Pojisteni vozidla
- C-Maxis
- Zkušený
Re: havarijna poistka
Makler si bonusy za normalni situace nemuze jen tak vycucat z prstu. Mel by mit k dispozici potvrzeni predchozi pojistovny o bezeskodnim prubehu. A tyhle firmy, co ti daji vozidlo do jejich fleetu jsou pro tebe partner, nikoli jejich pojistovna. Takze to s bonusem muze byt vselijake ...
mal som auto vo flotile, cize nie priamo cez poistovnu...po zruseni mi bez akychkolvek otazok prislo domov po tvrdenie o bezeskodnem prubehu (ani som nejak necakal, nepotreboval som ho)
uz predtym som vsak poistil v KOOP (nie priamo) ale uz to nie je flotila...a tiez sa dotycna osoba nepytala na predch. bezeskodny prubeh poistejia...prisli origo papiere a zmluvy od Koop, ziadne peciatky maklera apod...a bonusy boli slusne aj bez potvrdenia
podla mna to je fakt individualne, ako pise vyssie C-Maxis...
uz predtym som vsak poistil v KOOP (nie priamo) ale uz to nie je flotila...a tiez sa dotycna osoba nepytala na predch. bezeskodny prubeh poistejia...prisli origo papiere a zmluvy od Koop, ziadne peciatky maklera apod...a bonusy boli slusne aj bez potvrdenia
podla mna to je fakt individualne, ako pise vyssie C-Maxis...
- C-Maxis
- Zkušený
Kdyz vis, ze mas treba 75 mesicu bezeskodni prubeh a to se da do smlouvy, tak zadny problem. Kdyz ale ve skutecnosti budes mit jen 36 a dojde k pojistne udalosti... vsak vime vsichni, ze pojistovny obecne zase tak nadsene z plneni nejsou. Pak se hodi vsechno.
- Cowley
- Zkušený
mam (tuk, tuk, tuk) bezskodni prubeh od doby co se to pocita, tzn. 1.1.2000. Ted uz de jenom o to to dolozit... No, uvidim, treba to potvrzeni dodaj a bude po problemu 

C-Maxis a Cowley: no poistovna si to dokaze asi zistit...nebudem predsa 10 rokov drzat papiere s potvrdenim v sufliku...ak to mam v zmluve (doba bezesk. prubehu) tak nech si to zistia sami, nikde som nepodpisal, ze mam v pripade udalosti dolozit historiu predch. poistenia
- C-Maxis
- Zkušený
Jaky doklad chces drzet 10 let? Bezeskodni prubeh se doklada zpravidla pri podpisu smlouvy. Takze menis pojistovnu a ta puvodni ti ma dat potvrzeni o poctu mesicu. Ten doklad potrebujes drzet, nez udelas nove pojisteni. A to by melo byt ihned. V pripade pojistne udalosti se ten pocet mesicu uz nezjistuje.
Jinak ale problem muze nastat v pripade zadani nespravnych udaju do smlouvy. A prave proto, ze se tyhle udaje daji zjistit, tak "zamlcovat" nejakou zavinenou bouracku neni rozumne.
Cili - vim, ze mam 75 mesicu = napise se to do slouvy. Ale pokud vim, ze mam jen 36, tak tam davat 75 neni rozumne. Nic jineho jsem tim nemyslel.
Jinak ale problem muze nastat v pripade zadani nespravnych udaju do smlouvy. A prave proto, ze se tyhle udaje daji zjistit, tak "zamlcovat" nejakou zavinenou bouracku neni rozumne.
Cili - vim, ze mam 75 mesicu = napise se to do slouvy. Ale pokud vim, ze mam jen 36, tak tam davat 75 neni rozumne. Nic jineho jsem tim nemyslel.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ano ale ve smlouve uvadis kolik mas bezeskodnich mesicu , pokud to uvedes jinak , tak se defacto obohatis a muze se stat ze pri nehode a nasledne pri plneni zjisti ze to co jsi vedl pravda neni a muzou ti plneni kratit . a zjistit se to da pokud je nekdo pojisteny na svoje rodne cislo u pojistovny ne u maklere ve flotile . to , kdyz pujdes jinam a budes muset dolozit mesice , tak o to si musis zazadat sam tam kde jsi to mel a kolik mesicu to bylo a musis to nove pojistovne dolozit .KUTY píše:ak to mam v zmluve (doba bezesk. prubehu) tak nech si to zistia sami, nikde som nepodpisal, ze mam v pripade udalosti dolozit historiu predch. poistenia
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
tak som pozrel potvrdenie o trvani bezesk. prubehu od predchadzajucej poistovne a je tam 24 mes co je pravda (starsie tam nie je uvedene, len to co bolo v danej poistovni)...starsie potvrdenia nemam tak ako to dokazem ak nastane poistna udalost ???
budu si to musiet vyhladat sami
budu si to musiet vyhladat sami
- Sobull
- Zkušený
Tohle mi jedna pojišťovna taky udělala. Napsal jsem jm ať mi laskavě pošlou nové potvrzení, kde bude zahrnuta i předchozí doba bezškodného průběhu, kterou jsem jim musel prokázat, když jsem u nich uzavíral smlouvu. Do týdne jsem to měl doma opravené.
Ale myslím, že mají pojišťovny možnost si to dohledat sami.
Pokud jde o flotilu, tak tu jsem taky měl a nebyl problém s potvrzením o bezšk. průběhu.
Ale myslím, že mají pojišťovny možnost si to dohledat sami.
