To je divné, já mám třeba úplně jiný pocit...měl jsem tam Castrol 5W30 a teď jsem si tam nechal dát Formuly E 5W30 (zřejmě nějaký doprodej zásob) a nemůžu se zbavit dojmu, že to auto jde špatně do otáček. Jelikož jsem dost citlivý na různé projevi svého mondííí, tak mě to nepřijde jenom jako špatný pocit...buceek07 píše:mám zrovna po výměně oleje, měl sem tam před tím castrol 5w - 40 pač 5w - 30 zrovna nějak nikde nebil...teď mám ford formula 5w - 30 a změna jak blázen...motor jde mnohem lépe do otáček, je mnohem klidnější a vůbec teď je to uplně jinej dvoulitr...
Vidíš sám že tam je značka fordu ale pssss.. není to A1/B1 ale A3/B3 což zde nemají rádi. Budeš mít větší spotřebu ale motor dobře mazaný.madafada píše:Co hovorite na tento olej?
Ford Formula S/SD http://olejposta.sk/r_1912.html
Dali by ste ho do mondika MK III 2,0i?
Aj ked su reakcie na A3/B3 take ake su ... ten moj uz ma nalietane viac ako 140000 ... neviem co do tohol liali predtym aj ked bol servisovany len v znackovych servisoch ... ale asi by som do toho tu A3/B3 dal. Ta spotreba si myslim az tak velmi nenarastie ... vsak uvidime. Je to olej od forda tak asi bude OK ... este je to 5W40 - nasledujuce leto bude vraj poriadne teple vsak trend globalneho oteplovania pokracuje tak predpokladam ze toto je vhodnejsie. Este k tomu ked sa clovek chysta na dlhe jazdy po dialnici k moru ...ballu píše:Vidíš sám že tam je značka fordu ale pssss.. není to A1/B1 ale A3/B3 což zde nemají rádi. Budeš mít větší spotřebu ale motor dobře mazaný.madafada píše:Co hovorite na tento olej?
Ford Formula S/SD http://olejposta.sk/r_1912.html
Dali by ste ho do mondika MK III 2,0i?
buceek07: již jsi kontroloval měrku oleje, pozor, aby jsi pro radost se spotřeby motor nezadřel pro nedostatek oleje.
Protože:při 1350 L spáleného benzinu a min.2L oleje/15000km/
jsou menší emise jak u 1383 L benzínu a max. 0.3L oleje ????????
Emise dodržíš, ale na GO motoru EU nepřispívá.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů