Brzdy
- ACDC
- Nováček
Re: Brzdy
Zdravím, mám jednu otázku ohledně bubnových brzd na fofo1.Otázka zní jaká je minimální tloušťka brzdového obložení, co jsem četl, tak 1,5mm je už na výměnu, takže buď je to tak, nebo mě prosím opravte.Jo, a ještě jaká je tloušťka nového obložení?
-
- Nováček
Ahoj.mam fofo 1 ,daval jsem si vymenit zadni kotouce a predni a zadni desticky .Pri predavani mi bylo receno,ze mi museli vymenit i lanovody,ze byly zrezlý a každy sel jinak.Chtel bych se zda se jedna o beznou zavadu,k cemu presne slouzi a zda ceny jsou tak nejak normalni.diky
Zadni kotouce (2*616) 1232 kč
Destičky zadni 580 kč
Destičky přední 992 kč
Lanovody 1368 kč
práce 500 kč
-----------
celkem 4672 kč
Destičky zadni 580 kč
Destičky přední 992 kč
Lanovody 1368 kč
práce 500 kč
-----------
celkem 4672 kč
- horvatm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
montáž gumovej prachovky pod valcek na strmen,
skusali ste to niekto vymienat, mam rozmontovany valcek, neviem ale tu prachovku nasadit naspet stale vyskakuje, vedeli by ste mi nejak pomoct , jedna sa o predny strmen, robit to s nasadenym valcekom alebo bez valceka???
dakujem
vybavene, dokonca som opet vlastnymi rukami sustruzil pripravok na zasunutie tesnenia, foto prilozim
skusali ste to niekto vymienat, mam rozmontovany valcek, neviem ale tu prachovku nasadit naspet stale vyskakuje, vedeli by ste mi nejak pomoct , jedna sa o predny strmen, robit to s nasadenym valcekom alebo bez valceka???
dakujem
vybavene, dokonca som opet vlastnymi rukami sustruzil pripravok na zasunutie tesnenia, foto prilozim
Naposledy upravil(a) horvatm dne 19.08.2010 15:33, celkem upraveno 1 x.
1.8 TDDI Combi r.v 99, tmavočervená - GHIA
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
u starsi modelu skoro kazde auto , a ceny jsou za neoriginal dilyBashi píše:Ahoj.mam fofo 1 ,daval jsem si vymenit zadni kotouce a predni a zadni desticky .Pri predavani mi bylo receno,ze mi museli vymenit i lanovody,ze byly zrezlý a každy sel jinak.Chtel bych se zda se jedna o beznou zavadu,k cemu presne slouzi a zda ceny jsou tak nejak normalni.diky
Destičky zadni 580 kč
Destičky přední 992 kč
Lanovody 1368 kč
práce 500 kč
-----------
celkem 4672 kč
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- horvatm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Výmena gumovej prachovky na strmeni predna naprava
jednalo sa o tento kus gumoveho tesnenia,

trvalo mi to skoro tyzden, nez som na to prisiel a vyrobil si na to pripravok ktorym som to tam jednoducho natiahol spet, celu opravnu sadu gumiciek na strmen bez valceka Auto-kelly 10 EUR, ale ta skusenost.....a nervy tak preco to sem nedat ked to ide, hlava na to pride, na 11 rocne auto skoda kupovat novy strmen a ojazdeny tiez neviete co kupite,
Toto som si vyrobil na sustruhu zo silikonu

Rozobraty strmen, vycisteny valcek, to by ste pozerali co tam bolo spiny.

Zatlacenie valceka naspet do vnutra strmena, vymenene vnutorne gumove tesnenie

A samotne zatlacenie prachovky na strmen, pomocou silokonoveho pripravku

toto je vysledok - zaroven aj vymenena brzdova kvapalina - lebo vsetka vytielka z nadrzky a opravene oba strmene, ta hrdza auto ma 11 rokov to k tomu asi patri....

jednalo sa o tento kus gumoveho tesnenia,

trvalo mi to skoro tyzden, nez som na to prisiel a vyrobil si na to pripravok ktorym som to tam jednoducho natiahol spet, celu opravnu sadu gumiciek na strmen bez valceka Auto-kelly 10 EUR, ale ta skusenost.....a nervy tak preco to sem nedat ked to ide, hlava na to pride, na 11 rocne auto skoda kupovat novy strmen a ojazdeny tiez neviete co kupite,
Toto som si vyrobil na sustruhu zo silikonu

Rozobraty strmen, vycisteny valcek, to by ste pozerali co tam bolo spiny.

Zatlacenie valceka naspet do vnutra strmena, vymenene vnutorne gumove tesnenie

A samotne zatlacenie prachovky na strmen, pomocou silokonoveho pripravku

toto je vysledok - zaroven aj vymenena brzdova kvapalina - lebo vsetka vytielka z nadrzky a opravene oba strmene, ta hrdza auto ma 11 rokov to k tomu asi patri....

