Kdo bodoval u policie

Moderátor:Quickie
ondora
Nováček
Nováček

Příspěvek od ondora » 14.07.2006 13:11

Cituji:

Myslím, že by bylo dobré co nejvíce řidičů informovat o možnostech
> obrany při kontrole a obstrukcích, které sice body nezachrání, ale
> alespoň zaměstnají úřady. Budu stručný: hlavní zbraní je požadování
> kalibračního protokolu, který musí policista předložit na místě a to v
> ORIGINÁLE (event. notářsky ověřená kopie), dále Vám musí ukázat
> kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě (v praxi to
> znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere
> půl hodiny). Pokud něco z toho na místě nemá, je třeba to uvést do
> protokolu a měření je neplatné (a lze zvážit podání trestního oznámení
> za zneužití pravomoci event. pokus o podvod). Dále máte právo žádat o
> dodatečné přezkoumání měřícího zařízení - to bude sice asi v pořádku,
> ale radar bude na dva tydny vyřazený - když to tak udělají všichni
> nebude čím měřit :-) Pokud Vám připadá příslušník při kontrole pod
> vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by se
> neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil. V
> přestupkovém řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný
> příslušník byl proškolen k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky
> ověřenou kopii jeho OP nebo jiného průkazu, aby byla jistota, že je
> skutečně tím za koho se vydává. Atd.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 17.07.2006 07:22

Ono se to celkem dobře čte, mužu i souhlasit - ale to je vše, alespon v mém případě - nejsem hádávý člověk, to bych si musel být 100% jistý že jsem jel např: 55 a poldi mi řekli že jsem jel třeba 70 - prostě velký rozdíl. když mi řekne že jsem jel 60 tak zaplatím a ani nemrknu, stejně by se to všechno obrátilo proti mě, a místo 1000 pak ve správním řízení zaplatím 2500 atd atd.
Jen ze zajímavosti jsem včera zkoušel s kámošem test tachometrů, bez domluvy - na 4proudovce v obci jsme jeli vedle sebe - bylo prázdno a doma jsem se ho ptal jestli ví kolik jel - tvrdil mi že kolem 55, 60 určitě neměl - mě tacháč ukazoval o sílu ručičky nad 60 - cca 62km, tak nevím kde je chyba. Faktem je že jel ve staré 120 - 85 rok, tak bych se snad přikláněl že mu špatně ukazuje.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 17.07.2006 07:59

Já taky nejsem typ na hádání se s poldama obvzlášť když mě chytli tak měli pravdu, :wink:
Ale když by nějakej Měšťáček vymýšlel pohádky tak bych to asi zkusil.Zejména rychlost do cca 5km nad limit.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

petulka
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petulka » 17.07.2006 17:28

Pokud člověk nenarazí na naprostýho blba v uniformě, tak lze skoro vždy slušnou formou ukázat, že jako účastník silničního provozu znám mimo svých povinností také svoje práva. Oni jsou kluci pak takoví slušnější.A navíc, když jako na oko člověk s nimy soucítí a chápe ,že pouze dělají svoji práci a že to zná jak to chodí,že to taky nemají jednoduchý, protože mám bráchu ,kterej dělá u stáťáků pomalu 20 let. Potom ,když fakt narazím na slušný borce, tak je pokuta ze 2000 Kč za 300 Kč.To se mi fakt stalo.Neměl jsem vůbec u sebe hotovost mimo pár drobnejch. Tak že napíšou složenku a bude to 2 tácky.Hodili jsme řeč a vrátil se se složenkou na 3 kila. Jel jsem v obci na padesátce 72 podle nich a zároveň předjížděl kamion na plné čáře a ještě nepřipoutanej. Už je to asi rok a půl nebo dva.Nevím co by bylo teď :( Nejspíš astalavista řidičský průkaze... :lol:

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 17.07.2006 17:31

kudy jezdíte, já ještě poldy nepotkal :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

petulka
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petulka » 17.07.2006 17:52

