Jsem přesvědčen, že benzínové fokusy EGR nemají. Pouze diesel.Radek_18_16V píše:......Jestli je u focuse to nevímfoki píše:... a mam pocit jen u dieselů

Tomu ventilu jsi odpojil elektriku? Je to ten co se odmontovava zespodu motoru?..ten mi pri diagnostice cistili a porad to samy..corsar píše:suhlasim, že aj problémy s hadicami a podtlakom možu spôsobovať zvýšenie otáčok, mne však po odpojení ventilu volnobehu, otáčky klesajú absolutne perfektne, žiadne problémy pri radení ani pri dobiehaní do križovatky na neutrál. Takže problém bude naozaj v tom ventile a nie v prasknutej hadičke. Jazdím tak už asi dva týždne a zatiaľ v pohode /dokedy, to uvidím..../ Jediný háčik je v tom že kým sa trochu nezohreje motor tak to trochu ako keby " chcípalo" ale dá sa to podchytit plynom a je to v pohode. Určite to nie je trvalé riešenie a chce to výmenu ventilu.
Kde se nachazi podtlakovy ventil? (je to neco jineho nez volnobezny ventil??)mnemonicrh píše:Nazdra chlapi,existuje jedna věc,která ovlivňuje volnoběžné otáčky,a to je odvětrání klikové skříně,sestava ventilu s hadicí,Zkontrolujte všechny podtlakové hadice a podtlakový ventil
čus, mám stejný problém, už si to vyřešil?strasnyde píše:Taky jsem si ted vsiml, ze mi nepadaji otacky, ale dela to az po nejake dobe co s autem jedu. Drzi se tak na 1500-1700:-( Jel jsem na volnobeh tak pul minuty a porad to drzelo:-( Kdyz vypnu motor a znovu nastartuju, tak pohoda. Az zase za chvili. Vsude ctu, ze to drzi jen benziny, tak by me zajimalo co to muze byt u diesela???
Mám jsem stejný problém žere a při přeřazování chvilku drží otáčky, ty pak jdou pomalu dolu(při přesedání z fábie mi to dost vadí!)Bery píše:Otáčky mi taky neklesali a taky to hrozně žralo. Počítač(v rychloměru) mi hlásil jednu chybu tak jsem to ddal do forda a hlásilo mi to špatnej potenciometr,tak ho vymenili cca 2200i s prací a ted je spotřeba O.k. i ty otáčky zatím držej,tak zkuste mrknout na tohle!!!
Dělá mi to stejně a neřeším to. Spotřeba je OKBeri píše:to zderem:
Takhle jak popisuješ se to chová i mě (i kámošovi) oba to nijak neřešíme. Někde jsem četl že pokud je v auto v pohybu min. 5km/h tak ty otáčky nespadnou na volnoběh a drží se tak okolo 1000-1100. Já to beru jako vlastnost. Je pravda že když sešlápnu spojku, tak spadnou jak mají, ale pokud ještě dojíždím ke křížovatce, tak se stejně vyšplhají trochu nahoru a až zastavím tak spadnou na volnoběh.
Jestli se jedná o závadu, tak bych ji měl asi taky řešit, ale jak jsem četl tak jde prej o vlastnost, tak to moc neřeším.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti