Pískání vodní pumpy
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískání vodní pumpy
Taky jsem řešil tento problém, vyměnil jsem vodní pumu a stále to pískalo. Nakonec se ukázalo, že byla vadná napínací kladka na klíňák (ložisko, které nejde vyměnit). Než abych kupoval novou, tak jsem si ji vyrobil a mám klid po pískání. 

Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kurnajs..ja mam tiez podobny problem a neviem ci je to remen, alebo ta vodna pumpa.
Mne to piskalo trosku, ked prsalo, alebo bolo vlhke pocasie, ale stacilo par min ist a prestalo to, no teraz to kvili stale, je to take prerusovane ani nie pisaknie, ale skviranie. Och :/ ma pocut na cele mesto ... premazat pumpu, to sa da aj doma? ci je to praca skor pre mechanika? treba ten rozvodovy davat dole?
Mne to piskalo trosku, ked prsalo, alebo bolo vlhke pocasie, ale stacilo par min ist a prestalo to, no teraz to kvili stale, je to take prerusovane ani nie pisaknie, ale skviranie. Och :/ ma pocut na cele mesto ... premazat pumpu, to sa da aj doma? ci je to praca skor pre mechanika? treba ten rozvodovy davat dole?
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
tak mám taky ten samý problém. Jak se mi projevuje? Píská to, až je zahřátý motor. Je to takové pištění, které se občas ztratí, když najedu na nerovnost, ale pak zase se objeví. Nevím, jestli to nemůže mít souvislost s výměnou oleje, ale už 2xmi to udělalo po výměně oleje. Čím déle ten olej mám, tím méně mi to dělá. Nakonec to vymizí úplně. Teď mám cca 500 km po výměně a dělá to. Nicméně opravdu až po zahřátí motoru.
Nevím, ale nemůže to být tou napínací kladkou? Není mazaná nějak zevnitř a při výměně oleje tento vyteče a než se dostane dovnitř nový, tak to píská?
Nevím, ale nemůže to být tou napínací kladkou? Není mazaná nějak zevnitř a při výměně oleje tento vyteče a než se dostane dovnitř nový, tak to píská?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Take mi neco pod kapotou popiskuje. Je to slyset, kdyz jedu pomalu a mam otevrene okno. Zatim to neresim, jen jsem dotahnul svorky hadic.
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
aaa tak uz viem co to u mna piska, ani remen ani vodna pumpa, ale lozisko na klimatizacii ... och ... spravi to za 6-8000 Sk ,,, len zevraj sa samotne lozisko neda objdenat , ak si vraj zozeniem tak to spravi, len za cenu prace... mam si vraj vybrat ... och :/