Skubi píše:kudy jezdíte, já ještě poldy nepotkal :lol:
I takoví klikaři jsou mezi námi :D Ikdyž za 12 let ,co jezdím ,jsem měl s nimy co do činění jen párkrát. Asi tři pokuty za rychlost, a od měšťáků dvakrát bota za parkování.Nepočítám běžné silniční kontroly a dejchání na chlast. Taky moc nenajezdím, tak 20000/rok. Vždycky ale bez ztráty kytičky, nepočítám tu rychlost. Jednou jsem od policajtů při kontrole dostal videokazetu - Bourá jen blb - co natočili Dan Landa s Krestou a nadace Malina. Teď bych byl ale nerad zastaven :evil: Už mně nebrali skoro rok...

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 17.07.2006 18:03

Dejme si moc pozor na střet se služebním autem nebo autem na leasing. U těch malých ťukanců, které se normálně řeší dohodou bez policie, ji musí protějšek zavolat a pak se třeba stane, že my, jako viníci, dostaneme -5000Kč a -2body. Přitom je to nespravedlivé a měli by to při revizi zákona nějakým způsobem srovnat. Já nepoznám služební nebo leasingové auto, abych se mu obloukem vyhnul.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 17.07.2006 18:27

to že jsem je ještě nepotkal, jsem myslel teď po novém zákoně, ale je fakt, že za 15 let co mám papíry, tak to moc nebylo co mě kontrolovali asi jen 5x :wink:
musím to někde zaklepat :lol:
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 17.07.2006 19:09

Pokud udelas tech prestupku nekolik najednou, tak ti vzdycky daji pokutu jenom za jeden, pravdepodobne ten nejhorsi. Priklad jedes 70 v 50tce, nesvitis, nemas pas... Tak dostanes za rychlost. Berou hlavne to nejprokazatelnejsi, za rychlost te vyfoti, jinak asi ne.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 17.07.2006 19:34

jj, vždy se bere ten nejhorší přestupek :wink:
Obrázek
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 18.07.2006 09:16

pelen píše:Dejme si moc pozor na střet se služebním autem nebo autem na leasing. U těch malých ťukanců, které se normálně řeší dohodou bez policie, ji musí protějšek zavolat a pak se třeba stane, že my, jako viníci, dostaneme -5000Kč a -2body. Přitom je to nespravedlivé a měli by to při revizi zákona nějakým způsobem srovnat. Já nepoznám služební nebo leasingové auto, abych se mu obloukem vyhnul.
JJ já mám právě služební auto a firma ho má na operativní leasing.
A je pravda když se cokoliv stane i malého tak musím volat policii protože vznikla škoda na majetku třetí osoby.Už jsem si je volal sám na sebe když jsem při úhybném manévru "sebral" patník. :twisted:

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ihrdlick » 18.07.2006 11:07

Někde v TV bylo, že pokud se odečtou administrativní pracovníci + nehody, tak na celou ČR zbývá asi 150 dopraváků, což je asi jako šafránu. jenže MPků bude jak much na ho*ně :evil: No a Ti se v tom budou vyžívat !!!
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 18.07.2006 11:14

ihrdlick píše:Někde v TV bylo, že pokud se odečtou administrativní pracovníci + nehody, tak na celou ČR zbývá asi 150 dopraváků, což je asi jako šafránu. jenže MPků bude jak much na ho*ně :evil: No a Ti se v tom budou vyžívat !!!
jo taky jsem to v sobotu v autosalonu slyšel - ale ted jde o to jestli MP mužou zastavovat vozidla i mimo město, nebo jen mezi značkama - obec a konec obce. - to mi nějak uniklo.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 18.07.2006 11:38

To bych taky rád věděl,řekl bych že MP má pravomoc je v obci své působnosti což by znamenalo že nemohou zastavovat auto nejen mimo obec ale ani v jiné obci.Ale na 100% si jistý nejsem.Možná by to mohl někdo potvrdit.Ale logiku by to mělo. :wink:

petulka
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petulka » 18.07.2006 15:47

Pravomoci MP byly omezeny katastrálním územím obce,pod kterou příslušný útvar spadá.Tzn. i mimo zastavěnou část ( pole, louky, les, rybníky, vodní toky),pokud spadá do příslušného katastrálního území. Nezaregistroval jsem, že by to bylo změněno.

