Tlumiče
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumiče
On to zas tak "normalni" sroub neni...
- davemomo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No neni je tam jeste nak tvarovanej, hlavne tydle srouby vetsinou dost zareznou, takze jdou povolit dost blbe, tak je mozny ze i s toho vraku budou ukrouceny, jinak ve fordu tusim 57,-
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA
koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL

-
- Junior
Zajedu pro ty šrouby do fordu, to je jistota 

Ford Focus, 1.6zetec r.v 2000, stříbrný hatch
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
- mickielli15
- Pokročilý
Ahojte, budu zanedlouho řešit tlumiče. Chci se zeptat - všichni tu doporučujete Sachs a Kayaba. Ok. Mám ale možnost na Maxe koupit Bilsteiny přední 1300Kč/ks a zadní 1200Kč/ks. Proto se chci zeptat - má tu vůbec někdo zkušenosti s tlumiči Bilstein? V tomto vlákně se na ně už několik lidí ptalo, ale zatím to vypadá, že je nikdo nemá? Myslím, že to je značka známá, ale zkušenosti tu chybí. Nechci kupovat nějaké Kamyko, nebo Dayco (ty jsou i za 600Kč/ks - to musí být asi z překližky, ne)
, nebo jsem viděl různé další levné značky, ale Bilstein jako značku dlouho znám, tak se chci zeptat, co si o nich myslíte. Díky.

Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych se jich nebal, ale koupil bych rovnou nejakou jejich sportovnejsi verzi 

- mickielli15
- Pokročilý
Díky za reakci. Já si jen říkal, že značku Monroe taky znám, ale podle zkušeností, co jsem četl, bych je tam nedal. Je ale dobré, že na naše samohyby existuje tolik cenově dostupných alternativ. Jen tlumiče se dají sehnat od těchto výrobců:
Sachs, Monroe, Kayaba, Kamoka, Delphi, TRW, Bilstein, Magneti-Marelli, AL-KO, HR. To je docela nášup, výběr z deseti značek je docela super, ale aby se v tom prasátko vyznalo. Tak jsem si říkal, buď Kayaba (zdejší dobré zkušenosti), nebo cenově pohodovou známou značku, jako Bilstein...
Sachs, Monroe, Kayaba, Kamoka, Delphi, TRW, Bilstein, Magneti-Marelli, AL-KO, HR. To je docela nášup, výběr z deseti značek je docela super, ale aby se v tom prasátko vyznalo. Tak jsem si říkal, buď Kayaba (zdejší dobré zkušenosti), nebo cenově pohodovou známou značku, jako Bilstein...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

- johnyram
- Junior
Tak už jsem taky dospěl k výměně zadních tlumičů, začínalo to houpat jak emerická kára 
Tak jsem tam dal Sachsy jako dopředu, ať se nehádají

Tak jsem tam dal Sachsy jako dopředu, ať se nehádají

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...
- mickielli15
- Pokročilý
Volal jsem do jedné specializované firmy na tlumiče a řekli mi - nejlepší je Sachs, minimum reklamací je na Bilstein a Kayaba. Takže z jiných zdrojů ani vybírat nebudu. Vidím to na Sachs nebo Bilstein...

-
- Nováček
- enjoy
- Test driver
Vyhni se jim! Meyle byla hlavní značka v našem sortimentu, když jsem dělal ve velkoobchodu s autodíly a trošku vím, co je Meyle zač.
Sežeň si radeji ty Kayaby.
Sežeň si radeji ty Kayaby.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- mickielli15
- Pokročilý
No já teď řeším Sachs, nebo Bilstein, ale zeptám se Tě - Bilstein, nebo Kayaba? 

- enjoy
- Test driver
Osobní zkušenost nemám, protože ani jedna z těchto značek se u nás běžně nedělala, maximálně překup, když to někdo moc chtěl.
Ale když si přijel do servisů, téměř všude ti řeknou Kayaby. A to ne z důvodu, že by na ně měli nejlepší ceny, těm je ejdno co ti tam dají, když to stojí srovnatelné peníze, oni ti to naúčtují. Takže za mě Kayaby, Bilsteinu ani třeba Sachsu bych se nebál.
Ale když si přijel do servisů, téměř všude ti řeknou Kayaby. A to ne z důvodu, že by na ně měli nejlepší ceny, těm je ejdno co ti tam dají, když to stojí srovnatelné peníze, oni ti to naúčtují. Takže za mě Kayaby, Bilsteinu ani třeba Sachsu bych se nebál.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
- mickielli15
- Pokročilý
Tak zítra si jdu do servisu pro auto s nahozenými Bilsteiny. Tak už se těším, že nebudu zažívat denodenní houpačku a ustřelování v zatáčkách... no ještě mi tam dají ty přední horní uložení a udělají geometrii, ale tlumiče 4ks stály netto 5121Kč i s dopravou... 

- tomik...
- Zkušený
Tak jsem nahodil konečně dopředu nový Kayaby, tak snad to nějakou tu chvilku zase vydrží
Práce něco málo na hodinku a půl i s promazánim vrchního ložiska 

Je: Mondeo Kombi 2.0TDCi 96kW Ghia X, 18" Zetec S - leštěné, Bi-Xenon, DECAT, EGR off - no a myslim že úúplně fuuull výbava 
Bylo:FOCUS ST 2,5T
Bylo: Mondeo 2,0 TDDI102kW/360N.m. DeCat, 18" Zetec S, Recaro, xenony, weitec -30/30

Bylo:FOCUS ST 2,5T
Bylo: Mondeo 2,0 TDDI102kW/360N.m. DeCat, 18" Zetec S, Recaro, xenony, weitec -30/30
- mickielli15
- Pokročilý
Mě včera namontovali ty Bilsteiny, 4ks + 2ks horního uložení. Já jsem sehnal všechny 4 za 5100Kč, plus práce plus geometrie plus ty uložení 2ks = sakum prásk cca 7800kč. A teď - světe div se - už to tlumí, nekope.