Vse kolem chiptuningu
- messenjah
- Nováček
Re: Vse kolem chiptuningu
To by věděl spíš Takeshi, ale asi tam něco bylo, s tím si Bluefin neumí poradit?
Focus ST 2006, K&N kit sání, Bluefin stage 1,galerie
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem slyšel, tak pokud je v autě už nějaký jiný než origo soft, Bluefin to nezvládne... zkus zkontaktovat JRa , třeba by poradil...
- 6666667
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hochu tak to tě lituju že s tím máš takový trable. Já to měl v pohodě. Kolik ti tlačí turbo ?? originál tlačí asi 0.6 bar......jestli tam máš víc tak tam asi nebudou orig. data ŘJ.
Byl Focus ST225-TimeAttack Brno 2:32
Byla Mazda RX-8-CrashAttack Brno 0:00
Je Fiesta ST180 new project
- messenjah
- Nováček
Turbo tlačí až před "červený". Takže do Forda a ať stáhnou vše nad normál a pak teprve Bluefin. To je radosti
Díky

- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Mě taky turbo při overboostu na vyšší kvalty tlačilo až k červenýmu a měl jsem stoprocentně origo mapu, tim to bejt nemusí
Každopádně bych asi taky zkusil jet do Fordu no...

ST150
- messenjah
- Nováček
Tak vyřešeno, u Fordu za 950,- přeprogramovali jednotku a Bluefin už frčí, díky všem za rady 

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se mi podarilo po par dnech laborovani konecne nahrat Bluefin Stage 1. teda reknu ze ten kdo neumi dobre anglicky nema skoro sanci bez cizi pomoci zvladnout vse na poprve
nakonec jsem dopadl tak ze jsem si vse nahral konecne do auta a pak me to odmenilo errorem EOO1 a neslo to nastartovat. Na webu v diskuzich toho bylo spousta takze evidentne chyba v navodu jak se to ma delat, protoze jsem udelal stejnou chybu a do auta jsem nalil prazdny soubor
)) Po par mailech mezi JR a anglanama se vse podarilo doresit, ale je to mazec, kdyz si myslite jak se nemuze nic stat a najednou je auto mrtve a je to na vas co s tim udelate. .............
Po tech vsech peripetiich sem to konecne zvladl, ale k memu zklamani byla zkusebni jizda. Auto jelo pocitove skoro stejne jako predtim. lepsi to asi bylo ale cekal jsem mnooooohem vic. Po zkusenostech s mojim poslednim chipem do passat 1,8T kdy me auto zarazilo do sedacky tak tady se nic nekonalo. No nic pojede se na brzdu a uvidime co to ukaze.
Jake mate zkusenosti vy? Je to normalni? Musi si auto na vse teprve zvyknout casem a udela v tomhle pripade vyznamny pokrok sportovni vlozka KaN. Otevrene sani nejak ee preci jen preferuji tichy vykon
uz nemusi kazdy vedet ze jedu

Po tech vsech peripetiich sem to konecne zvladl, ale k memu zklamani byla zkusebni jizda. Auto jelo pocitove skoro stejne jako predtim. lepsi to asi bylo ale cekal jsem mnooooohem vic. Po zkusenostech s mojim poslednim chipem do passat 1,8T kdy me auto zarazilo do sedacky tak tady se nic nekonalo. No nic pojede se na brzdu a uvidime co to ukaze.
Jake mate zkusenosti vy? Je to normalni? Musi si auto na vse teprve zvyknout casem a udela v tomhle pripade vyznamny pokrok sportovni vlozka KaN. Otevrene sani nejak ee preci jen preferuji tichy vykon

S-Max 2,5T,
Performance Chip Stage 3, DeCat, FMIC, otevřené sání CodeRed + filtr Simota, downpipe Moongose Focus RS, Spojka RS, Millers Oil CFS, EBC brzdy, 20" MS Design
Performance Chip Stage 3, DeCat, FMIC, otevřené sání CodeRed + filtr Simota, downpipe Moongose Focus RS, Spojka RS, Millers Oil CFS, EBC brzdy, 20" MS Design
- 6666667
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl by tam měl být docela velký a okamžitě. Beru li to z pohledu Focusu tak jen načipováni na stage1 bylo poznat v opravdu velkém zátahu ve středních otáčkách. Až kolem 5000 ot/min auto začalo ztrácet dech. Instalací K&N nic nezkazíš, ale zázraky nečekej. Rozdíl poznat není, možná to dá nějakej koník, dva nic víc.
Je důležité si uvědomit, že tyto Bluefin mapy jsou dělány a testovány vždy na vysokooktanové palivo.
Je důležité si uvědomit, že tyto Bluefin mapy jsou dělány a testovány vždy na vysokooktanové palivo.
Byl Focus ST225-TimeAttack Brno 2:32
- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes probehlo mereni vykonu na brze, napred si tam kluci pohravali s bilym Focusem ST kde bylo zmereno tesne pres 300PS
slusnej oddil se STAGE4 dreamscience a pak prislo na rade to moje. Prvni mereni bylo na Bluefin a vysledek me primo sokoval. namereno 225PS hmm ze bych nahral nejak divne mapy. Tak znovu vse prehrat a dat seriovou mapu a znovu na valce. Vysledek cca 197PS. ......
(((((( A ja si rikal ze to posledni dobou sice jede dobre ale neni to ono a s Bluefinem jen o trochu lepsi. Tak mi zase zacina prace se zjistenim kde se nam podeli koniky kdyz pred pul rokem jich tam bylo 218PS.

S-Max 2,5T,
-
- .
Vzhledem k tomu, že si měl problémy s cukáním a nyní ztrátou výkonu, bych se jako na první díl podíval na MAF.
- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta ztrata vykonu skoncila kdyz jsem jel v noci po dalnici z cech domu ted o vikendu. venku cca 16 stupnu a letelo to jako nikdy predtim. Uplne me z toho mrazilo v zadech jak to jelo. To cukani dela jen kdyz je to studene tak prvni 3 km pak uz v pohode. Nicmene ten MAF nebo MAP preci jen testnu. Pres den kdyz je venku teplo nemam sanci z toho dostat zpet to co jsem zazil v noci
Ze bych preci jen zabrousil na nejaky ten intercooler. A vzhledem k tomu kolik malo mista tam v motoru je a ze mi pri klimatizaci neustale tlaci horky vzduch vetrak na vzduchovy filtr box se uz prestavam divit. Tehdy kdyz jsem byl na brzde tak venku byla kosa protoze to bylo nekdy na konci zimy a vykon to zmerilo relativne dobry.

S-Max 2,5T,