Vrzání/hybani sedadla FF2
-
- Junior
Re: Vrzganie sedacky na FF II
MK2:
moc mě hlava nebrala proč strkají kožený volat do "fjůžnu" a fík má tenký plastový kotouč
Ty lepší sedačky měla až výbava Titanium. Ghia už byla o ničem.
Škoda, mohli s tím přijít už o rok dříve
moc mě hlava nebrala proč strkají kožený volat do "fjůžnu" a fík má tenký plastový kotouč
Ty lepší sedačky měla až výbava Titanium. Ghia už byla o ničem.
Škoda, mohli s tím přijít už o rok dříve
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- killerhammer
- Test driver
aj ten kozeny volant vo forde (fusion, focus, mondeo) je tenky a je to umela koza
ked poriadny volant vo forde, tak musis individualne dat obsit

- BobTDCi
- Zkušený
U nás v meste je jeden rákosník, čo obšíva volanty, ručky i šaltpáky - ale že geni"t"álnekillerhammer píše:aj ten kozeny volant vo forde (fusion, focus, mondeo) je tenky a je to umela koza

Ale volant dolu - tak to sa mi nechce asi vydržím s tou umelou čo tam mám z fabriky...

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Test driver
A to je ako nejaky vazny problem,dat volant dole? 
Ale sme v teme vrzganie sedacky,takze radsej asi tu:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... t&start=30

Ale sme v teme vrzganie sedacky,takze radsej asi tu:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... t&start=30
-
- Nováček
nevím jestli Vám to pomůže, al u mně to funguje...
sedačka standartně vrzala jak starý gauč, v létě jsem namazal Konkor-em, všechny kolejnice, všechny pohyblivé spoje, ty "péra" zespodu...a světe div se, od te doby je klid..
sedačka standartně vrzala jak starý gauč, v létě jsem namazal Konkor-em, všechny kolejnice, všechny pohyblivé spoje, ty "péra" zespodu...a světe div se, od te doby je klid..
- Anduril
- Test driver
O vikendu jsem prostrikal olejem vsechno co ze spodu sedacky slo, zmizelo sice piskani, ale takove praskani jak u stareho gauce je tam furt (kdyz se zapru do sedacky). Rekl bych, ze to enjak souvisi s vyskovym nastavenim sedadla nebo sklonem operadla.
- Anndy
- Test driver
Mne pomohlo premazanie kolajniciek, plus v servise som povedal, ze to vrzga.
Ale mne vrzgali 2 veci.
1. sedak, ci konstrukcia toho celeho - pomohlo, co som pisal + sedacka musi byt uplne dolu
2. operadlo - ako stary gauc, ako keby "pera" v gauci. Toto sa vsak deje iba pri urcitej teplote/vlhkosti vzduchu - neivem. Teraz ked sa zacalo jemne oteplovat to vrzgalo par dni, resp. ked teplota bola vyssia ako 5-6°C. Potom to prestalo, ci pri nizzsej alebo vyssej. Avsak uz to nerobi ani pri 5-6. Proste to podla mna suvisi aj s vlhkostou + teplotou a nahodne sa to objavuje a iba operadlo - pruziny vo vnutri, ci konstrukcia, ci to to je..
+3. neviem ci to nazvat vrzgotom - ale ak sa poriadne zatlaci na sedak narazovo, tak on ma volu a ked trafi nejake dorazy, tak to zabucha. Ale to sa nestava casto
.
Ale mne vrzgali 2 veci.
1. sedak, ci konstrukcia toho celeho - pomohlo, co som pisal + sedacka musi byt uplne dolu

