Brzdy
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdy
taky jsem mel auto co pan prijel ze mu drhnou zadni desky , kouknu zezadu do brzdice , tam cca 5mm z kazde strany , tak si rikam ze to neni mozny a kdyz jsem se poradne zadival na kotouc tak on tam mel kotouce z 1,6 a byl to 2,0 , kotouce tam normalne sly ale brzdily o cca 7mm mene a tim padem zezadu byly stale jako nove jen uvnitr byly uz sjete , kdyz jsem se ho pak ptal kdo mu to delal tak ze on si menil kotouce sam a to si objednal na internetu . to jestli mu to nebylo divne jsem se ani neptalrofek píše:foki :
jasne, ze mas tu na fore najvacsie skusenosti a prax, takze si nacelnik![]()
moja skusenost s prednymi brzdami na 1.8 tdci je iba napriama - kamarat byvaleho kolegu pred viac nez rokom potreboval nove kotuce a tak som mu poradil prave podla tej mudrej knizky a take aj kupil. vymena dopadla ok, ak by neboli "pasovali" isto by som o tom vedel. malo to byt myslim na 5d a pred fl, ale to nehra rolu.
takze tak.

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mam dotaz focus 2008 1:8 Tdci auto prodavam přední brzdy koupou nebrzdí skřipou skoro
desky jsou na hraně zbyva nějaky milimetr a kotouče mají cca 23,3mm jaka je zivotnost v mm u original?

- pkadecka
- Test driver
To myslíš kolik je minimální tloušťka kotoučů? Když si to naklikáš v nějakým e-shopu (třeba auto kelly) jako náhradní díl, tak tam to bude. Aspoň pro FF1 jsem to tam našel.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- rofek
- Nováček
klvys :
vsetky kotuce - bez ohladu na vyrobcu/logo na krabici - maju mat nove 25 mm, a 23mm je hranicnych... najdes tu aj vlakno, kde myslim vitr73 veselo popisuje ako sa da jazdi aj s mensou hrubkou
vsetky kotuce - bez ohladu na vyrobcu/logo na krabici - maju mat nove 25 mm, a 23mm je hranicnych... najdes tu aj vlakno, kde myslim vitr73 veselo popisuje ako sa da jazdi aj s mensou hrubkou

4dv_12-2008_he-2.0-107kw_strieborno-hrdzavy_ghia
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- pkadecka
- Test driver
Ručka mi brzdí až na posledním zubu, pomohla by výměna zadních kotoučů za nové? Když jsem měnil destičky, tak měly kotouče ještě přes 9mm, takže na vyhození by nebyly. Auto prošlo v dubnu technickou a brzdy byly OK, jen bych si představoval, aby ta ručka byla o fous, resp. o zub lepší.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pokud chodej lanovody jak maji a nikde nezadrhavaj tak opravdu staci to doladit sroubem na rucce pod manzetou ..ale mohu potvrdit ze pokud vaznou lanovody a pri uvolneni rucky nepusti klice na brzdicich upne zpet na doraz tak to vystelovat nejde ....kdyz se klice nevrati tak kam maji tak se neposune samostav rucky...a z toho vznika to ze zacnou trmeny tect,a i kdyz je rucka na tvrdo zatazena tak to nebrzdi...mam to ted za sebou...chystam tu jednu hromadu srotu na STK a souboj s nebrzdici ruckou je velikej...
- pkadecka
- Test driver
Už jsem to tím šroubem ladil a lanovody mám dva roky nový. Nevím, jestli to mám ladit dál nebo rovnou vyměnit ty kotouče. S kotoučema by bylo víc práce a aby to vůbec k něčemu bylo.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no podle mne i kdyby byli kotouce jen 4 mm a vse fungovalo tak jak ma tak to musi fungovat
..krok pistu brzdice je zhruba 2 cm a na celem rozsahu samostav zije....koukni na ty klice jestli se vraceji uplne zpatky na brzdici...pokud by se nevraceli a krok klice je malej tak to nechce fungovat
..a kdyz na rucce budes stelovat ten sroub tak vzdy kouknout abys to neutahnul moc a klice se mohli vratit...pak to musi proste fungovat....
..krok pistu brzdice je zhruba 2 cm a na celem rozsahu samostav zije....koukni na ty klice jestli se vraceji uplne zpatky na brzdici...pokud by se nevraceli a krok klice je malej tak to nechce fungovat
..a kdyz na rucce budes stelovat ten sroub tak vzdy kouknout abys to neutahnul moc a klice se mohli vratit...pak to musi proste fungovat....

-
- Nováček
Zdravím,
na fórech jsem hledal, ale pokaždé jsem našel jen část problému co mám...
Dnes po jízdě (celou dobu vše ok), při parkování do garáže najednou přestali fungovat brzdy. Tvrdý brzdový pedál, nešel vůbec sešlápnout - našel jsem na netu problém, že to někomu dělalo při nízkých otáčkách motoru - potvrdilo se. Při sešlápnutí plynu a vytočení motoru brzdový pedál sešlápnout jde, ale slyším syčení, kterého jsem si dřív nevšiml. Zvuk jde jako kdyby od pedálu.
Nějaký tip? - posilovač KO? Na internetu jsem našel pouze jakýsi ventil, nikde nemůžu najít ten "buben"... dokáže někdo odhadnout cenu opravy?
Děkuji
Ford Focus rv.2009 1.8tdci 85kw
EDIT: syčí jen po dobu šlapání, když jsem na "konci" tak zvuk přestane. Není to jako že by syčel někde nějaký tlak, nic hlasitého, přirovnal bych to ke zvuku pneumatického pístu když se vyndá hadička a pohne se s pístem. Možná to tenhle zvuk dělalo celou dobu, jen jsem ho neregistroval.
Něco podobného: https://www.youtube.com/watch?v=Ot0zzbMK9VQ
na fórech jsem hledal, ale pokaždé jsem našel jen část problému co mám...
Dnes po jízdě (celou dobu vše ok), při parkování do garáže najednou přestali fungovat brzdy. Tvrdý brzdový pedál, nešel vůbec sešlápnout - našel jsem na netu problém, že to někomu dělalo při nízkých otáčkách motoru - potvrdilo se. Při sešlápnutí plynu a vytočení motoru brzdový pedál sešlápnout jde, ale slyším syčení, kterého jsem si dřív nevšiml. Zvuk jde jako kdyby od pedálu.
Nějaký tip? - posilovač KO? Na internetu jsem našel pouze jakýsi ventil, nikde nemůžu najít ten "buben"... dokáže někdo odhadnout cenu opravy?
Děkuji
Ford Focus rv.2009 1.8tdci 85kw
EDIT: syčí jen po dobu šlapání, když jsem na "konci" tak zvuk přestane. Není to jako že by syčel někde nějaký tlak, nic hlasitého, přirovnal bych to ke zvuku pneumatického pístu když se vyndá hadička a pohne se s pístem. Možná to tenhle zvuk dělalo celou dobu, jen jsem ho neregistroval.
Něco podobného: https://www.youtube.com/watch?v=Ot0zzbMK9VQ
- Andymaniac
- Junior
Tak jsem to měřil a moje 1,8 TDCi má ve předu kotouče skutečně 300mm.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA