Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: FF bouračky,aneb ať se tohle každému z nás vyhne....
Poucne:
http://www.mojevideo.sk/video/1d8b9/tes ... azkou.html
A k tomu este jeden pribeh ... pred vianocami v sobotu 14.12. som mal buracku na kruhaci, sundala ma pani, ktora mi nedala prednost. Na jednej strane je pravda, ze to bola jej chyba, na druhej strane, manzelka vravi, ze uz z dialky sa jej zdalo, ze nezastavi... mozno sa to dalo predvidat. Keby som isiel defenzivnejsie, mozem si na nu zanadavat a stratim 10 sekund. Takto som stratil ovela viac (myslim len cas a $$, nastastie sa nikto nezranil) - narazila z boku do praveho predneho kolesa, takze to nie su len pomuchlane plechy, ale aj ohnuta naprava a auto nepojazdne. To znamenalo odtahovku, vybavovacky so servisom, s leasingovkou, s poistovnou, nahradne auto na sviatky, ... nehovoriac o tom, ze auto uz nebude "neburane" - sadne farba? Ak nahodou ano - bude rovnaka, ako zvysok auta aj po par rokoch? No proste... mal som jazdit defenzivnejsie. Pravidla nie su nastavene len na schopnosti vodica za volantom, ale aj pre ostatnych ucastnikov. Ludia su ludia a robia chyby, aj ked ju neurobim prave ja. Takze novorocne predsavzatie - budem jazdit tak, aby som na ne ostatnym nechal viac priestoru.
http://www.mojevideo.sk/video/1d8b9/tes ... azkou.html
A k tomu este jeden pribeh ... pred vianocami v sobotu 14.12. som mal buracku na kruhaci, sundala ma pani, ktora mi nedala prednost. Na jednej strane je pravda, ze to bola jej chyba, na druhej strane, manzelka vravi, ze uz z dialky sa jej zdalo, ze nezastavi... mozno sa to dalo predvidat. Keby som isiel defenzivnejsie, mozem si na nu zanadavat a stratim 10 sekund. Takto som stratil ovela viac (myslim len cas a $$, nastastie sa nikto nezranil) - narazila z boku do praveho predneho kolesa, takze to nie su len pomuchlane plechy, ale aj ohnuta naprava a auto nepojazdne. To znamenalo odtahovku, vybavovacky so servisom, s leasingovkou, s poistovnou, nahradne auto na sviatky, ... nehovoriac o tom, ze auto uz nebude "neburane" - sadne farba? Ak nahodou ano - bude rovnaka, ako zvysok auta aj po par rokoch? No proste... mal som jazdit defenzivnejsie. Pravidla nie su nastavene len na schopnosti vodica za volantom, ale aj pre ostatnych ucastnikov. Ludia su ludia a robia chyby, aj ked ju neurobim prave ja. Takze novorocne predsavzatie - budem jazdit tak, aby som na ne ostatnym nechal viac priestoru.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

-
- Test driver
Jasně. Ale to přece píšu, že když vidím zdravé lidi, co mají poruchu, tak nemám povinnost zastavit. Je to o slušnosti. Pokud jde o nehodu, tak musím zastavit.mikki píše:To neznáš??? oni tě zastaví jako že mají poruchu a hned ti nabídnou falašné zlato aby měli na odtah a opravu.tohle je stará finta