Zastavování vozidel

§79

§79 (1) Zastavovat vozidla je oprávněn

a) policista ve stejnokroji,

b) vojenský policista ve stejnokroji,

c) strážník obecní policie ve stejnokroji

1. před přechodem pro chodce k zajištění bezpečného přechodu osob, jestliže to situace na přechodu či stav přecházejících osob vyžaduje,

2. jestliže řidič vozidla nebo přepravovaná osoba je podezřelá ze spáchání přestupku týkajícího se bezpečnosti silničního provozu,

d) zaměstnanec provozovatele dráhy v blízkosti železničního přejezdu,

e) účastník dopravní nehody, vyžadují-li to okolnosti podle §47,

f) dopravce podle §49 odst. 4,

g) vedoucí organizovaného útvaru školní mládeže, vedoucí organizované skupiny dětí, které dosud nepodléhají povinné školní docházce, a průvodce zdravotně postižených osob při přecházení vozovky,

h) průvodce vedených nebo hnaných zvířat podle §60 odst. 6,

i) zaměstnanec vykonávající práce spojené se správou, údržbou, měřením, opravami a výstavbou pozemní komunikace a k zajištění bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích, označený podle prováděcího právního předpisu,

j) osoba pověřená obecním úřadem obce s rozšířenou působností k zajištění bezpečného přechodu dětí a školní mládeže přes pozemní komunikaci v blízkosti školního zařízení (dále jen "pověřená osoba"); pověřená osoba je povinna při výkonu činnosti být označena podle prováděcího právního předpisu.

k) celník[9b] ve stejnokroji při výkonu činností v rozsahu oprávnění stanovených zvláštními právními předpisy[12a],

§79 (2) Vozidlo se zastavuje dáváním znamení k zastavení vozidla. Osoby uvedené v odstavci 1 dávají znamení k zastavení vozidla vztyčenou paží nebo zastavovacím terčem a za snížené viditelnosti červeným světlem, kterým pohybují v horním půlkruhu. Z jedoucího vozidla dávají toto znamení kýváním paže nahoru a dolů nebo vysunutým zastavovacím terčem. Policista může z jedoucího vozidla zastavovat vozidla i rozsvícením nápisu "STOP" podle zvláštního právního předpisu.[13]

§79 (3) Znamení k zastavení vozidla se musí dávat včas a zřetelně s ohledem na okolnosti provozu na pozemních komunikacích tak, aby řidič mohl bezpečně zastavit vozidlo a aby nedošlo k ohrožení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích.

§79 (4) Pověřenou osobou může být pouze osoba starší 18 let, která je k činnosti podle odstavce 1 písm. j) dostatečně způsobilá.

§79 (5) Pověřená osoba musí mít při činnosti podle odstavce 1 písm. j) u sebe pověření vydané obecním úřadem obce s rozšířenou působností. Pověření musí být časově omezeno, nejdéle na dobu jednoho roku. Na požádání je pověřená osoba povinna prokázat se policistovi platným pověřením.

§79 (6) Pověřená osoba může zastavovat vozidla pouze na přechodu pro chodce; kde přechod pro chodce není nebo je neschůdný, smí zastavovat vozidla i na jiném místě na vozovce.

§79 (7) Pověřená osoba nesmí zastavovat vozidla v blízkosti křižovatky s řízeným provozem, a to ani na přechodu pro chodce.

§79 (8) K měření rychlosti vozidel je oprávněna policie a obecní policie; obecní policie přitom postupuje v součinnosti s policií.

§79 (9) Prováděcí právní předpis stanoví způsob označení osob podle odstavce 1 písm. i) a j) a vzor pověření podle odstavce 1 písm. j).

To jen tak pro upřesnění kdo může....

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“