wolf: rocne udelam cca 60tis km, v minule praci sem najel 160tis rocne, vsecko bez zavinenych nehod. Jezdil sem s autem ktere melo na predku folie s propustnosti 72% a i o tom muzu rict, ze za urcitych situaci mi tech par % zachybelo (napriklad pri navratu z chorvatska sem zprava prehlidl srnku ktera nastesti zustala stat). Nejezdim podle predpisu, ale prave proto ze jezdim rychle se snazim co nejmin provokovat policajty a take sve stesti. V me karte ridice je jediny prestupek a to byla rychlost. Takze si myslim ze mam pravo naznacit nekomu kdo zjevne najel za svuj zivot min nez ja sem nacouval, ze dela chybu. Pokud chce dokazat to, ze to s foliema mysli v dobrem tak at to necha sundat a nalepi tam aspon 50% protoze pres tu uz bude videt jeho obrysy.
Tónovaná okna - kontrola od PČR přímo na silnici
- pbjun
- Test driver

Re: Tónovaná okna - kontrola od PČR přímo na silnici
Nema cenu to resit, az dostanes flastra tak se pochlub at to vime 
wolf: rocne udelam cca 60tis km, v minule praci sem najel 160tis rocne, vsecko bez zavinenych nehod. Jezdil sem s autem ktere melo na predku folie s propustnosti 72% a i o tom muzu rict, ze za urcitych situaci mi tech par % zachybelo (napriklad pri navratu z chorvatska sem zprava prehlidl srnku ktera nastesti zustala stat). Nejezdim podle predpisu, ale prave proto ze jezdim rychle se snazim co nejmin provokovat policajty a take sve stesti. V me karte ridice je jediny prestupek a to byla rychlost. Takze si myslim ze mam pravo naznacit nekomu kdo zjevne najel za svuj zivot min nez ja sem nacouval, ze dela chybu. Pokud chce dokazat to, ze to s foliema mysli v dobrem tak at to necha sundat a nalepi tam aspon 50% protoze pres tu uz bude videt jeho obrysy.
- pkadecka
- Test driver

pkadecka píše:Najděte si na netu nějakou tu historku, jak to řidič musel na německý dálnici na místě sundat a ještě byl o 100 EUR chudší.
"Přidávám čerstvou zkušenost, protože se tu na fóru často dokola řeší jak to je s nehomologovanými tmavými fóliemi na předních sklech:Sodri píše:Co já jsem četl, pokud folie sundáte na místě, tak to bývá bez pokuty.
Byl jsem v Salzburgu, přes celé Rakousko i přes několik hlídek bezproblémů, pak jsem se vydal do rajchu po A1 na Mnichov, pověsilo se za mě neoznačený stříbrný Bávo, chvíli mě pozorovalo, pak předjelo s blikačkou "Polizei" mě odstavilo na krajnici. Musel jsem to na místě strhnout (kupodivu to nešlo tak špatně, horší bylo dát dolů to lepidlo) a ještě vypláznout 100 euro."
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... ?tid=56201
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- Road
- Člen klubu

jsem zvedavej, kdo se jako prvni pochlubi, ze platil pokutu po pouziti meraku PCR.
jo a jen tak mimochodem, zpetne zrcatko je v osobnim autu k tomu, aby se pouzivalo, ja tedy osobne do nej hledim porad, i kdyz za mnou nic nejede a je jedno, jestli je den, nebo tma.... a nebo jestli mam tonovany okna nebo ne.... takovy superridice, co se nedivaji do zpetnyho zrcatka miluju
jo a jen tak mimochodem, zpetne zrcatko je v osobnim autu k tomu, aby se pouzivalo, ja tedy osobne do nej hledim porad, i kdyz za mnou nic nejede a je jedno, jestli je den, nebo tma.... a nebo jestli mam tonovany okna nebo ne.... takovy superridice, co se nedivaji do zpetnyho zrcatka miluju
- pbjun
- Test driver

