Vibrace a třepání
- Rion
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace a třepání
tak vymenena cela poloosa za repas, vyvazene kola .. vibrace se zmírnila:( ale neodesla ..
..

-
- Nováček
caute,
mam vibracie pri akceleracii medzi 80-90km/h. Diagnozu mam stredny klb na pravej poloose, a teda odporucaju menit celu pravu poloosu. Plus odporucanie je vymenit obe naraz, ze vraj druha uz ma trochu volu takisto a po par dnoch by som sa vratil na vymenu lavej.
Je to pravda, mam radsej dat vymenit obe naraz? Inak cena za original diely cca: prava 7000,-CZ lava 5000,-CZ
vdaka
mam vibracie pri akceleracii medzi 80-90km/h. Diagnozu mam stredny klb na pravej poloose, a teda odporucaju menit celu pravu poloosu. Plus odporucanie je vymenit obe naraz, ze vraj druha uz ma trochu volu takisto a po par dnoch by som sa vratil na vymenu lavej.
Je to pravda, mam radsej dat vymenit obe naraz? Inak cena za original diely cca: prava 7000,-CZ lava 5000,-CZ
vdaka
FF2, 2006, 1.6 benzin, 85kW
- kovarikvl
- Nováček
Re:
možná bych tomu i věřil, jak to tady všechno pročítám, tak jako poloosa či kloub se mi to nejeví, auto mi vybruje v intervalech nad 120 km/h, je jedno jestli mam plnej plyn, nebo jedu uplne bez plynu, z kopce, nebo do kopce, levou či pravou zatáčkou, furt to vybruje stejně. Vybruje volant+ celá karoserie. Také pozoruji když jedu pomalu, že při zatáčení řízení "píská"masox píše:Ještě jsem se setkal i s tím že by mohlo odcházet servo - v sobotu to právě kámoš testoval, ale jednalo se sice o mondeo a vibrace se projevovali nepravidelně, na rovině nebo při jízdě s kopce.
-
Ahoj lidi, mám také problém s vibracemi, při 90km/h mi začne u combi r.v.2000 vibrovat volant a přenáří se to na celé auto. Co o tom soudíte? Kde bude problém? Jinak mám obuto na fungl vraníkách a nikdy mě nesklamali. Jinak mám vymlácený kloub stabilizátoru, může to dělaqt on? Mám tušení, že ten by na to neměl mít vliv.
Ford focus 1.8TDDI combi Ghia rv: 2000
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jestli ti to na letnich nedelalo tak vsazim na ty Vraniky..a nebo nekde na primrzlej kus ledu na disku...ale mne tohle Vraniky delaj to same..a uz druha sada
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- xrockr
- Nováček
Zdravím,
mě vibruje celé auto a palubka jen při volnoběhu a rozjíždění jinak při jízdě to nedělá.
Dnes jem vyměnil silentbloky na motoru a převodovce a pořád je to stejný.
Nevíte někdo čím by to mohlo být ?
Jedná se o FF r.v.99, 1.6 16v
mě vibruje celé auto a palubka jen při volnoběhu a rozjíždění jinak při jízdě to nedělá.
Dnes jem vyměnil silentbloky na motoru a převodovce a pořád je to stejný.
Nevíte někdo čím by to mohlo být ?
Jedná se o FF r.v.99, 1.6 16v
Ford Focus ST 225
-
- Nováček
Hoja, takže mám podobný problém, marně hledám řešení - ale asi to budou poloosy. Jedná se o Ford Focus C-Max, motor 1,6 74kW (rok 2004).
Symtomy - auto kmitá pri rozjíždění, nejvíc mezi 70 - 110 kdy opravdu je přes zadek cítit výrazné kmity. Volant se nehejbe, nechal sem včera vyvážit kola, jízda se malinko srovnala, ale to kmitání tam je furt. Kola se otáčej hladce, vůle na zvedáku nejsou cítit (nebo spíš já je necítím), při plným rejdu a záběru je to tiché. Prostě je to nejvíc při odlehčení předku při záběru. Pokud přidávám do zatáčky tak je to výrazně klidnější.
Nevím kam to tady na P4 dát, mám známeho v ATU na Chodově, tak jestli tam, nebo jestli nemá někdo tip kam to strčit tento týden aby to spravili, hlavně dobře. Klidně i repas.
Symtomy - auto kmitá pri rozjíždění, nejvíc mezi 70 - 110 kdy opravdu je přes zadek cítit výrazné kmity. Volant se nehejbe, nechal sem včera vyvážit kola, jízda se malinko srovnala, ale to kmitání tam je furt. Kola se otáčej hladce, vůle na zvedáku nejsou cítit (nebo spíš já je necítím), při plným rejdu a záběru je to tiché. Prostě je to nejvíc při odlehčení předku při záběru. Pokud přidávám do zatáčky tak je to výrazně klidnější.
Nevím kam to tady na P4 dát, mám známeho v ATU na Chodově, tak jestli tam, nebo jestli nemá někdo tip kam to strčit tento týden aby to spravili, hlavně dobře. Klidně i repas.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
cca 7800 jedna strana
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
To myslis repas? Vcetne prace? 
EDIT: Kazdopadne zitra to jdu dat do servisu, zkusi tam i jina kola, uvidime. Je to Autoservis Rejmon na Opatove, celkem tu byly i kladne recenze, tak uvidime. Hlavne to mam 3 minuty pesky z prace.