- AL
- Nováček
Ahojte. Pokusím se být stručný. Pískalo mně ložisko přídržné kladky - ta kovová hladká rolna nahoře - pištělo to ca kolem 2000 otáček - někdy víc,někdy míň. Odvrtal jsem 3 nýty na
kladce, vyklepl ložisko - koupil asi za 160,-Kč nové, kladku sešrouboval šrouby,zalepil pro jistotu závity vteřiňákem - problém vyřešen.
Pískalo i ložisko napínací kladky - plastová, drážkovaná dole - sundal jsem jen tu kladku,
ostrým nožem jsem jakoby odsoustružil plastový vnitřní okraj kladky ze strany, kde je
vidět ložisko. Až bylo vidět celé až po okraj, ve svěráku jsem ho nějakou tyčkou vytlačil
ven z té kladky. Koupil jsem asi za 160,-Kč nové, zatlačil zase ve svěráku do kladky -
problém vyřešen.
Myslel jsem,že mi píská i vodní pumpa (pískání po startu při studeném motoru). Gufero
pumpy se dá z vnějšku namazat jen při sundané řemenici vodní pumpy. Ta se dá sundat,
i když je pumpa v autě - je to trochu nimračka - jedním klíčem držet některý ze 4
šroubů, druhým povolovat (nebo pak zpětně utahovat) nějaký jiný. Hřídel pumpy mazat
a snažit se třeba prstem vtlačit mazivo do škvíry, kde hřídel vstupuje do tělesa pumpy.
Nemazat klasickým WDčkem - NENÍ to mazací tuk ani olej. Spíš čistící prostředek s
krátkodobým mazacím a uvolňovacím účinkem. Promazal jsem - dokonce jsem to dělal
2x - nepomohlo to.
Klínový řemen - jeden servisák mně řekl, že alternátor ve Focusu dává po startu
krátkodobě při počátku nabíjení asi 100A (100A x ca 15V je asi 1500W) - tedy to je
pořádná zátěž, která způsobí prokluz řemenu - pokud je mastný, vytahaný, ztvrdlý -
což je po několika letech vždycky. Vyměnil jsem klíňák a domnělé pískání vodní
pumpy zmizelo. Tohle pískání se ale asi projevuje opravdu JEN po startu studeného
motoru a pak rychle mizí.
AL
kladce, vyklepl ložisko - koupil asi za 160,-Kč nové, kladku sešrouboval šrouby,zalepil pro jistotu závity vteřiňákem - problém vyřešen.
Pískalo i ložisko napínací kladky - plastová, drážkovaná dole - sundal jsem jen tu kladku,
ostrým nožem jsem jakoby odsoustružil plastový vnitřní okraj kladky ze strany, kde je
vidět ložisko. Až bylo vidět celé až po okraj, ve svěráku jsem ho nějakou tyčkou vytlačil
ven z té kladky. Koupil jsem asi za 160,-Kč nové, zatlačil zase ve svěráku do kladky -
problém vyřešen.
Myslel jsem,že mi píská i vodní pumpa (pískání po startu při studeném motoru). Gufero
pumpy se dá z vnějšku namazat jen při sundané řemenici vodní pumpy. Ta se dá sundat,
i když je pumpa v autě - je to trochu nimračka - jedním klíčem držet některý ze 4
šroubů, druhým povolovat (nebo pak zpětně utahovat) nějaký jiný. Hřídel pumpy mazat
a snažit se třeba prstem vtlačit mazivo do škvíry, kde hřídel vstupuje do tělesa pumpy.
Nemazat klasickým WDčkem - NENÍ to mazací tuk ani olej. Spíš čistící prostředek s
krátkodobým mazacím a uvolňovacím účinkem. Promazal jsem - dokonce jsem to dělal
2x - nepomohlo to.
Klínový řemen - jeden servisák mně řekl, že alternátor ve Focusu dává po startu
krátkodobě při počátku nabíjení asi 100A (100A x ca 15V je asi 1500W) - tedy to je
pořádná zátěž, která způsobí prokluz řemenu - pokud je mastný, vytahaný, ztvrdlý -
což je po několika letech vždycky. Vyměnil jsem klíňák a domnělé pískání vodní
pumpy zmizelo. Tohle pískání se ale asi projevuje opravdu JEN po startu studeného
motoru a pak rychle mizí.
AL
<div>FORD FOCUS 1.6 ZETEC, TURNIER, KLIMA, 1999</div><br>
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jj toto mam ja teraz... pri starte a po case ustane, predtym som mal sustavne a aj sa par lozisk menilo, ale vodna pumpa nie, bolo skor take cvrlikanie, ked to boli tie loziska ...