2. operadlo - ako stary gauc, ako keby "pera" v gauci. Toto sa vsak deje iba pri urcitej teplote/vlhkosti vzduchu - neivem. Teraz ked sa zacalo jemne oteplovat to vrzgalo par dni, resp. ked teplota bola vyssia ako 5-6°C. Potom to prestalo, ci pri nizzsej alebo vyssej. Avsak uz to nerobi ani pri 5-6. Proste to podla mna suvisi aj s vlhkostou + teplotou a nahodne sa to objavuje a iba operadlo - pruziny vo vnutri, ci konstrukcia, ci to to je..
+3. neviem ci to nazvat vrzgotom - ale ak sa poriadne zatlaci na sedak narazovo, tak on ma volu a ked trafi nejake dorazy, tak to zabucha. Ale to sa nestava casto

- Anduril
- Test driver
tak asi mam spise ten tvuj treti problem -treba pri prudkem rozjezdu nebo pri vysedani/nasedani to sedadlo tak rupne (kovove). Asi zkusim jeste nejakou vazelinu na ten vyskovy mechanizmus.
- Anndy
- Test driver
Aj mne to robilo, a bud sa to usadilo, alebo s tym v servise nieco trosku spravili, tak to tak nepocut casto.
Ale ked normalne rukou zatlacim na sedak, najma v casti pri operadle, tak to je pocut i citit. Ja som pozeral pod sedadlo a je to bohuzial robene tak, ze tam je medzi dvoma kovovymi castami medzera a ked zatlacis, tak tie casti sa stretnu. Len je to velmi mala medzera a tazko idenditikovatelna so zlym pristupm (bez vymontovania a obratenia sedadla), takze sa mi nepodarilo presne zistit ktora cast to je a ani medzi to nieco makke vlozit.
Ja sa snazim schudnut
+ ked si clovek nesadne uplne dozadu na sedak, tak to tiez nerobi... 
Ale ked normalne rukou zatlacim na sedak, najma v casti pri operadle, tak to je pocut i citit. Ja som pozeral pod sedadlo a je to bohuzial robene tak, ze tam je medzi dvoma kovovymi castami medzera a ked zatlacis, tak tie casti sa stretnu. Len je to velmi mala medzera a tazko idenditikovatelna so zlym pristupm (bez vymontovania a obratenia sedadla), takze sa mi nepodarilo presne zistit ktora cast to je a ani medzi to nieco makke vlozit.
Ja sa snazim schudnut

- Anduril
- Test driver
Jo, tak to bude presne ono. Jenze ja jsem stihly, takze schudnout nepomuze
Trosku pomuze, kdyz pred jizdou to sedadlo poradne provrzu a pak to tak nedela 

-
- Test driver
U mě když si sedne spolujezdec do sedadla tak vrzne pružina u zadního kola
Tak ted nevím jestli promazat sedačku nebo zadní pružinu 

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- Anndy
- Test driver
no oboje, alebo premaz spolujazdca 

-
- Junior
Mně vrže jako starý gauč a už začíná poctivě vrzat i spolujezdec
/najeto 38tkm/
Prostě kvalita od Forda
Nedávno jsem zjistil, že je vypadlý boční plast na sedáku u spolujezdce. Nejspíš o něj někdo zavadil při vysedání.
Když jsem viděl jak to je šlendrijánsky udělané, tak se nedivím, že to vyskočilo.
Vrzání chci opět reklamovat při garančce, ale nedávám tomu šanci

Prostě kvalita od Forda
Nedávno jsem zjistil, že je vypadlý boční plast na sedáku u spolujezdce. Nejspíš o něj někdo zavadil při vysedání.
Když jsem viděl jak to je šlendrijánsky udělané, tak se nedivím, že to vyskočilo.
Vrzání chci opět reklamovat při garančce, ale nedávám tomu šanci
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Anduril
- Test driver
Reklamace nejakych pazvuku uz jsem vzdal. Nic nevyresi. Akorat rozdrbou interier.
- Dzefer
- Zkušený
u mna je to ako u anndyho, niekedy vrzga tak ze je to neprehliadnutelne, ale vacsinou je ticho. Resp. ak to vrzga, tak to nepocujem. Ale od coho to zavisi, neviem...