Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
jako prerusovac pouzivam nejakej elektronickej prerusovac blinkru prez rele...a na konec vn dratu mam jiskriste aby civka neodesla....takhle mne to beha uz rok a pohoda...obcas slysim neco strasne jecet...tak kdo dostal od inducky tak vi co je to za pecku 

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- petulak
- Test driver
Roman, tak to už tě nenavštívím, nebo možná jooo, srovnala by se mě třeba pumpa.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Petoo..na to bacha..tohle by spis bylo na restart pumpy
..kope to paradne

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
-
- Člen klubu
Schytal som este na Favorite od sviecky. Mal som pocit, ze mi ruku osulozil traktor. Preslo to az po par hodinach. Moderne motory vraj maju vyssie napatie kvoli lepsiemu horeniu zmesi. No dakujem pekne...
- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, v poslednej dobe som si všimol, že môj dedko FOFO I 1,6 benzín trhá ako pridám plyn. Ak pridávam málo plynu a plynule, všetko je viacmenej OK, no ak pridám viac plynu a začnem ťahať do otáčok, tak sem tam trhne, ako keby vynechal. Problém mi to robí hlavne keď chcem rýchlo vybehnúť z križovatky a zrazu namiesto rýchleho štartu na 1ke auto rozbehne a začne vynechávať. Všimol som si, že to robilo už dlhšie ale nie tak výrazne a hlavne pred týždňom som nevedel vôbec naštartovať. Štartér točil ale auto nenabiehalo. Na druhý deň som to skúsil a na tretí pokus nabehlo a odvtedy problém so štartom nie je, ale trhá výrazne viac. Čo to môže byť? Do aút sa veľmi nevyznám, ja osobne by som vymenil sviečky, no nerád by som bol, keby kupujem zbytočne niečo čo nepotrebujem a zas ísť do servisu, aby mi to nakoniec identifikovali ako zlé sviečky a vymenili ich sa mi tiež nechce, keďže si to viem za 10 min. spraviť sám.
Toto som napísal predtým do novej témy, ktorá mi bola zamknutá, kedže sa to tu už preberalo:), tak pokračujem tu. Čítal som príspevky predtým, ale mám v tom mišmaš.
Doplnil by som ďalšie veci a to:
- pri voľnobehu pri pridávaní mi to nerobí, nepočujem nejaké vynechanie, ale to môže byť aj tým, že pri zaradenej rýchlosti cítim trhnutie a toto je o zvuku
- dnes sa mi zdalo že pri trhnutí mi aj strelil trochu výfuk
- riešil som to chvílu s jedným zákazníkom čo robí s autami (rada zadarmo, takže ťažko riešiť jej váhu:)) a ten mi povedal, že to môžu byť káble, čo viem zistiť ak je tma, že ak pridám, mohol by som vidieť záblesky ako preskakuje iskra z kábla, no nič také som nevidel
- keď som vybral sviečky, boli od oleja, alebo benzínu...skôr olej, ale to len závit a jedna mala tuším aj ako je kontakt olej, alebo benzín
- pri voľnobehu na mieste dosť cítiť benzín
Toto som napísal predtým do novej témy, ktorá mi bola zamknutá, kedže sa to tu už preberalo:), tak pokračujem tu. Čítal som príspevky predtým, ale mám v tom mišmaš.
Doplnil by som ďalšie veci a to:
- pri voľnobehu pri pridávaní mi to nerobí, nepočujem nejaké vynechanie, ale to môže byť aj tým, že pri zaradenej rýchlosti cítim trhnutie a toto je o zvuku
- dnes sa mi zdalo že pri trhnutí mi aj strelil trochu výfuk
- riešil som to chvílu s jedným zákazníkom čo robí s autami (rada zadarmo, takže ťažko riešiť jej váhu:)) a ten mi povedal, že to môžu byť káble, čo viem zistiť ak je tma, že ak pridám, mohol by som vidieť záblesky ako preskakuje iskra z kábla, no nič také som nevidel
- keď som vybral sviečky, boli od oleja, alebo benzínu...skôr olej, ale to len závit a jedna mala tuším aj ako je kontakt olej, alebo benzín
- pri voľnobehu na mieste dosť cítiť benzín
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak já bych šel a zkoušel cestou nejmenšího odporu
a prošel tyto věci
1) svíčky
2) zapalovací káble
3) zapalovací cívka
a prošel tyto věci
1) svíčky
2) zapalovací káble
3) zapalovací cívka
- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak sa asi tej výmene sviečok nevyhnem
Mám ešte nejaký OBD Scan cez bluetooth doma, tak to skúsim nahodiť, viete mi poradiť nejaký dobrý program na to?

