Mira:
Míro, dobré postřehy a připomínky. Ač to tak nevypadá, ještě před 10 dny jsem byl přesvědčen, že C-Maxem nechám na LPG předělat. Začal jsem váhat až po:
1) přečtení tohoto vlákna
2) po konzultaci s kolegou, co má na plynu natočeno 200tkm na různých autech
3) po konzultaci s LPG servisy
- Co se týče negativ, které jsem vypsal, tak má pro mě největší váhu asi ta poslední (strašák ve formě repase/výměny hlavy)... Sám sebe se ptám, proč bych ze spolehlivého auta měl udělat dobrovolně auto nespolehlivé?!
Před 10 dny jsem byl v autorizovaném servise Ford a jenom "blbé"
změření ventilových vůlí stálo 1500 Kč s DPH (jinak vše bylo ok) ... kdybych měl tuhle víceprohlídku absolvovat 2x ročně, tak vyhodím do kanálu 3000 Kč.
Seřízení ventilových vůlí stojí v tomto případě něco okolo 5000 - 7000 Kč s DPH, kdy mě potká... každých 60 tkm, 80 tkm, 100 tkm?
- Další věc, co ve mně hlodá je právě ona ta spotřeba plynu i benzínu zároveň a s tím související skutečná spotřeba / úspora. Ale to je asi ve hvězdách

- Ostatní negativa jsou zkousnutelý. Jinak mám představu, že se do C-Maxe vejde Toroid cca 51-53 L (bez zmenšení kufru), za ideálních podmínek by se do nádrže mohlo vejít i cca 45 L plynu. Vzhledem k tomu, kolikrát jsem už stačil píchnout, vozil bych určitě dojezdovku... Taky jsem slyšel o " jedné paní, co povídala", že např. motory MPI od VW najedou na LPG čtvrt milionu naprosto bez problémů, dokonce jsem to i viděl doložený servisníma záznamama.
Zizass:
Dokud jsem autem najezdil ročně jenom 15.000 km, tak mi byla spotřeba úplně volná. Ale pokud chceš mít auto 10 let, tak by to možná stálo za to. Nemáš čirou náhodou flexifuel? Do FFII po FL se snad normální 1,8i ani nedávala ne?