Reklamace skryté závady

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
mikacCZ
Nováček
Nováček

Re: Reklamace skryté závady

Příspěvek od mikacCZ » 16.10.2011 23:33

taky jsem koupil auto ktere ma najeto cca 60000 km, po mesici jezdeni se rozsvitila kontrola motoru, neco s klapkou, motor klepe a celkove nema spravny chod, jsou tyto vady skryte ?
Obrázek, Focus SVT170,127kw,2003 R.V

mfly
Nováček
Nováček

Re: Reklamace skryté závady

Příspěvek od mfly » 17.10.2011 06:36

mikacCZ píše:taky jsem koupil auto ktere ma najeto cca 60000 km, po mesici jezdeni se rozsvitila kontrola motoru, neco s klapkou, motor klepe a celkove nema spravny chod, jsou tyto vady skryte ?
Zákon pojem skrytá vada nezná, ale zná pojem vada v době koupě nebo tak něco. Jedná se o vady, které kupující není schopen poznat běžnými podmínkami (bez odborného nářadí, bez odborného servisu atd.). Pro důvod reklamace se musí jednat o vadu vzniklou před koupí/prodejem vozu, ale projevenou až koupi/prodeji vozu. Např. spojka v háji...ta spojka se neodrovná za den, takže vada byla ještě před koupí vozu, ale projev vady až po koupi. Ve Vašem případě bych se hádal s prodejcem. V lepším případě alespoň o polovinu ceny z opravy. Jinak je jediná možnost soudně...a to jen za znalecký posudek dáte více než za opravu vady:-/
Podmínky pro prodejce jsou v tomhle docela kruty, ale bohuže komu se chce po soudech. Ovšem někde jsem četl, že prokázání že na autě nebyla vada v době prodeje je na prodejci...chtělo by to konzultovat s právníkem.
Ford Focus 2004 - 1,8 TDCi 85kW

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“