Povinné ručení-Změna v prokazování existence pojištění

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
brava
Junior
Junior

Re: Povinné ručení-Změna v prokazování existence pojištění

Příspěvek od brava » 27.06.2008 19:10

Já to vozím v takový tý taštičce, kterou mi dali, když jsem fofíka kupoval.Je v ní manuál na auto a audio a serviska. No a pak je tam ještě pár přihrádek, právě tak akorát na tyhle nezbytný serepetičky, však víte. Taštičku nechávám obvykle v autě.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 27.06.2008 23:01

obal na "průkazku" a je v něm: malý TP, karta emisí, karta od fólií, ústřižek od dálniční známky no a to zelený lejstro ...... a v autě to nikdy nenechávám :wink:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 28.06.2008 10:48

Asi je to blbě, ale já to mám ve složtičce a tu mám v peněžence s ostatníma dokladama. Pokud mi někdo kasírtašku ukradne, tak jsem v pr..li. Ale dávám si na to obrovské bacha, páč tam mám služebák a to není žádná sranda...
Jinak potvrzuju kontroly policie na zelené karty. Včera mě zastavili a chtěli zelenou kartu a zaměřovali se na podpis. Nutil jsem jim ještě potvrzení od pojišťovny o uzavření pojistky, ale to nechtěli, že to není doklad...
BACHA NA TEN PODPIS NA ZELENÉ KARTĚ, BEZ TOHO TO NENÍ OFIKO DOKLAD A MŮŽOU VÁM DÁT POKUTU!!!
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Chobby
Junior
Junior

Příspěvek od Chobby » 01.07.2008 14:46

brava píše:Já to vozím v takový tý taštičce, kterou mi dali, když jsem fofíka kupoval.Je v ní manuál na auto a audio a serviska. No a pak je tam ještě pár přihrádek, právě tak akorát na tyhle nezbytný serepetičky, však víte. Taštičku nechávám obvykle v autě.
Taky tak, to není nic, po čem by šli zloději, takže to aspoň nikdy nezapomenu vzít sebou... :mrgreen:
ObrázekFord Focus Combi Ghia 1.8 l TDCi, 74kW/100PS, stříbrná metalíza, r.v. 06/2004

Obrázek Obrázek

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 01.07.2008 15:05

Ja uz pro to taky nasel misto :-) - bocni kapsa spolujezdce. Akorat sem ji musel prelozit.

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 01.07.2008 22:01

V sobotu mě také kontrolovali příslušníci dopr.policie. Mj. pečlivě zkoumali zelenou kartu, ale i díky tomuto vláknu jsem jim nedal šanci. Vše bylo OK. 8) .
Silverwolfe, dík :)
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 01.07.2008 22:04

ty jo... 8O
vždy ma takato sprava dokáže potešit :wink:

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 02.07.2008 05:51

jj, taky jsem rad, kdyz forum nekomu pomuze.

Peters56
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 » 15.09.2008 19:59

Převzato z autoveb.cz :

Novela zákona o povinném ručení – bič na neplatiče

S účinností k 1. 6. 2008 vstoupila v účinnost novela č. 137/2008 Sb., zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu z provozu motorového vozidla. Tato novela s sebou přináší několik důležitých změn, které se promítnou do života nejednoho motoristy.

1) Novela výslovně stanoví, že vozidlo musí být pojištěno, i když není používáno, tj. vždy pokud není vyřazeno trvale nebo dočasně z provozu odevzdáním RZ do depozitu. Ne snad že by o tom byly pochybnosti, nicméně řada vlastníků se ještě dnes domnívá, že když mají vozidlo doma, na soukromém pozemku a nejezdí s ním, že nemusí být pojištěno. To byl omyl, je omyl a novela to výslovně říká.

2) Z povinného ručení jsou hrazeny rovněž náklady na léčení, které vynaložila zdravotní pojišťovna poškozeného. Opět zde zákon pouze dohání praxi, která tak fungovala již dříve. Pokud se tedy viníkovi stane, že se na něj obrátí zdravotní pojišťovna poškozeného, nechť odkáže na svou odpovědnostní pojišťovnu, která tyto náklady bude rovněž hradit jako škodu.

3) Mění se sankce za provoz vozidla bez pojištění. Nově hrozí za provoz vozidla bez pojištění pokuta 5 až 40 tisíc korun, nicméně odpadl trest zákazu řízení. Za nepředložení zelené karty pokuta nově 1 500 až 3 000 Kč, na místě do 1 500 Kč.

4) Od 1. 1. 2009 se bude sjednání pojištění prokazovat pouze zelenou kartou a nikoli dokladem o pojištění.