Mám ešte nejaký OBD Scan cez bluetooth doma, tak to skúsim nahodiť, viete mi poradiť nejaký dobrý program na to?
- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Skúsil som ScanMaster ELM a ten mi žiadne chybové kódy nenašiel. Neviem síce čo konkrétne mám pozerať, no prešiel som čo sa dalo a nikde nič nevyhadzovalo, žeby bolo zlé.
Aké sviečky mám kúpiť? Spomínalo sa tu, že originál...tj. aká značka, prípadne majú nejaké označenie?
Aké sviečky mám kúpiť? Spomínalo sa tu, že originál...tj. aká značka, prípadne majú nejaké označenie?
- HonzaNovotny
- Junior
origo: Ford - Motorcraft (FoMoCo) AYFS 22CB
Zetecu nevadí ani NGK PTR5A-13
Zetecu nevadí ani NGK PTR5A-13
-
- Nováček
kashel píše:Ahojte, v poslednej dobe som si všimol, že môj dedko FOFO I 1,6 benzín trhá ako pridám plyn. Ak pridávam málo plynu a plynule, všetko je viacmenej OK, no ak pridám viac plynu a začnem ťahať do otáčok, tak sem tam trhne, ako keby vynechal. Problém mi to robí hlavne keď chcem rýchlo vybehnúť z križovatky a zrazu namiesto rýchleho štartu na 1ke auto rozbehne a začne vynechávať............
Ahoj.Dej vedet jak si dopadl.Mam ty same problemy co ty.Dik
Focus II 1.6 16V rv.2006 kombal
- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kúpené nové sviečky, dnes som ich vymenil a auto ide perfektne, hneď počuť, že aj motor ide pravidelnejšie. Sviečky som kúpil originál FORD AYFS 22CB ako poradil HonzaNovotny
, myslím že za super cenu...2,72€ kus s DPH + doprava tu:
http://www.fdiely.sk/Zapalovacia-svieck ... 1493001%5D
Ako som porovnal staré a nové sviečky bolo hneď vidieť, že už len vzdialenosť medzi kontaktmi bola na starých o dosť väčšia a staré už mali aj nejakú hrdzu na sebe pri závite.
Mne toto pomohlo a som rád, všetkým ďakujem za rady!
PS: Predvčerom mi prestalo fungovať centrálne odomknutie
, no dnes ako som menil sviečky som dal za úlohu priateľke skontrolovať všetky poistky a našla prepálenu, takže vymenila a ide aj centrál, to je spolupráca 

http://www.fdiely.sk/Zapalovacia-svieck ... 1493001%5D
Ako som porovnal staré a nové sviečky bolo hneď vidieť, že už len vzdialenosť medzi kontaktmi bola na starých o dosť väčšia a staré už mali aj nejakú hrdzu na sebe pri závite.
Mne toto pomohlo a som rád, všetkým ďakujem za rady!
PS: Predvčerom mi prestalo fungovať centrálne odomknutie

Naposledy upravil(a) kashel dne 13.03.2014 23:56, celkem upraveno 1 x.
- HonzaNovotny
- Junior
Ford pro 1.6 předepisuje odtrh 1,3 mmkashel píše:vzdialenosť medzi kontaktmi bola na starých o dosť väčšia

- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Môže sa tá vzdialenosť zväčšiť používaním? Lebo naozaj na oko ten odtrh je väčší (odhad 1,5) na starých sviečkach...no označenie som nepozeral, možno boli iné.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ty podle oka poznáš dvě desetinky mm. ?
tak to seš teda machr
a ano vzdálenost se zvětšuje
tak to seš teda machr

a ano vzdálenost se zvětšuje
- kashel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes som to premeral, mali 1,6 mm a jedna dokonca 1,7 mm. Treba mať cvičené oko na také veci