Matej píše:mirecek píše:Ahoj,
tak dneska se mi konečně podařilo dostat tu mrchu z auta ven. Určitě je v pytli diodový můstek.
Takhle vypadají dvě diody. Myslíte, že má cenu zkoušet je vyměnit? Přeci jen, měnit kvůli tomu celý můstek, to se mi moc nezdá.
No ak si na to vybavený tak je treba vymeniť celý mostík. Diody sú z výroby bodované a repas sa robí aj tak že mnohí používajú klasickú pájku ale to musí byť skutočne urobené zodpovedne. A to že Ti odišli len diody ešte nemusí byť pravda . Ak odišiel aj regulátor tak potom treba vymeniť aj ten a všetko pred montážou aj vyskúšať. Montáž a demontáž nie je jednoduchá vec.Tie diody v mojom prípade vypadali rovnako ako je na obrázku
Alternátor
- Matej
- Nováček
Re: Alternátor
FORD-Focus C-MAX 1.8TDCi Ghia
-
- Nováček
Zdravim chcel by som poradu nedávno my známi vymenil alternátor/90A/ a zacala mi blikat obcas na palubovke kontrolka dobíjanie/baterka/ dnes to napríklad za celý den ani nebliklo vcera asi za 5min asi 5krat a trvalo to asi sekundu,alebo raz to zasvietilo asi na 5sekund.Dobijania reglera funguje po zmerani normálne,pomykali sme aj káblami aj karosou a vtedy to vobec nezasvietilo neviete niekto poradit?
ford focus combi 2001 TDDI 66kw 1,8
ford focus combi 2001 TDDI 66kw 1,8
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mozna jsou opotrebene kartace a zustavaji v drzacich viset.
- sibari
- Nováček
To Matej :Nie si náhodou ten , ktorému som dával kontakt na repas v PK 

FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
-
- Nováček
nemozu to byt diody??
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Diody jsou bud dobre nebo spatne. Ty spatne se uz nestanou dobrymi.
-
- Nováček
v piatok asi za 150km mi to zasvietilo 1 krat kym som nevypol motor to svietilo.
sobota asi 100km nabehaných a nesvietilo ani raz
nedela 150km svietilo dva krat kym som nevypol motor a raz bliklo...
v piatok som to dal po tom presvieteni premerat ukazovalo aj na baterke aj na reglery 14,6V
dalo sa auto na pristoj a vypisalo P1246 chyba v dobijani..uz tomu fakt nechápe nikto..
v piatok som to dal po tom presvieteni premerat ukazovalo aj na baterke aj na reglery 14,6V
dalo sa auto na pristoj a vypisalo P1246 chyba v dobijani..uz tomu fakt nechápe nikto..

-
- Nováček
Ahoj,
alternátor je zpátky v autě. Pan opravář vyměnil diodový můstek, uhlíky, ložiska, zkontroloval vinutí. Jediné, co nemohl ozkoušet je regulátor.
Teď jsem to byl vyzkoušet. Napětí na baterce vyleze ihned po nastartování na 14,2V. Po cca 30 sekunách však klesne na 13,5 V. Při zapnutí světel i šlapání na plyn se mění max. v rámci desetinky Voltu. V Etzoldovi je napsáno, že napětí by se mělo stabilizovat mezi 13-14,5 Voltu. Ale těch 13,5 se mi zdá málo. Navíc stále svítí kontrolka baterie(která dřív nesvítila, ani při nižším napětí???).
Myslíte, že by mohl být regulátor vadný? Nevím, jestli alternátor znovu vyndat a donést ještě někam jinam....
alternátor je zpátky v autě. Pan opravář vyměnil diodový můstek, uhlíky, ložiska, zkontroloval vinutí. Jediné, co nemohl ozkoušet je regulátor.
Teď jsem to byl vyzkoušet. Napětí na baterce vyleze ihned po nastartování na 14,2V. Po cca 30 sekunách však klesne na 13,5 V. Při zapnutí světel i šlapání na plyn se mění max. v rámci desetinky Voltu. V Etzoldovi je napsáno, že napětí by se mělo stabilizovat mezi 13-14,5 Voltu. Ale těch 13,5 se mi zdá málo. Navíc stále svítí kontrolka baterie(která dřív nesvítila, ani při nižším napětí???).
Myslíte, že by mohl být regulátor vadný? Nevím, jestli alternátor znovu vyndat a donést ještě někam jinam....
Naposledy upravil(a) mirecek dne 14.07.2010 22:27, celkem upraveno 1 x.
Focus II, 2006, 1.6 TDCi, 66kW
-
- Nováček
tak uz sa to zhorsuje ako sa auto zohreje dajme tomu tých 25km zacina to svietit viac a viac..uvidime co sa vyriesi najblizsie dni,ale uz som z toho fakt cvok..clyde píše:v piatok asi za 150km mi to zasvietilo 1 krat kym som nevypol motor to svietilo.

- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pridavam so do rodiny mrtvych alternatorov. Bez jedineho bliknutia kontroly zrazu neslo nastartovat iba take cvak a blikala pristrojovka. Meral som napatie a bolo tak 11V. Po pripojeni druheho focusa cez kable bolo uz napatie ok ale motor stale iba cvak cvak cvak. Odmeram potom a je tam uz len 9V. Tak zavolam asistencku. Chlapik to nastartuje so specialnou bateriou - uz som sa tesil ze je to len bateria ale asi po minute to same skapalo. Takto sa to opakovalo este 2x kym som vysiel z garaze. Zacvakal som 60 evri ale stale lepsie ako zaplatit 100 za vytiahnutie auta z podzemnej garaze. Kedze baterka ma uz 8r tak som siel zhanat novu ze dojdem aspom do servisu aby som nemusel davat dasich 60 evri za odtah 3km (Bratislava je kurva draha)
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to risomas: Je to typicky dusledek odesle baterky.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to mirecek:
Nemas neco trvale zapnuto, ze napeti klesne na 13,5V?
Nemas neco trvale zapnuto, ze napeti klesne na 13,5V?
-
- Nováček
Nn,
neměl jsem zapnuto nic, kromě motoru:O)
Ještě jednou jsem ho vyndal, zanesl na zkušební stolici, našli tam nějaký studený spoj na regulátoru, tak to přeletovali a prý už dává stabilně 14V. Trochu jsem se tomu podivil, že je to málo. Dal jsem ho zpátky a teď, když měřím napětí na baterce, tak se to vyšplhá zhruba na 14,1V a tak to pak zůstane. Kontrolka nesvítí, tak už to nechám být...
M.
neměl jsem zapnuto nic, kromě motoru:O)
Ještě jednou jsem ho vyndal, zanesl na zkušební stolici, našli tam nějaký studený spoj na regulátoru, tak to přeletovali a prý už dává stabilně 14V. Trochu jsem se tomu podivil, že je to málo. Dal jsem ho zpátky a teď, když měřím napětí na baterce, tak se to vyšplhá zhruba na 14,1V a tak to pak zůstane. Kontrolka nesvítí, tak už to nechám být...
M.
Focus II, 2006, 1.6 TDCi, 66kW
-
- Nováček
no tak dnesssss .... kto by povedal ze po 63 tisic km....auto nove kupene v 05/2006...a zacne svietit kontrolka...hadam len zaoxidovane...hm no nie...omyl...tak alternator..presne ako ste tu popisali, musela som sa podelit o moj dnessssny zazitok...
tak teda servis, pretoze velice divny zvuk sa niesol spod kapoty....par metrov od jedneho dohodnuteho servisu a bum..abs,brzdy a cosi po english..a konec...cisty konec...esteze sa mi to nestalo kdesi na krizovatke v BA...tak sme potlacili...(na tej kontrolke dobijania som sa povozila cca 60 km...no ono to pri nastartovani svietilo, pak zhaslo, potom sa rozsvietilo)
boze ved to je nove auto..ci sa mylim..???!!!! ma len 4 roky....
no nic tak cakam co bude, zajtra volam, dam vediet...co a ako..suma..atd....wrrrrr
tak teda servis, pretoze velice divny zvuk sa niesol spod kapoty....par metrov od jedneho dohodnuteho servisu a bum..abs,brzdy a cosi po english..a konec...cisty konec...esteze sa mi to nestalo kdesi na krizovatke v BA...tak sme potlacili...(na tej kontrolke dobijania som sa povozila cca 60 km...no ono to pri nastartovani svietilo, pak zhaslo, potom sa rozsvietilo)
boze ved to je nove auto..ci sa mylim..???!!!! ma len 4 roky....

no nic tak cakam co bude, zajtra volam, dam vediet...co a ako..suma..atd....wrrrrr
-
- Nováček
v BA?mam dobrých opravároch robili aj mne alternátor..a 60km mas dobre od svietenia ja sa viezol prestne 45km:))