Eidž píše:...Takže dvěma Arabům bych asi taky nezastavil (první pomoc nepotřebují, případně jsou natolik živí, aby ji poskytli sami. Ale zase záleží na situaci. Pokud vidím, že opřeli auto o sloup, mávají a jsou od krve, tak hold arab nearab, musím zastavit.)...
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- Pokročilý
A zatroubil jsi alespoň ? Když někdo jede tak že nemáš jistotu že ti dá přednost tak včasné zahoukání vyřeší spoustu věcí..georgi píše:pred vianocami v sobotu 14.12. som mal buracku na kruhaci, sundala ma pani, ktora mi nedala prednost. Na jednej strane je pravda, ze to bola jej chyba, na druhej strane, manzelka vravi, ze uz z dialky sa jej zdalo, ze nezastavi... mozno sa to dalo predvidat. Keby som isiel defenzivnejsie, mozem si na nu zanadavat a stratim 10 sekund.
- smoula
- Test driver
Když je čas na troubení, tak většinou to až tak hrozný není 
Mě tuhle vběhnul pod kola pes, jediné na co jsem se zmohl bylo brzdit, a stočit to mírně do prava, čímž sem ho tak o 5cm minul

Mě tuhle vběhnul pod kola pes, jediné na co jsem se zmohl bylo brzdit, a stočit to mírně do prava, čímž sem ho tak o 5cm minul
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nestihol som ani zatrubit. V podstate manzelka musela mat nejaku predtuchu (otazka je, ci ju nema na kazdej druhej krizovatke a tento krat jej to na 1000-ci pokus vyslo), kedze isli dve auta za sebou s normalnym rozostupom - prve sa predo mna v pohode zaradilo a druhe malo kopec casu spomalit/zastavit. Akurat tak neurobilo. Ze do mna ide fakt narazit som ale zbadal az v poslednej chvili, ked som bol v kruhaci uz prakticky na urovni pripajajucej sa cesty a to som uz nestihol v podstate nic - kym som trhol volantom a zacal brzdit, uz som citil naraz. Keby som brzdil o kusok skor, mozno to neschyta predna naprava, ale len plechy. No nic, mam ponaucenie, jazdit defenzivnejsie. Hlavne ze vsetci skoncili zdravi.PeS píše:A zatroubil jsi alespoň ? Když někdo jede tak že nemáš jistotu že ti dá přednost tak včasné zahoukání vyřeší spoustu věcí..
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- pkadecka
- Test driver
Heh, zatroubit
Vraceli jsme se ze služebky a nějakej vocas nám nedal přednost, debil se kouká doprava a vjíždí do křižovatky, přičemž my jsme se blížili zleva (po hlavní). Kolega řídil, tak zatroubil a ten debil, když nás zmerčil, tak místo, aby šláp na plyn a zmizel nám z cesty, tak šláp na brzdu, čímž nám ji úplně zablokoval. Tak jsme zjistili, že škoda roomster má dobré brzdy, zastavili jsme včas 

Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- Infinter
- Zkušený
Předpokládám že to byla normální lidská reakce na váš klakson. Podle mě to je první co člověk reflexivně udělá a pak teprve začne zjišťovat co a jak..
- enjoy
- Test driver
Tohle je zajímavá věc.. mám docela hodně nakoukané kompilace bouraček, převážně z Ruska že.. a všiml jsem si jedné věci. Když jede jeden po hlavní a druhý mu do křižovatky vjede z vedlejší dejme tomu z prava.. tak ten na hlavní má tendenci brzdit a stáčet to doleva.. To je na první pohled správná úvaha, ale ten z vedlejší, než zastaví, tak se většinou potkají přesně v tom místě, kam ten s předností v jízdě uhnul. Z toho mi vyplívá, že bych v takové situaci neměl poslechnou svůj pud vyhnout se, ale spíše stáčet auto doprava, nebo ho držet téměř rovně.
Jinak, ja zatím neměl žádnou nehodu, že bych se srazil s druhým účastníkem silničního provozu a musím říct, že je to jen díky tomu, že dávám maximální pozor a dá se říct, že myslím i za ostatní.. dost často jsem z jízdy poměrně unavený, protože být neustále ve střehu je fakt zabíračka.
Samozřejmě ne všechno se dá odtušit dopředu, ale doufám, že se mi to nestane.
Jinak, ja zatím neměl žádnou nehodu, že bych se srazil s druhým účastníkem silničního provozu a musím říct, že je to jen díky tomu, že dávám maximální pozor a dá se říct, že myslím i za ostatní.. dost často jsem z jízdy poměrně unavený, protože být neustále ve střehu je fakt zabíračka.
Samozřejmě ne všechno se dá odtušit dopředu, ale doufám, že se mi to nestane.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- spoofan
- Zkušený
enjoy: taky jsem nemel nehodu, snazil jsem se predvidat, ale pak kdyz clovek jede vedle tramvaje a pred ni prosvisti auto, tak neudela nic...brzdit? ano, stihl jsem, ale narazu nezabranil. Troubit? Ani nahodou, byl to fofr. Strhnul jsem volant doleva, jelikoz auto prijizdelo zleva a jelo fakt rychle. Ale to strhnuti byl spis reflex, nez nejake aktualni rozhodnuti po vyhodnoceni situace...1-2 mesice predtim jsem trefil v noci srnu, vybehla zleva, taky jsem to strhnul doleva jelikoz byla uz v polovine silnice a mela v planu prebehnout. Opet asi jen reflex, nic vic.
Asi vse zle prichazi zleva
Asi vse zle prichazi zleva

Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V
-
- Test driver
A tam potká kamion, který jede po hlavní v protisměru. Toto skutečně není ten správný únikový prostor.enjoy píše:Tohle je zajímavá věc.. mám docela hodně nakoukané kompilace bouraček, převážně z Ruska že.. a všiml jsem si jedné věci. Když jede jeden po hlavní a druhý mu do křižovatky vjede z vedlejší dejme tomu z prava.. tak ten na hlavní má tendenci brzdit a stáčet to doleva....
V kurzu defenzivní jízdy nám říkali, že při jízdě máme cvičit mysl v tom, že neustále vymýšlíme a hledáme bezpečný únikový prostor.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- solfan
- Test driver
v pripade, ked mi do cesty vbehne vtak, zviera...tak sa snazim nerobit nic. kazde strhnutie volantu moze sposobit len horsie veci...
ale pri aute neviem ako by som sa zachoval, zaatial som nemusel a dufam,z e ani nebudem musiet...
inac to video od georgiho je masaker...
ale pri aute neviem ako by som sa zachoval, zaatial som nemusel a dufam,z e ani nebudem musiet...
inac to video od georgiho je masaker...

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- enjoy
- Test driver
Naprosto nejhorší situace je, když Ty se vyhneš, nabouráš při tom do něčeho jiného a viník spokojeně odjíždí. Taky běžná praxe.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
- spoofan
- Zkušený
enjoy: to se stalo kamosovi na motorce...nedala bu prednost dodavka, tak to polozil a doklouzal se po prdeli celkem bezpecne az do skarpy. Motorka bohuzel jak klouzala tak trefila jine auto - promackle dvere. Dodavka v klidu ujela a chudak motorkar to musel platit ze sveho. SPZ si nikdo nevsiml, na dodavce ani skrabanec, takze nebylo jak dokazat, ze byla na miste nehody...
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V
- Nonid
- Test driver
Jo, to se mi taky stalo v Hyu i20
Prejedu horizont a primo proti mne passat(jel v protismeru), tak jsem se mu vyhnul pres nejakej sterk... Ale smyk jsem uz pak nezvladl, tak jsem to poslal do pole. A tam chodnicek, co mi otocil auto o cca 120 stupnu primo do stromu 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
- solfan
- Test driver
tak v tomto pripade by som prachy neriesil...cesty su plne krizov, ked niekto nedal prednost motorkespoofan píše:enjoy: to se stalo kamosovi na motorce...nedala bu prednost dodavka, tak to polozil a doklouzal se po prdeli celkem bezpecne az do skarpy. Motorka bohuzel jak klouzala tak trefila jine auto - promackle dvere. Dodavka v klidu ujela a chudak motorkar to musel platit ze sveho. SPZ si nikdo nevsiml, na dodavce ani skrabanec, takze nebylo jak dokazat, ze byla na miste nehody...

Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003