Tak mně chlapi řekněte, jak někdo může jezdit s 1.6 za 5,5 litru, já tomu moc nevěřim....hide píše:Moje řeč. Já se pohybuju taky ve městě okolo 9 litrů.Zakus píše:Nevím jaký je u vás ve městě provoz, ale já mám spotřebu kolem 9 litrů. V Trutnově je 7 kruháků a samá kolonalibe píše:Zatim spotreba 6,7 - 7,4 z 80% mesto zbytek mezimesto, coz si myslim, za na kombajn je velice slusne.
Spotřeba
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Test driver
Ver mi,ze sa to da,ale je to katastrofalne defenzivna jazda.V meste 50,mimo mesta 80,ziadne kolony,ziadne semafory a plynoveho pedalu sa dotykat iba veeelmi,veeelmi lahucko.Foqus píše:Tak mně chlapi řekněte, jak někdo může jezdit s 1.6 za 5,5 litru, já tomu moc nevěřim....hide píše:Moje řeč. Já se pohybuju taky ve městě okolo 9 litrů.Zakus píše: Nevím jaký je u vás ve městě provoz, ale já mám spotřebu kolem 9 litrů. V Trutnově je 7 kruháků a samá kolona
Ja osobne jazdim na 7,5-8,5 litra a to ho velmi nesetrim a obcas ho pekne prevetram...
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dokud mi to můj minstr financí sponzoruje, tak mě to nějak nebere
takže průměr 7,5 - 8,5 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- DI2F4Y
- Nováček
moj Focus si berie v poslednych 40.000km v priemere 6.1l/100km. vacsinou to boli dialnice alebo cesty I.triedy a jazdim mierne defenzivnym stylom a plynule. 110km/h na dialnici sice asi neznesie kazdy
ale... najnizsiu spotrebu co som dosiahol bola 5.1 (asi na 450km dlhej trase) a najvyssia okolo 7.4 (dialnica Praha-Bratislava, rychlost som drzal tak v priemere na 140km/h). inak bezne jazdim aj s otackami okolo 1300-1400 (kym motor toci rovnomerne) samozrejme ak potrebujem pridat tak podradim. motor ma nabehanych skoro 170.000km a je zatial v perfektnej kondicii. co sa tyka tankovania benzinov s vyssim oktanovym cislom... rozoberal som to asi pred 2 mesiacmi s kolegami co sa venuju testovaniu paliv a maziv a ti jednoznacne tvrdili ze motoru ktory ma predpisanu 95-ku neprinesie vyssie oktanove cislo absolutne nic a mali vzacne zhodny nazor ze je to len "vymyvanie hlav".

Ford Focus 1,6 hatchback 2003, black
-
- Test driver
HMMM,PEKNE CISLA....DI2F4Y píše:moj Focus si berie v poslednych 40.000km v priemere 6.1l/100km. vacsinou to boli dialnice alebo cesty I.triedy a jazdim mierne defenzivnym stylom a plynule. 110km/h na dialnici sice asi neznesie kazdyale... najnizsiu spotrebu co som dosiahol bola 5.1 (asi na 450km dlhej trase) a najvyssia okolo 7.4 (dialnica Praha-Bratislava, rychlost som drzal tak v priemere na 140km/h). inak bezne jazdim aj s otackami okolo 1300-1400 (kym motor toci rovnomerne) samozrejme ak potrebujem pridat tak podradim. motor ma nabehanych skoro 170.000km a je zatial v perfektnej kondicii. co sa tyka tankovania benzinov s vyssim oktanovym cislom... rozoberal som to asi pred 2 mesiacmi s kolegami co sa venuju testovaniu paliv a maziv a ti jednoznacne tvrdili ze motoru ktory ma predpisanu 95-ku neprinesie vyssie oktanove cislo absolutne nic a mali vzacne zhodny nazor ze je to len "vymyvanie hlav".
- SpeedyGonzales
- Nováček
Právě jsem zjistil, že mě občas spotřeba může překvapit. Normálně mám průměr kolem 7l/100km, ale spíš trochu pod
No a teď jsem při cestě od nás ze zapadákova na západě do Č.Budějovic a zpět a zase tam a tak, jezdil za 6,00 litrů. A to je fakt bezva 

Ford Focus C-Max 1.8 Tdci, stříbrná, r.2005, Ghia
Předtím: Focus r.1998, 1.6 Ghia
Předtím: Focus r.1998, 1.6 Ghia
- FII
- Nováček
Alfa a omega nízké spotřeby je co nejméně brzdit a akcelerovat. Dá se pod 6l s 1.6, ale chce to předvídavost dojíždět křižovatky bez zastavení, nebrzdit zbytečně do zatáček(podvozek focuse v tom jde vstříc) a sjíždět z kopce bez motoru. Každé rozjetí je drahá věc. Vyplatí se třeba i do kopce na to šlápnout protože spotřeba naroste při osté jízdě jen asi o 1/3 , ale z kopce se jede potom za 1 litr. Na dálncích a rovných ůsecích mě vychází lépe auto rozjet víc třeba na 110 a potom ho nechat jet až na 80 a znovu přidat, vychází to llépe než udržovat stejnou rychlost.
- Ahmed
- Test driver
To co popisujes uz se hodne blizi defenzivnimu rizeni, jak uz tady nekdo psalFII píše:Alfa a omega nízké spotřeby je co nejméně brzdit a akcelerovat. Dá se pod 6l s 1.6, ale chce to předvídavost dojíždět křižovatky bez zastavení, nebrzdit zbytečně do zatáček(podvozek focuse v tom jde vstříc) a sjíždět z kopce bez motoru. Každé rozjetí je drahá věc. Vyplatí se třeba i do kopce na to šlápnout protože spotřeba naroste při osté jízdě jen asi o 1/3 , ale z kopce se jede potom za 1 litr. Na dálncích a rovných ůsecích mě vychází lépe auto rozjet víc třeba na 110 a potom ho nechat jet až na 80 a znovu přidat, vychází to llépe než udržovat stejnou rychlost.

-
- Junior
úpně souhlasím,........ale jenom s první větouFII píše:Alfa a omega nízké spotřeby je co nejméně brzdit a akcelerovat. Dá se pod 6l s 1.6, ale chce to předvídavost dojíždět křižovatky bez zastavení, nebrzdit zbytečně do zatáček(podvozek focuse v tom jde vstříc) a sjíždět z kopce bez motoru. Každé rozjetí je drahá věc. Vyplatí se třeba i do kopce na to šlápnout protože spotřeba naroste při osté jízdě jen asi o 1/3 , ale z kopce se jede potom za 1 litr. Na dálncích a rovných ůsecích mě vychází lépe auto rozjet víc třeba na 110 a potom ho nechat jet až na 80 a znovu přidat, vychází to llépe než udržovat stejnou rychlost.

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
takže jde o jakousi jízdu ve vakuu. Spotřebu bych uvítal nižší, ale absolvovat kvůli tomu nějaké cvičení typu rozjet to na 130 a ubrat na 80 a takhle jet třeba 100km, to mně přijde uhozený, navíc by mě za to mohl někdo rozbít držku - to si radši tu jízdu užiju a víc zaplatim 

Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no mám ujeto cca 560 km a necelou čtvrtinu nádrže, takže při 600 budu tankovat, no a z toho budu mít cca 300 km dálnici a zbytek jsou couračky do práce atd. cca do 10-15 km. 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car