Jj taky sem par takovych malem potkal plechama... Prezijdi si z pruhu do pruhu aniz by koukli zda nekdo neni za nema atd 
- jisol
- Nováček

Oběvil jsem to sice až teď, ale třeba to ještě někdo stihne. Jo a měří tam i propustnost skel.
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 20320.html
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 20320.html
MONDEO 2.0 TDCi 2011
- postak
- Test driver

Trošku mi tahle debata utekla, ale přidám své zkušenosti. Když jsem koupil auto, tak asi po půl roce jsem nalepil folie na celé auto s propustností 20%. Chtělo to trochu zvyku, lepil jsem na jaře, takže v létě a za slunečného počasí se jezdilo fajn. Horší to bylo, když se zatáhlo a začalo k tomu pršet. Za deště a tmy jsem takhle v Třinci málem srazil 2 chodce a 1 cyklistu. Vždy na poslední chvíli šlajf jako blázen. Po nějaké době jsem začal zjišťovat
, že v místech kde stačilo přibrzdit, rozhlédnout se a pokračovat na 2rychlostní stupeň, jsem zastavoval a rozjížděl se z klidu
Po roce a půl od nalepení folií přišla STK, technik řekl, tohle musí dolů. Žádný měřák neměl, stačil kus čistého bílého papíru, který mi přiložil na přední boční okno po stržení folie a musel jsem uznat, že čistý bílý papír za "čirým" oknem, skutečně není bílý, ale nazelenalý až našedlý. Tudíž již z výroby má propustnost 70%. Když jsem vyjel z STK, panečku to byl najednou výhled, i lepidlem na oknech.
Připadalo mi, že řízení má najednou nový rozměr, ale zároveň jsem si připadal, jako bych byl v autě svlečený. Po asi 3 měsících jsem zavolal lepiči folií, jestli mi dá dolů lepidlo a případně nalepí něco světlejšího, ať tolik neprovokuju. Chtěl jsem po něm, ať mi nalepí 70% propustnost, ale tu neměl. Chtěl mi dát 35% a říkal, že je to v pohodě. Nakonec mi nalepil to nejsvětlejší, co měl (50%) a byl jsem spokojený a jsem dá se říct dodnes.
ALE: Jelikož mediální masírka zabírá, půjdou folie nejspíš dolů. Nemůžu se k tomu dokopat, a to zejména z toho důvodu, že nejsem ochoten sundat lepidlo sám dolů, tudíž budu muset volat lepiče folií. No nějak to snad dopadne a doufám, že dřív nedostanu flastr. Každopádně pokud budu mluvit sám za sebe, tak folie na předních oknech opravdu nemají co dělat, možná max je fakt těch 50%.
Ještě by mě zajímala jedna věc. Vím, že některé automobilky mají různé edice svých modelů a tam jsou některé úpravy, které by po dodatečné montáži u normálních aut neuspěly. Mám na mysli např. model Škody Fabie II, Monte Carlo, která má přední boční okna zatmavená podle mě více než je 70%. Viděl někdo tento model a ví o čem tady píšu
Nevím jak by se policie dívala na tohle, kdyby vytáhla měřák a změřila podle mě méně než je 70%. A je to přitom z výroby. 
Po roce a půl od nalepení folií přišla STK, technik řekl, tohle musí dolů. Žádný měřák neměl, stačil kus čistého bílého papíru, který mi přiložil na přední boční okno po stržení folie a musel jsem uznat, že čistý bílý papír za "čirým" oknem, skutečně není bílý, ale nazelenalý až našedlý. Tudíž již z výroby má propustnost 70%. Když jsem vyjel z STK, panečku to byl najednou výhled, i lepidlem na oknech.
ALE: Jelikož mediální masírka zabírá, půjdou folie nejspíš dolů. Nemůžu se k tomu dokopat, a to zejména z toho důvodu, že nejsem ochoten sundat lepidlo sám dolů, tudíž budu muset volat lepiče folií. No nějak to snad dopadne a doufám, že dřív nedostanu flastr. Každopádně pokud budu mluvit sám za sebe, tak folie na předních oknech opravdu nemají co dělat, možná max je fakt těch 50%.
Ještě by mě zajímala jedna věc. Vím, že některé automobilky mají různé edice svých modelů a tam jsou některé úpravy, které by po dodatečné montáži u normálních aut neuspěly. Mám na mysli např. model Škody Fabie II, Monte Carlo, která má přední boční okna zatmavená podle mě více než je 70%. Viděl někdo tento model a ví o čem tady píšu
-
Klvys
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Nevím no asi každý hledí jiným pohledem někteří pohledem že jakmile je někdo vyplaší a hned jsou poslouchajicí pesanci nebo další kteří chtějí byt nevidět chtějí aby jim nebylo vidět do auta zabranilo proti slunci nebo neutralním kteří je i třeba provokují.Ja třeba měl na peugeotu toto samé zatmavení a za 1,5roku stím nikdy nebyl problem nikdy jsem to ani kvuli tomu neškrabl najezdil jsem stím tak 17000km tak nevidím problem na technické řekl že to nesmí byt ale že mu je jasne že to chci tak že mám zapírat kde jsem dělal technickou.Focusa mam asi 13 měsicu a najeto 13000km(kvuli tomu že neměl zimaky a bourajda) a nemužu si stěžovat když přijedu na parkoviště ke kauflandu nebo tak vždy bez problemu a na neosvětlených místech si kdyžtak sundam okno to není zas takovy problem.A jak někdo říka že stou bouračkou cyklista byl přímo proti mě nesvitíl jsem dalkovými a jel tak 85-90km/h a přímo proti mě najednou kličkoval takže nic nezpusobily okna i spolujezdec vedle mě si ho všiml až když letěl
jelikož to bylo v takovém zvlnění.Takže furt nevidím ten problem.Za 3 roky jsem nikdy neměl vykradené auto vždycky jsem byl rad že když ho někde necham u olympie a podobně že nepřijdu a bude vybrane a za druhe když by byla bouračka aspoň se to sklo nerozesype ale bude jak přední sklo popraskané 
-
KUTY
s tou Fabiou resp. tmavsim zatmaveni je to podla mna blbost -> automobilky musia produkovat homol. vozy resp. podla predpisov a ak by som si nieco take kupil, dostal pokutu za okna, hned zalujem automobilku
- liskanet99
- Junior