- Jozef
- Pokročilý
No, uz si ta porucha nasla aj mna, teda moje auto. Najazdene 43.000 km ...
Pozajtra idem do servisu.
Pozajtra idem do servisu.
-
- Nováček
To Jozkablack:
Zdravím. Myslím, že mam totožnej problém jako ty, většině z vás to zašne pískat až po zahřátí motoru. Mě to ze začítku pískalo jen chvíli po startu studeného motoru, kdy to po vytočení motoru přestalo. Dělalo to hlavně když hodntě mrzlo. Čím bylo tepleji, tím to bylo tišší. Později ale to bylo horší a horší, po vytočení motoru to trochu ztichlo, ale při volnoběhu to opět začlo. Teď to píská furt a je to slyšet i když jedu a je jedno jestli je motor teplej nebo ne. Chci se zeptat,jestli a jak jsi to vyřešil. Ne, že by mi to pískani nejak vadilo, ale nechtel bych abych neco zadřel, co by pak stálo za to
Zdravím. Myslím, že mam totožnej problém jako ty, většině z vás to zašne pískat až po zahřátí motoru. Mě to ze začítku pískalo jen chvíli po startu studeného motoru, kdy to po vytočení motoru přestalo. Dělalo to hlavně když hodntě mrzlo. Čím bylo tepleji, tím to bylo tišší. Později ale to bylo horší a horší, po vytočení motoru to trochu ztichlo, ale při volnoběhu to opět začlo. Teď to píská furt a je to slyšet i když jedu a je jedno jestli je motor teplej nebo ne. Chci se zeptat,jestli a jak jsi to vyřešil. Ne, že by mi to pískani nejak vadilo, ale nechtel bych abych neco zadřel, co by pak stálo za to

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Postrikej remen silikonovym olejem, kdyz zvuk okamzite zmizi, pak je to remenem.
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to som aj ja tak skusal ..ma uz rok s tym problem .. ked to zacalo piskat, mechanic povedal, ze je to lozisko na klime .. (5-8 000 Sk cca) .. po oprave nepriesiel ani mesiac zacalo to pisakt znova,.. tak som zkusil test, ze som na remen kvapol vodu a hned to ustalo .. cize logicky remen ..vymenil sa remen a naslo sa jedno vadne lozisko (nie na kladke) .. ok .. zas chvilku ticho ... a po case znova piskot ... teraz mam auto v servise, ide sa menit kladka ... spolu so zotrvakom a spojkou, lebo uz v tom lamalo a nedalo sa mi zaradit ... cize "milujem svoje auto" lebo ak by som ho nie, uz by bol davno predany ... 

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, dovolím si napsat i sem, protože mám možná stejný problém - objevuje se mi pískání po zahřátém motoru (resp. autě), při vyšších venkovních teplotách. Je to takový kovově znějící přerušovaný zvuk vyšší intenzity.
Psal jsem o tom zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 74#p510074
a zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 61#p515761 přikládám i přílohu (WAV soubor), kde jsem se pokusil onen zvuk nahrát.
Uvítám jakékoliv rady, protože fakt nevím co to může být. Tajně doufám že mi někdo řekne "jo, takhle to znělo i u mě, bylo to ..."
Psal jsem o tom zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 74#p510074
a zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 61#p515761 přikládám i přílohu (WAV soubor), kde jsem se pokusil onen zvuk nahrát.
Uvítám jakékoliv rady, protože fakt nevím co to může být. Tajně doufám že mi někdo řekne "jo, takhle to znělo i u mě, bylo to ..."

- Přílohy
-
- V001_vyrez.zip
- (443.34 KiB) Staženo 137 x
- awas
- Nováček
Mě u motoru taky něco chrastí mám podezření na nějakou kladku,ale do servisu se mi stím nechce oni by mi taky mohly vyměnit půl motoru než by se trefily tak to chci řešit svépomocí jen nevím jestli nepotřebuju nějaký speciální nářadí,nebo jestli tam můžou bejt komplikace např při povolení a napnutí řemenu a pod.prostě jestli si s tím poradí i laik.Dělal jste to někdo? Jinak dělalo to nejdřív v vetších mrazech potom celou zimu (vždy jen chvíli po krátký době to ustalo) teď už je slyšet i ve vedrech.
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000
- awas
- Nováček
Tak jsem se do toho pustil kladku vyndal,ale přijde mi,že už ložisko někdo měnil je vidět celý a původně snad má bejt zalisovaný,co myslíte?
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000
- miki21
- Test driver
řekl bych,že to je normální stav.Nalisované to tam je,tak dej pozor,ať Ti ten plast nerupne.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.