EDIT: Kazdopadne zitra to jdu dat do servisu, zkusi tam i jina kola, uvidime. Je to Autoservis Rejmon na Opatove, celkem tu byly i kladne recenze, tak uvidime. Hlavne to mam 3 minuty pesky z prace.
- mirec_pn
- Nováček
DanielD952 píše:Vibruje jakoby celý auto...ne volant. Jakoby to bylo podřazený. Jako bych jel 40km/h na čtyrku a snažil se sešlápnutím plynu naplno rychle zrychlit. Ale může to být taky jen můj pocit...cr4sh3r87 píše:Pokud vždy jen v těhle otáčkách tj. mezi 1900 a 2000 tak to poloosa určitě nebude, ta by to dělala i v jiných otáčkách. Osbně bych se asi prvně zaměřil na soft, ale těžko říct, jelikož netuším jakýho charakteru vibrace jsou.
DanielD952, ako si vyriesil ten tvoj problem s vibrovanim? Mam asi tie iste symptomy

- mirec_pn
- Nováček
Bol som dnes na geometrii, a chlapik mi hovori, ze je vola na pravej poloosi.
Este s tym pojdem do servisu, nech sa na to pozru. Dam potom vediet, ako som dopadol
Este s tym pojdem do servisu, nech sa na to pozru. Dam potom vediet, ako som dopadol
-
- Nováček
Zdravím,
Mám tento problém taky ale při 90km/h když sešlápnu plyn tak se klepe když dám nohu z plynu tak je klid . Když jedu do levotočivé zatáčky hučí nebo takoví divný zvuk z pravého kola, může to být ložiskem že je tam nějaká vůle ? Občas bylo slyšet drhnutí nebo chroupání jen asi cca do 10 vteřin pak ticho a od té doby nic.. . Prosím o rady
Děkuji moc za odpověďi
Mám tento problém taky ale při 90km/h když sešlápnu plyn tak se klepe když dám nohu z plynu tak je klid . Když jedu do levotočivé zatáčky hučí nebo takoví divný zvuk z pravého kola, může to být ložiskem že je tam nějaká vůle ? Občas bylo slyšet drhnutí nebo chroupání jen asi cca do 10 vteřin pak ticho a od té doby nic.. . Prosím o rady
Děkuji moc za odpověďi
-
- Pokročilý
pravá poloosa, homokinetickej kloub? ložisko samotné by nemělo způsobit vibrace.
Jinak to, že je kolo vyvážené neznamená, že je v pořádku, může být nakopnutý disk a na vyvažovačce se to může tvářit ok
Jinak to, že je kolo vyvážené neznamená, že je v pořádku, může být nakopnutý disk a na vyvažovačce se to může tvářit ok
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
-
- Nováček
Kola jsou ok ty mě napadly jako první nechal jsem zkontrolovat jak letní tak i zimní co na nich mam disky , teď mě napadlo že by to mohlo být ložiskem že už je tam asi nějaká vůle nevím nejsem mechanik , jak poznám že je to polo osa . S kámošem jsme zkusili zvednout auto a sundali kolo chytli jsme polo osu a zkoušeli jsme s kotoučem otáčet ve směru jízdy i proti byla tam vůle nevím zdali tam má být jsem lajk ale kdo se nezeptá nic se nedozví
.
Edit : majitel předemnou už měnil ložiska zadní obě a přední levé , nevím proč neměnil obě asi neměl finance .....

Edit : majitel předemnou už měnil ložiska zadní obě a přední levé , nevím proč neměnil obě asi neměl finance .....
-
- Pokročilý
podle chroupání to bude homokinetyckej kloub na pravé poloose, na poloose jsou pokud je ok vůle minimální
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S