To mas uplne jedno, je to porad dokola o nic si neprisel jen se tu lidi stresujou do porad a vetsich vobratek. Neuveritelny kolik se toho da nablafat o takovy hovadine...postak píše:Trošku mi tahle debata utekla...
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
- Marťas
- Test driver

Muzes to napsat nejak srozumitelne? DikyKlvys píše:Nevím no asi každý hledí jiným pohledem někteří pohledem že jakmile je někdo vyplaší a hned jsou poslouchajicí pesanci nebo další kteří chtějí byt nevidět chtějí aby jim nebylo vidět do auta zabranilo proti slunci nebo neutralním kteří je i třeba provokují.

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
- postak
- Test driver

No Klvys ty si budeš pořád svou. Jestli to tak chceš, tak to tak měj. Já ty 3 objekty málem sejmul vždy z boku, buď při odbočování nebo projíždění křižovatkou rovně z vedlejší na vedlejší. A to bych neukecal, že týpek neměl světlo, ale já jsem projel křižovatku, kdy on měl na hlavní zprava přednost. Osobně si opravdu myslím, že 20% folie vpředu je naprostý nesmysl. Sám jsem ji měl, neodsuzuju to, ale nebýt tohodle humbuku, mám stejný názor.
Pamatuju si, jak měl Marťas ST a měl na celém autě taky 20% propustnost a nechtěl o ničem slyšet. Psal, jak je to v pohodě a dnes se jeho názor poněkud změnil. Ono někteří lidé jsou o něčem tak moc přesvědčení, že přesvědčit je o něčem jiném je opravdu problém.
Pamatuju si, jak měl Marťas ST a měl na celém autě taky 20% propustnost a nechtěl o ničem slyšet. Psal, jak je to v pohodě a dnes se jeho názor poněkud změnil. Ono někteří lidé jsou o něčem tak moc přesvědčení, že přesvědčit je o něčem jiném je opravdu problém.
- Marťas
- Test driver