5) Pro případ úmrtí vlastníka vozidla stanoví zákon následující nová pravidla pro mezidobí, než se pozůstalost vyřeší:
„V případě smrti vlastníka vozidla vykonává povinnosti vlastníka vozidla podle tohoto zákona až do okamžiku nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví jeho dědic, v případě více dědiců ten, který k tomu byl ostatními dědici pověřen. Nebyl-li nikdo pověřen, pak tyto povinnosti vykonává správce dědictví. Nebyl-li nikdo z více dědiců pověřen ani nebyl určen správce dědictví, vykonávají povinnosti vlastníka vozidla dědici společně a nerozdílně. V případě smrti pojistníka přecházejí práva a povinnosti z pojištění odpovědnosti do doby nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví na dědice společně a nerozdílně.““

6) Vlastnici vozidel, kteří si nesjednají povinné ručení, budou mít novou povinnost uhradit pojišťovně příspěvek ve výši, která je velmi vysoká. Za každý den, kdy nemají sjednají povinné ručení, budou hradit následující částky:

Druh vozidla Denní sazba v Kč

------------------------------------------------------------------------------------------
1. motocykl s objemem válců motoru do 350 cm3 20
------------------------------------------------------------------------------------------2. motocykl s objemem válců motoru nad 350 cm3 30
------------------------------------------------------------------------------------------
3. osobní automobil s objemem válců motoru do 1850 cm3 50
------------------------------------------------------------------------------------------4. osobní automobil s objemem válců motoru nad 1850 cm3 70
------------------------------------------------------------------------------------------5. autobus 160
6. nákladní vozidlo s největší přípustnou hmotností do 12 000 kg 130
nebo přípojné vozidlo s největší přípustnou hmotností nad 3500 kg do 10 000 kg
------------------------------------------------------------------------------------------7. tahač nebo jiné nákladní vozidlo s největší přípustnou hmotností 300
nad 12 000 kg nebo přípojné vozidlo s největší přípustnou hmotností nad 10 000 kg
8. speciální vozidlo 80
------------------------------------------------------------------------------------------9. přípojné vozidlo s nejvyšší přípustnou hmotností do 3500 kg 30
------------------------------------------------------------------------------------------10. zemědělský nebo lesnický traktor a jejich přípojné vozidlo 40
------------------------------------------------------------------------------------------11. ostatní vozidla 60
Částky to jsou opravdu nemalé, protože když si spočítáme, kolik zaplatí vlastník starého auta s nízkým obsahem za to, že neměl auto pojištěné, tak nám vyjde částka 18 250 Kč ročně, což je několikanásobně víc, než stojí povinné ručení. Záměr pojišťoven zde je jasný – všichni se pojistí.

Tato povinnost začne nicméně platit až od 1. 1. 2009, pojišťovny tak daly řidičům čas, aby si svá auta včas pojistili.
Co neubrzdíš, to neukecáš Ford C-Max 1.8 16V 2008 Šedá AVALON GALERIE-heslo Peters56

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 13.07.2009 07:49

Opět jedna změna - byl jsem si nechat předělat pojistnou smlouvu a zelená karta už nemusí být podepsaná majitelem ( pojištěncem) - sděleno pracovníkem pojišťovny. Prostě už tam na to není kolonka. Přesto někteří příslušníci PČR při kontrolách nutí řidiče aby jí podepsali :mrgreen: Nenechte se proto k tomu nutit :wink: Jj je to jak u blbejch na dvorku, předpisy se mění každou chvíli až z toho maj i policajti zamotanou hlavu. Kdopak je asi školí :roll:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 28.07.2009 23:48

Zdravím ,

jen pro doplnění , /doufám , že se neopakuji / , tady je odkaz na stanovisko ministerstva financí , že ten podpis tam u některých zelených karet opravdu nemusí být /bod 3.c /,

http://www.porovnani-povinne-ruceni.cz/ ... sko_zk.doc

Takže , já si to vytiskl a přiložil k zelené kartě , abych byl připraven až mne někdo bude nutit k podpisu :mrgreen:
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

Kamil Knížák
Nováček
Nováček

Kde platí povinné ručení?

Příspěvek od Kamil Knížák » 31.10.2009 23:08

Zajímalo by mě, kde zjistím, v jakých zemích platí povinné ručení uzavřené v čR? Na webových stránkách Povinné ručení jsem našel toto: „Povinné ručení platí takřka ve všech evropských zemích, pokud vyjíždíte někam dál, je lepší si zjistit, zda pro tuto konkrétní zemi povinné ručení platí.“ Nemáte někdo přesnější informace? :)

X-sat
Junior
Junior

Re: Kde platí povinné ručení?

Příspěvek od X-sat » 31.10.2009 23:35

Kamile, každá pojišťovna to má trochu jinak. Zajdi do té své a tam se poptej. Jinak obecně všechny státy EU bez problémů. Ostatní fungují na bázi "nasmlouvaných" cizích pojišťoven, pokud ta tvoje nemá v daném státě pobočku. Ale není to všude logicky...
Ford Focus C-MAX 2.0 TDCi (100 kW) r.v. 2005 GHIA+
https://picasaweb.google.cz/xsatelitek/FordFocusCMAX#

LUKAŠ
Test driver
Test driver

Příspěvek od LUKAŠ » 05.01.2013 00:10

Nenašel jsem lepší téma, ale dám to sem. Asi to bude blbá otázka :nixw: ale chci vedět kde je pravda. Když mám zelenou kartu stačí vozit jen originál nebo u toho musím vozit i duplikát? Když jsem si byl sjednat povinne ručeni tak mě dal v pojištově jen originál a když mě zastivili policajti tak nic neřekl. Pak mě poštou došel zase Originál i s duplikátem, a někteři mě tvrdí že se má vozit oboje. :nixw: Dík za odpověď :nazdravi:
Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS

Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

Obrázek Obrázek
Obrázek
https://www.facebook.com/groups/fordgroups/

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 05.01.2013 00:29

vozím jeden a nikdy jsem neslyšel, že bych měl s sebou vozit dva totožné doklady

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“