rychlost na tachometru vs. rychlost na radaru
- PepeCV
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak mne tojak na zimních 14 tak na letních 17 ukazuje stejně
Jedu 50 ukazuje 45
Jedu 50 ukazuje 45

Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) 5-dv. hatchback - červená PEPEER

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/

Galerka ZDE https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =94&t=2199
Další info o voze ZDE https://pepecv.wz.cz/
- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to: LH
Ahoj. neviem v com mas ty problem, ale moj problem bol v tom, ze ta rucicka bola posunuta. To znamena, aj po prezuti na ine gumy (jak letne 15" 195/60, ci zimne 14" 185/65) mi to ukazovalo vzdy o 9-11 km/h viac. Odsledoval som si ako mi to pocita kilometre - tie boli velmi presne (tj. ked som si na mape spocital pocet km na nejaku trasu, tak to malo chybu max. 0.5km/100km - coz je uzasne). Takze som si rozobral budiky, jednoducho posunul rucicku a potom uz to ukazovalo uplne presne.
Bohuzial teraz to ukazuje presne nejakemu pakovi zlodejskemu...
@:!: ^!$%:evil: @&!:oops: *^!
M.
Ahoj. neviem v com mas ty problem, ale moj problem bol v tom, ze ta rucicka bola posunuta. To znamena, aj po prezuti na ine gumy (jak letne 15" 195/60, ci zimne 14" 185/65) mi to ukazovalo vzdy o 9-11 km/h viac. Odsledoval som si ako mi to pocita kilometre - tie boli velmi presne (tj. ked som si na mape spocital pocet km na nejaku trasu, tak to malo chybu max. 0.5km/100km - coz je uzasne). Takze som si rozobral budiky, jednoducho posunul rucicku a potom uz to ukazovalo uplne presne.
Bohuzial teraz to ukazuje presne nejakemu pakovi zlodejskemu...
@:!: ^!$%:evil: @&!:oops: *^!
M.
-
- Junior
mashi: asi to bude uplne stejny problem, jen mi tak prislo, jel jsem v sobotu trasu Letohrad-Hradec Kralove-Pardubice-Chrudim a stejnou cestou z5 a napocitalo mi to 211km, podle navigace by to melo byt cca 196km( ale zase jsem neco najezdil po HK a P-cich, tak to mereni bude asi OK) . Zimni kola mam 14ky, letni taky 14ky, jak ukazuje na 15kach zkusit tedy nemuzu, ale typuju, ze kdyz je to ted o 10km/hod , tak to s 15kama o moc lepsi nebude (max 3-4km, to by byla porad dost velka chyba, tak mozna na 16kach by to uz bylo jaks taks v toleranci), tak taky posunu tu raficku a bude. Jeste se zeptam , nebyl nejaky problem s rozebranim pristrojovky ? Nekde na foru jsem cetl , ze se snad nesmi otocit zhuru noha (rafickama) , ze z toho muze neco tect , nejaky silikonovy olej , nebo co ?
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
tak jsem rucicku tachometru prestavil tak , aby byla pri vypnutem motoru rovnobezne s rucickou otackomeru a vyslo mi to takhle : tacho ukazuje 50km/h GPS 48 radar 48, tacho 90 GPS 88, tacho 110 GPS 108. Az jsem byl prekvapenej jak to sedi i pri vyssich rychlostech
. Jinak vsem dik za info..

- E-man
- Nováček
Tak jsem teď zjistil, že mi při 60 km (opakovaně) ukazuje 49km/hod, což mě samozřejmě netěší. Přezuto na 14nactky. Doufám, že je to vážně jen kolama.Trochu jsem zapřemýšlel nad těmi ujetými kilometry, jak tu popisujete. Změřil jsem si na mapě kilometrový úsek kousek za domem a jel to zkusit. Výsledek 10% mínus ze 100 najetých metrů. To znamená, při 100 metrech na tacho, je skutečnost o 10 km méně. Dnes jsem stejnou trasu projížděl služebním leonem a ten sedí přesně. Vím, že taková závada by někoho nezvedla ze židle, ale nedá mi to. stačí si odečíst 10% na nádrž a průměr si spočítám taky, ale ta rychlost... Závada v podobě posunuté ručičky by byla super, ovšem jestli tomu dobře rozumím, tak jste ji LH a Mashi neměli při vypnutém motoru vodorovně s otáčkoměrem..? Potom nemám kam posouvat a kilometry by to nevyřešilo. Nebo tomu mám rozumět tak, že na těch 14nactkách kvůli menšímu obvodu udělá na 100 metrech rozdíl cca 10m? díky
- Stehnak
- Test driver
-
- Junior
E-man: pri vypnutem motoru a vytazenem klicku mi rucicka tacho ukazovala tak 19km/h , tedy byla tesne pod 20kou, kdyz jsem ji posunul , tak aby byla pri vypnutem motoru a vytazenem klicku tak nejak rounobezne s otackomerovou rucickou, tak to ted ukazuje 50km/hod a GPS 47-48km/hod ( prijde mi , ze rucicka drzi jen na kuzelu, protoze ji muzu nastavit do libovolne polohy ). Samozrejme , kdybych jezdil na 15kach , nebo 16kach kolech, tak bych zase musel rucicku zvednout vys, ale mam jak letni , tak i zimni 14ky tak to necham takhle a dale to neresim, protoze to rychlost ted ukazuje dobre. Jiny to je s tou vzdalenosti, tam by to asi melo na 14kach ukazovat , ze bylo najeto vice, nez kdybych dal na auto 16ky a jel stejnou trasu, protoze to auto nemuze nijak poznat jaky je obvod gumy a 16ky maj asi vetsi, i kdyz zase muzou mit nizsi profil a pak to muze vyjit na stejno, ne ?
- E-man
- Nováček
Moje ručička je u vypnutého motoru položená stejně jako kolegyně na spodní zarážce... Takže nemám kam posouvat, bohužel... Na 14nactkach najedu více "falešných" kilometrů (metrů) při menším počtu skutečných kilometrů-to už jsem ale psal. Čím menší kolo, tím více otáček na kratší vzdálenosti. Nebo už jsem z toho zmagořil? Vlastně ani nevím jak to počítá
.Ve skutečnosti ujedu 90 metrů, ale na tacho mám sto. Takže v průměru najedu na nádrž o 10 % více než ve skutečnosti. Pokud to chápu špatně tak mě prosím opravte. Doufám, že až tam na jaře půjdou 15, respektive bych raději už nové 16náctky, tak se rozdíl zmenší. Nenapadá mě jiná příčina.

-
- Junior