1.8 TDDI Combi r.v 99, tmavočervená - GHIA
- bertikcertik
- Junior
Souhlasím s názorem mechanika, že brzdy na přední nápravě jsou slaboučké. Souměrnost účinku brzd máš sice v pořádku, ale brzdící síla, potažmo účinnost je mizerná. Kdyby tam, kde ti tento test dělali, nebyli líní a doplnili ti i hmotnost vozidla na jednotlivé nápravy, zobrazila by se i účinnost brzd na základě brzdného zpomalení a zjistilo by se, že je hluboko pod min. 45%. Takhle jsem to musel počítatfutri píše:Skutočne tu nieje nikto, kto by mi vedel poradit, ci moje brzdy su alebo niesu v poriadku??????? Resp. či je nevyhnutna okamzita oprava?

Snad se to od té doby, co jsem utekl z provozu, nezměnilo

Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
- vs
- Nováček
Zdravímcommanderwar píše:dobrej dneska mi ve fordu museli vymenit obe lanka od ručky..proste komplet.....
pry jedna strana byla zarezla uplne takže nebrzdilo jedno kolo....a druha pry byla na hrane.
to lanko me vyšlo na nejakych 1630 s DPH
to asi bude normálni cena že???
tady třeba nejaky lanka maji
http://obchod.autokelly.cz/
ale podbny ceny...a ty nižžší moc nechapu co je to vlastne za dily
Dneska mi řikali v jednom servisu taky kolem 1700,Chci se zeptat na cenu za práci jestli si nepamatuješ. Chtěl bych to porovnat
díky VŠ
-
- Nováček
Tak jsem byl už dvakrát v servisu s problémem " cvaknutí nebo bouchnutí při sešlápnuté brzdového pedálu". poprvé nic nenašly. a podruhé i celkem hodně na podvozku atd rozebraly.. a nic nenašly.. ale bouchne to při sešlápnutí pořád. né pokaždé, ale tak jednou ze tří sešlápnutí jo.. úplnou náááhodou nemáte někdo s tímto problémem zkušenost ? děkuji.
FOFO 1 dark green metal..HB. 1.6-16v zetec R.v 98
- miki21
- Test driver
Není to tohle? http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... %A1n%C3%AD 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- MartinXPV
- Nováček
Ahoj,
než půjdu do servisu zase vysolit 15ku za metodu pokus-omyl zkusím se zeptat tady
Mám problém s přibržděným zadním kolem. Pokud kolo roztočím rukou (jde to ztuha) po 1-2 otáčkách (za slyšitelného drhnutí destičky o kotouč) se zastaví. Pro srovnání, ostatní kola se zastaví po např. 10 otáčkách a točí se téměř neslyšně. Stává se také, že po delším stání (0,5dne a více) je od zadu slyšet rána, jak se přilepená destička odtrhne od kotouče, nezáleží přitom, zda jsem zatáhl ručku nebo ne při zastavení, lehce se přilepí vždy. Sundal jsem kolo,očistil a odmastil kotouč, trochu s tím nějak pohýbal,zarýpak různě šroubovákem a kolo nasadil, točilo se naprosto tiše a hladce, pak stačilo zatáhnout a povolit ručku nebo šlápnout na brzdu a zas to drhne jak předtím. Povolování/dotahování matky na ručce je k ničemu. Vratná pružinka z venku na brzdiči je v pořádku a vrací ten pohyblivý krám o který je zaháknutá do správné polohy. Ptám se tedy jestli je chyba v brzdovém válci, jakože se nevrací úplně a stačí jej vyčistit nebo v něm něco vymenit nebo čím to je? S brzdama jsem nikdy nic nedělal takže v tom se nevyznám, budu rád za každou radu
než půjdu do servisu zase vysolit 15ku za metodu pokus-omyl zkusím se zeptat tady

Mám problém s přibržděným zadním kolem. Pokud kolo roztočím rukou (jde to ztuha) po 1-2 otáčkách (za slyšitelného drhnutí destičky o kotouč) se zastaví. Pro srovnání, ostatní kola se zastaví po např. 10 otáčkách a točí se téměř neslyšně. Stává se také, že po delším stání (0,5dne a více) je od zadu slyšet rána, jak se přilepená destička odtrhne od kotouče, nezáleží přitom, zda jsem zatáhl ručku nebo ne při zastavení, lehce se přilepí vždy. Sundal jsem kolo,očistil a odmastil kotouč, trochu s tím nějak pohýbal,zarýpak různě šroubovákem a kolo nasadil, točilo se naprosto tiše a hladce, pak stačilo zatáhnout a povolit ručku nebo šlápnout na brzdu a zas to drhne jak předtím. Povolování/dotahování matky na ručce je k ničemu. Vratná pružinka z venku na brzdiči je v pořádku a vrací ten pohyblivý krám o který je zaháknutá do správné polohy. Ptám se tedy jestli je chyba v brzdovém válci, jakože se nevrací úplně a stačí jej vyčistit nebo v něm něco vymenit nebo čím to je? S brzdama jsem nikdy nic nedělal takže v tom se nevyznám, budu rád za každou radu