Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
najel jsem ted na Verve Diesel cca. 600 km a nic moc, zatim jsem zklamany, jsem zvedav, jak se to bude vyvijet dal 

- tomason
- Test driver
z čeho prosimtě 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že z minimálního rozdílu... 

- panther7
- Test driver
Na vervu sem ještě nejel, ale bral sem včera Agip na Kolbence a zdá se mi lepší než Top Q, ale zatím nejeto 150km a zdá sem lepší akcelerace
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No ja ted zkousim Vervu bez VIFu. Cekam co to provede a zatim podle me zadnej rozdil mezi TOPQ+VIF a Vervou bez VIFu. Teda krom financi
. Lze me pokusy i sledovat
: http://www.spritmonitor.de/en/detail/245384.html

- tomason
- Test driver
http://www.agip.cz/webcontent.omeco/web ... d08c38bb74 leda že .....
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- tomason
- Test driver
to už mam testlý žere furt stejně mrška

ClairVOYanT píše:No ja ted zkousim Vervu bez VIFu. Cekam co to provede a zatim podle me zadnej rozdil mezi TOPQ+VIF a Vervou bez VIFu. Teda krom financi. Lze me pokusy i sledovat
: http://www.spritmonitor.de/en/detail/245384.html
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- CODY
- Junior
Ono je to stejně nakonec jedno. Raději brát řekněme značkovou naftu a mít pocit, že je vše v pořádku
protože se přeci jenom jedná vždy o korunové rozdíly. A co se týče spotřeby taky. Mě osobně to lítá kolem rozdílu cca 0,3 l/100km a to je do 10 Kč, takže není co řešit. Ale člověk má takový blažený pocit, když zjistí, že jel levněji

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tomason: no najel jsem cca. 19.000 km na TopQ od Benziny, pak cca. 10.000 km na Shell Diesel Extra a ted po 600 km od Vervy mam subjektivni dojem, ze auto jede hur nez na Shell diesel extra. Proste za pul roku pouzivani si zvyknes na urcite chovani auta, ktere ted je jine. A cena Verva vs Shell DE je ve prospech DE. Mozna zkusim dat jeste jednu nadrz Vervy, jestli se to zlepsi, uvidim co spotreba a k Shellu se muzu vratit vzdycky, ze jo 
Ale tim pocitem jsem myslel to, ze drazsi nafta (Verva vs DE) a pritom subjektivne auto "hur" jede

Ale tim pocitem jsem myslel to, ze drazsi nafta (Verva vs DE) a pritom subjektivne auto "hur" jede

- Ahmed
- Test driver
Teď se tady budeme přebíjet, komu to po 300km jede lépe nebo ne
Na vervu je podle mně určitě tišší a klidnější, výkon řeknu, že je stejný

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahmed: aby nedoslo k potyckam, uvedl bych hned na zacatku, ze ty mas common rail, zatim co ja mam TDDi, takze v podstate rozdilne motory a tim i jine vysledky 

- Blodiac
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkusenost s naftou je taková:
Ze zacatku jsem jezdil na Shell DE, a byl jsem vcelku spokojen auto sem měl chvíli. Postupem času jsem přešel na levnou naftu, protože jsem hodně spálil a taky hodně platil. Tak když jsem jel kolem ONO oil tak jsem tam vždy zastavil. Rozdil byl znat, ale ne zas nejaky fatalni a cena me oslepila. Tak jsem na to jezdil.
Ted jak spadnuli ceny nafty tak jsem si dopřál jednou Shell V-Power diesel. A ta zmena z ONO nafty byla hoodne znat. Co me zarazelo byla akcelerace od spodnich otacek, pod 2t. A celkove jsem na motoru poznal mnohem lepší chod, hlavne kolem tech 2t otacek oproti nafte z ono oil.
Je to znat i na spotrebe takze jestli ted budu tankovat tak minimalne Shell DE, uz nechci chcíplý auto. Jinak ted chci podrobit mému zkoumání i nafu od Benziny. Mam dobre zkusenosti s benzinem, kdyz jsem jeste tankoval do motorky 125ccm.
Ze zacatku jsem jezdil na Shell DE, a byl jsem vcelku spokojen auto sem měl chvíli. Postupem času jsem přešel na levnou naftu, protože jsem hodně spálil a taky hodně platil. Tak když jsem jel kolem ONO oil tak jsem tam vždy zastavil. Rozdil byl znat, ale ne zas nejaky fatalni a cena me oslepila. Tak jsem na to jezdil.
Ted jak spadnuli ceny nafty tak jsem si dopřál jednou Shell V-Power diesel. A ta zmena z ONO nafty byla hoodne znat. Co me zarazelo byla akcelerace od spodnich otacek, pod 2t. A celkove jsem na motoru poznal mnohem lepší chod, hlavne kolem tech 2t otacek oproti nafte z ono oil.
Je to znat i na spotrebe takze jestli ted budu tankovat tak minimalne Shell DE, uz nechci chcíplý auto. Jinak ted chci podrobit mému zkoumání i nafu od Benziny. Mam dobre zkusenosti s benzinem, kdyz jsem jeste tankoval do motorky 125ccm.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na Benzine TopQ jiste chybu neudelas 

- Norbert
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Hodne sa tu všetko opakuje a to už 29 strán, furt to samé. Bolo by načase dať nejakú odbornú poznámku alebo výsledok testu, alebo by som si rád prečítal názor nejakého odborníka na motor. Osobne tankujem Shell+VIF, všetko ok, ale spotreba nič moc.
- martasak
- Junior
No linky na ty testy tu už nějaký proběhly.
No výhodu aditiva, který si tam nasypu, vidím v tom, že na sebe se mohu spolehnout, zatímco u našich benzínek si nemůžete být jisti skoro ničím. Zatím beru SHELL PD (Shellky má v okolí 3, benzinu ani jednu), protože jsem ještě VIF nikde prodávat neviděl a nechtěl jsem ho objednávat z int. obchodu, i když to tak asi nakonec dopadne.
Ale myslím že spotřeba je u daného motoru ovlivněna
1. stylem jízdy
2. Ročním obdobím
Teď jsem ujel 350 km jen v Pze, spotřeba šla nahoru, ale i protože jezdím dynamicky a užívám si turba, dneska jsem to nehonil a zajel jsem to za cca 5,5 dle PP.
No výhodu aditiva, který si tam nasypu, vidím v tom, že na sebe se mohu spolehnout, zatímco u našich benzínek si nemůžete být jisti skoro ničím. Zatím beru SHELL PD (Shellky má v okolí 3, benzinu ani jednu), protože jsem ještě VIF nikde prodávat neviděl a nechtěl jsem ho objednávat z int. obchodu, i když to tak asi nakonec dopadne.
Ale myslím že spotřeba je u daného motoru ovlivněna
1. stylem jízdy
2. Ročním obdobím
Teď jsem ujel 350 km jen v Pze, spotřeba šla nahoru, ale i protože jezdím dynamicky a užívám si turba, dneska jsem to nehonil a zajel jsem to za cca 5,5 dle PP.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).