Poraďte s navigací
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte s navigací
Já to psal o něco výš....Aktualizace se spíš týkají soft chyb než mapových podkladů....
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Doporucuju PDA s GPS (nebo s GPS modulem zvlast) a navigacni SW si tam dat jakej chces
Vyhodou oproti klasickym navigacim je to, ze PDA se da vyuzit i jinak, napr. pokud mas kazetovy radio, tak jako vyborny MP3 prehravac do auta (propojeni pres kazetu s kabelem). Pak se uz radeji nezminuju, ze na PDA se da koukat na filmy, hrat hry atd.

- Mattys
- Junior
to zewl:Ale to samé jde dělat(filmy,hry,mp3)i na navigacích,jsme psali o něco víše
Dokonce to mám propojené jak ty s radiem

Dokonce to mám propojené jak ty s radiem

NEW 11.11.2014:Ford Mondeo MK4 2010, 2,0TDCi
OLD:FORD FOCUS COMBI 1,6 ZETEC SE 74KW 16V rv.6/1999 BLACK METAL
Galérka https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=4800
OLD:FORD FOCUS COMBI 1,6 ZETEC SE 74KW 16V rv.6/1999 BLACK METAL

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam radio na CD, takze to bylo spis jenom doporuceni. Ja si muzu psat pro PDA svoje vlastni aplikace, takze v tom je pro me velky prinos... 
Jinak je to samozrejme v principu jedno

Jinak je to samozrejme v principu jedno

- Forfoc
- Pokročilý
Já říkám, že TomTom dává garanci nejnovějších map zdarma. Koupíš navigaci a po registraci si zdarma aktualizuješ nejnovější mapy. To že ti zdarma aktualizujou i software je úplně jasný. Navigaci jsem kupoval ani né před měsícem. Měl jsem mapy z podzimu 2007 verze 710.xxx a aktualizovali mi to na verzi 715.xxx (jaro 2008). Dále TomTom má Map Share, kde si vlastně uživatelé sami mohou upravovat nalezené chyby v mapách a opravy si pak vzájemně měnit. Kdo chce vědět proč zrovna TomTom, ať se mrkne sem http://www.tomtom.com/whytomtom/?TT=7a1 ... vtitearu77hide píše:To Forfoc: To si teda vůbec nejsem jistej, že TOMTOM aktualizuje po registraci mapy ZDARMA. Je to za peníze, jako všechno.
Ps: Samozřejmě je zdarma jen ta první aktualizace na nejnovější mapy v době koupě navigace. Kdo chce mít nejnovější mapy po roce či dvou, už za ně musí zaplatit.
Dnes jsem objevil akční verzi TomTom Go 720 za 7200,-Kč která nese označení TomTom GO 720 Soccer edition: má navíc RDS-TMC přijímač zdarma a po registraci na stránkách http://www.tomtom-promo.com: POI balíček obsahující screenshoty, hlasy a trasy, které Vám určí směr k fotbalovým šampionům a cool tričko v národních barvách.
- hide
- Pokročilý
Jo ták. Tak to jo. Tam jde asi o to, že když koupíš nějakej ležák, tak si pak zaktualizuješ JEDNOU mapy na ty poslední.
Jinak mám TT6 a jsem spokojenej.

Jinak mám TT6 a jsem spokojenej.

- brava
- Junior
No,mně by se celkem zamlouval Navigon 7100, podle toho, co jsem o ní četl,ale zase tak moc se v tom nevyznám
.
http://navigon-7110-recenze.mp3centrum. ... cenze.html