Pokud jde o flotilu, tak tu jsem taky měl a nebyl problém s potvrzením o bezšk. průběhu.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- C-Maxis
- Zkušený
Takze:
Pocet mesicu se da v systemu zjistit. Celkove, ne jen u jedne pojistovny.
Za dobu pojisteni ve flotile nenalezi klientovi bezeskodni prubeh. Logicky, protoze ty mesice se pocitaji na R.Č. a to po dobu pojisteni ve flotile zadnou pojistku u pojistovny nemelo. Flotila je pojistena na IČ.
Pripoustim, ze praxe muze byt jina. Jak u poradce, tak u pojistovny. Jen, aby pak nebyl problem s plnenim.
Pocet mesicu se da v systemu zjistit. Celkove, ne jen u jedne pojistovny.
Za dobu pojisteni ve flotile nenalezi klientovi bezeskodni prubeh. Logicky, protoze ty mesice se pocitaji na R.Č. a to po dobu pojisteni ve flotile zadnou pojistku u pojistovny nemelo. Flotila je pojistena na IČ.
Pripoustim, ze praxe muze byt jina. Jak u poradce, tak u pojistovny. Jen, aby pak nebyl problem s plnenim.
C-Maxis:
Proc za dobu vo flotile nenalezi bezeskodny prubeh ked o tom dostane klient potvrdenie ?
Jasne, ze sa pocitaju na RC kedze je to nemenna na rozdiel od SPZ...sice este VIN je nemenne.
Kedze som cudzinec, vsetko ide viacmenej cez RC a to rozhoduje ako identifikator v zmluvach.
Fyzicka osoba -> flotila -> IC...takze RC poistku vo flotile malo, ine identifikacne udaje nepoznam resp. su premenne (adresa, SPZ...)
zaklad je, aby auto cim skor zostarlo a potom bude uz len POV a to si poistovne budu riesit medzi sebou...klientovi ide o sumu, nie o podmienky...u HAV su obavy na mieste ak nastane poistna udalost
Proc za dobu vo flotile nenalezi bezeskodny prubeh ked o tom dostane klient potvrdenie ?
Jasne, ze sa pocitaju na RC kedze je to nemenna na rozdiel od SPZ...sice este VIN je nemenne.
Kedze som cudzinec, vsetko ide viacmenej cez RC a to rozhoduje ako identifikator v zmluvach.
Fyzicka osoba -> flotila -> IC...takze RC poistku vo flotile malo, ine identifikacne udaje nepoznam resp. su premenne (adresa, SPZ...)
zaklad je, aby auto cim skor zostarlo a potom bude uz len POV a to si poistovne budu riesit medzi sebou...klientovi ide o sumu, nie o podmienky...u HAV su obavy na mieste ak nastane poistna udalost
- C-Maxis
- Zkušený
2 KUTY:
moje informace jsou takove, ze u fleetu je problem ten, ze ty nejsi pojisten u pojistovny (pojisteno RC), ale firma si vzala tvoje auto pod svoji "pausalni" pojistku (IC te firmy).
Takze pro pojistovnu tvoje auto u pojistovny defacto vubec nefiguruje, i kdyz prakticky ano na nejakym seznamu pojistenych "firemnich" vozidel.
moje informace jsou takove, ze u fleetu je problem ten, ze ty nejsi pojisten u pojistovny (pojisteno RC), ale firma si vzala tvoje auto pod svoji "pausalni" pojistku (IC te firmy).
Takze pro pojistovnu tvoje auto u pojistovny defacto vubec nefiguruje, i kdyz prakticky ano na nejakym seznamu pojistenych "firemnich" vozidel.
ano, to je pravda...ak by sa nieco vyskytlo, clovek musi ist za sprostredkovatelom a az oni to budu riesit s poistovnou, co stoji za vylizprdel
- C-Maxis
- Zkušený
Je dobre rozlisovat veci, jak by se delat mely a jak se ve skutecnosti delaji.
Takze napsano muzes mit skoro cokoli a je otazka, kdyz se stane pojistna udalost...
Ale pojistovny obcas pusti takove veci, ze clovek nechape. Je to honbou za trznim podilem = hl. je pocet uzavrenych smluv. Makler honi pocty = zkusi klientovi vyhovet. Pojistovna taky honi pocty, takze to radeji necha na pokoji.
Od maklere jde jen navrh smlouvy, ale kdyz to pojistovna prehledne/ prijme a prijde ti smlouva, tak OK. Takze muzes mit pojistku v obvykle cene treba 6000 za 2500. Ale dat do smlouvy vyslovene nepravdive udaje neni moudre.
Takze napsano muzes mit skoro cokoli a je otazka, kdyz se stane pojistna udalost...
Ale pojistovny obcas pusti takove veci, ze clovek nechape. Je to honbou za trznim podilem = hl. je pocet uzavrenych smluv. Makler honi pocty = zkusi klientovi vyhovet. Pojistovna taky honi pocty, takze to radeji necha na pokoji.
Od maklere jde jen navrh smlouvy, ale kdyz to pojistovna prehledne/ prijme a prijde ti smlouva, tak OK. Takze muzes mit pojistku v obvykle cene treba 6000 za 2500. Ale dat do smlouvy vyslovene nepravdive udaje neni moudre.
ja som do zmluvy nadiktoval vsetko, na co sa pytali...a na bezesk. prubeh sa nepytali aj ked neviem preco...zaujimave, ze mam HAV a fotky auta nechceli...pritom audio mam poistene do 30tis...pri udalosti je podla nich zakladom faktura na vymenu radia resp. rozbiteho okna...to uz fakt nabada aby clovek robil poistne podvody kedze nevedia co tam mam teraz a v akej cene