miki21 píše:JJ, komunisti po "sametové" revoluci ještě nedostali možnost tady něco posrat...ono toho sice už moc nezbylo,tak proč ne? Video co sem dal Bax je dobré akorát na strašení malých dětí. To nás taky začne strašit hladomorem v Africe ?
Coby poctivě pracující občan tohoto státu jsem již zhnusen tím co předvádí tato vládnoucí garnitůra. Proto jsem volil tak jak jsem volil. Kolik z vás souhlasilo se vstupem do EU a teď by volilo jinak? Začínám být alergický na vše co obsahuje slova demokratický, ekologický,lidový...to jsme to dopracovali. Necháme si od cizáků diktovat kdy a jak hlasitě si můžeme uprdnout, nechali jsme si od nich rozkrást a zruinovat náš průmysl a veškerou výrobu co zde byla a vyvážela se do celého světa. Značky jako Tatra, Český křišťál, Becherovka ... byly světově vyhlášené, jenže někomu se to nelíbilo a další mu za "mírný" úplatek pomohl je potopit. Někdo přežil, jiný ne. Není to tzv. "ruka trhu" ,co hýbe tímto státem. Jsou to Ti u koryt a lidi co stojí za nimi.
Je mi k hovnu, že můžu cestovat po světě, když na to nemám. Někdo namítne, že jsem se měl líp učit, ale moje práce mně baví a kdysi byla holt jiná doba. Manuální prací už nikdo v tomto státě nezbohatne. Kdysi si to i Ti Vámi zatracovaní komunisti aspoň uvědomovali a dovedli to ocenit. Kdo poctivě pracoval, tak se nikdy neměl špatně.
Komunisti, pokud jsi si všiml, to tady srali a posrali 40 let. To ti nestačí? Měli 40 let na to dokázat, že jejich ideologie a ekonomika bude funkční, dynamická, konkurenceschopná kapitalismu. Co dokázali? Zemi zničit, lidi zničit, ekonomiku zničit. A to začínali se státem, který mohl navázat na předválečnou tradici strojírenskou a vědeckou, kde ČSR byl jeden z nejrozvinutějších a ekonomicky nejvýkonnějších statů Evropy. Jen tak mimochodem, za první republiky byla koruna tvrdá a silná měna.
Jsi možná poctivě pracující (určitě), nicméně ono je to tak, že sice pracuješ poctivě, ale vyrábíš věci, o které není zájem nebo je zájem tak malý, že se výrobek neprodá za cenu odpovídajicí tvé představě. Říká se tomu produktivita práce a tu má tento stát velmi nízkou. Je to trochu složitější problém a není zrovna na diskuzi po netu, vstupuje do toho mnoho veličin a vlivů(regule EU, ochranná celní politika státu, kurs koruny, apod..). Proto máš dojem, že jsi málo zaplacený. A ten dojem má většina levičáků, protože si prostě neumí domyslet tyto vztahy.
EU: jako jeden z mála jsem byl proti vstupu. Proč? Protože se do ekonomických vazeb a vztahů začali míchat levicoví politici a to nikdy, opakuji nikdy nemǔže dopadnout dobře. Jakmile trh ovlivníš dotacemi, je konec. Je to nerovné podnikání, nerovné podmínky, zdroj pro korupci. Mně to tehdy velmi rychle došlo, bohužel nás takových byla menšina.
Ta tvoje Tatra byla světově vyhlášená akorát tak v Asii a v Rusku, kam jsme tato auta dováželi pod cenou. Dobový tisk Tatru glorifikoval, ale pravda se ukázala hned po revoluci, ještě před prodejem. Nikdo ta auta prostě nechtěl, to je celé. Český křišťál nezničili zlí západní kapitalisti, ale pouhopouhá činská napodobenina, která zaplavila svět. Mimochodem se zeptej sklářů odkud je dnešní "český křišťál" prodávající se na pěších zónách měst. Z Číny

Jen nálepka a krabice je česká....
Že nemáš na vestování není vůbec důležité. Důležité je, že máš tu možnost se sebrat, všeho nechat a odjet kamkoliv chceš. O to tu jde. Pokud chceš mít zavřené hranice, život v ohrádce bez možnosti si jet na dovolenou nebo za vzděláním kamkoliv ven, tak prosím......je to tvoje volba. Jen ale pamatuj, že komunisti nemají rádi např. internet.....a volné diskuze o politice na diskuzních fórech o autech s americkou značkou