http://navigon-7110-recenze.mp3centrum. ... cenze.html
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Pulda
- Nováček
A co takhle Navigon 2110MAX ? Nemá s ním někdo zkušenost? (je to ale dost novinka).
Nyní: Ford Focus sedan EB 1.5/110KW, Titanium, 04/2015, černá Panther
Dříve: Ford Focus 1.6/74kW, sedan, 06/2003, šedá MAGNUM
Dříve: Ford Focus 1.6/74kW, sedan, 06/2003, šedá MAGNUM
- BAZOWSKI
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ako som sa uz bol vyjadril, ja robim v slovenskom Garmine a nebudem tu tlacit Garmin a robit reklamu. Preto sa ku znackam nevyjadrujem.
Dolezite pri vybere navigatora su samozrejme mapy ... na 90 percent su totozne skoro v kazdom navigatore. Otazna je vychodna Europa. Tam mozu byt dost rozdielne pokrytia jednotlivych statov.
Ale prihliadajte aj na tuto vec - podpora produktov, zakaznicka podpora, servis a update map! Tam su rozdiely obrovske! Toto je dost dolezite.
Dolezite pri vybere navigatora su samozrejme mapy ... na 90 percent su totozne skoro v kazdom navigatore. Otazna je vychodna Europa. Tam mozu byt dost rozdielne pokrytia jednotlivych statov.
Ale prihliadajte aj na tuto vec - podpora produktov, zakaznicka podpora, servis a update map! Tam su rozdiely obrovske! Toto je dost dolezite.
-
- Test driver
bud konkretnejší, prípadnu agitaciu vyfiltrujeme

- BAZOWSKI
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
... to by bola reklama na Garmin 
Ale nie, je fakt dolezite si pristroj "ohmatat" a skutocne overit pokrytie ... skusit najst nejaku "zastrcenu ulicku" a podobne, pretoze vacsina vyrobcov pri popise map, ktore sa dodavaju ku GPS pise napr. ... "V cene mapy CZ, SVK, Madarska a Polska". Ale uz nik nepovie, ze su to len prejazdove cesty. Detailne ulice a ine body zaujmu tam uz nie su.
A na toto ak by niekto prisiel az doma, ked navigator rozbali ... tak to by som bol na mieste toho, co to kupil riadne "nahnevany".
Detailne info viem hlavne o Garminoch. Ak ma niekto zaujem a rozhoduje sa, rad poradim konkretne veci.

Ale nie, je fakt dolezite si pristroj "ohmatat" a skutocne overit pokrytie ... skusit najst nejaku "zastrcenu ulicku" a podobne, pretoze vacsina vyrobcov pri popise map, ktore sa dodavaju ku GPS pise napr. ... "V cene mapy CZ, SVK, Madarska a Polska". Ale uz nik nepovie, ze su to len prejazdove cesty. Detailne ulice a ine body zaujmu tam uz nie su.
A na toto ak by niekto prisiel az doma, ked navigator rozbali ... tak to by som bol na mieste toho, co to kupil riadne "nahnevany".

Detailne info viem hlavne o Garminoch. Ak ma niekto zaujem a rozhoduje sa, rad poradim konkretne veci.
- TDCi
- Nováček

Práve kvôli horeuvedenému som pred dvoma rokmi kúpil Garmin. Vo firemnom Mitsubishi sme mali Mio, ktoré sa nedalo s presnosťou a detailnosťou máp porovnať, čo sa týka aspoň Slovenska. Ako píše Bazowski dôležitá je aj technická a zákaznícka podpora.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ano,BAZOWSKI má pravdu.Většinu věcí v klidu koupím z internetu,ale navigaci jsem chtěl buď rovnou z kamenného obchodu nebo ze známého web shopu,který má i kamenný krámek.Ale i tak je u takovéhle hračky asi nejlepší přihodit pár stovek a zajít do speciálky.Jinak k těm mapám.Je pravda,že tak rok dva zpět byl velký rozdíl v pokrytí východní x západní Evropa.Ale dnes už ty rozdíly tak velké nejsou.Kvalita pokrytí není jako třeba v Německu,ale jezdit se dá...Některé mapy taky výrobce zahrne do balení,ale mohou to být jen tranzitní tahy.Na to taky pozor...Proto lepší se v té speciálce poptat na kvalitu mapových podkladů...
- BAZOWSKI
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
PIA az NED budem v Inchebe na Autosalone 2008 v stanku GARMIN, rad kazdemu poradim ohladom GPS navigacie ...
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu kdysi dával, ale je to kdesi hluboko na dně fóra.
Jen pro ilustraci moje iGo v MDA E-Ten.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5urow56Mmg[/youtube]
Je tam toho z navigací hodně.
Jen pro ilustraci moje iGo v MDA E-Ten.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X5urow56Mmg[/youtube]
Je tam toho z navigací hodně.