Pockej, ono v pohode to bylo ve dne. V noci jsem skoro nejezdil...
Ted mam folie z vyroby vzadu, predek cisty a je to lepsi. Kdyz se interier zahriva vice, zapnu klimu. Buzerovany byt nemuzu a tim padem nestresuju, kdyz vidim policajty u cesty stavet
Ted mam folie z vyroby vzadu, predek cisty a je to lepsi. Kdyz se interier zahriva vice, zapnu klimu. Buzerovany byt nemuzu a tim padem nestresuju, kdyz vidim policajty u cesty stavet

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
-
Wolf2
S fóliema na předních bočních sklech ( na Fieste 3M - 20% a na Focusu 3M - 35% ) jsem najezdil cca 200 tis. km a nikdy jsem neměl problém , jezdil jsem ve všech ročních období ,za jakéhokoliv počasí ,ve dne v noci ,kdekoliv po ČR a SR . Není to o tom co kdo má nalepeno na oknech ,ale vždy o řidiči ,který sedí za volantem a hlavně ,věnuje se řízení !!!!
Pokud jedu v noci ,tak jedu vždy opatrněji z důvodu ,že mě tam může někdo vlézt ,nebo vjet a je úplně jedno ,jestli mám fólie ,nebo ne !!!! A jestli si někdo myslí ,že když mu v noci z vedlejší silnice vjede neosvětlený cyklista před auto ,že něco stihne udělat ,třeba v 80km/h ,tak to asi ne , nejspíše ho pěkně povozí na kapotě.
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
vcera na STK jsem se bavil s clovekem z MD , a ten mi rekl ze dulezite je mit kontakt , aby clovek ktery prijizdi ke krizovatce videl na ridice ktery stoji na krizovatce jestli se diva jestli ho vidi nebo kouka jinam a rozjizdi se , pokud budeu folie tak nevidis nic , to sme kdyz prijde policajt k autu tak aby videl kdo tam sedi , aby nekdo nestahl okno a on se dival do hlavně nejake 9mm .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- postak
- Test driver

Marťas já se do tebe neobouval, já tě bral jako exemplární případMarťas píše:Pockej, ono v pohode to bylo ve dne. V noci jsem skoro nejezdil...
Wolf2 s tebou taky souhlasím, taky najezdím ročně kolem 50tis., ale říkám, že 20% folie vpředu je už prostě trochu moc. Teď mám 50% a bral bych to jako to nejvíc co dopředu dát. Já chtěl jen přispět se svými zkušenostmi, ne se handrkovat, co je lepší a co horší. Stejně to nemá smysl. Každý si bude svou. Prostě jsem chtěl napsat, že jsem patřil do kategorie těch, co měli vpředu 20% propustnost a můžu napsat, že i kdyby to bylo povoleno, tak bych si to tam už nenalepil. Asi tolik noWolf2 píše:S fóliema na předních bočních sklech ( na Fieste 3M - 20% a na Focusu 3M - 35% ) jsem najezdil cca 200 tis. km a nikdy jsem neměl problém , jezdil jsem ve všech ročních období ,za jakéhokoliv počasí ,ve dne v noci ,kdekoliv po ČR a SR . Není to o tom co kdo má nalepeno na oknech ,ale vždy o řidiči ,který sedí za volantem a hlavně ,věnuje se řízení !!!!Pokud jedu v noci ,tak jedu vždy opatrněji z důvodu ,že mě tam může někdo vlézt ,nebo vjet a je úplně jedno ,jestli mám fólie ,nebo ne !!!! A jestli si někdo myslí ,že když mu v noci z vedlejší silnice vjede neosvětlený cyklista před auto ,že něco stihne udělat ,třeba v 80km/h ,tak to asi ne , nejspíše ho pěkně povozí na kapotě.