celkem dost lidí ztrácí matičky od žhavičet při jejich montáží. Bodejď by ne, jak je k nim takový pěkný přístup. Jejich ztrátě lze zabránit tak, že se příslušný golaklíč zevnitř trochu mázne vazelínou a matička se na ni přichytí a nevypadne. Jednoduché a u mě to fungovalo.
Ford Focus kombi 1.8TDCI 74kW, 6/2004