Technické vlákno Denso navigace
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ford rádia,rádia s navigací
Takže bych strašil předčasně? 

- Cuba
- Nováček
Po dovolce s tím zajedu do brněnského CARentu, po předchozí domluvě se tvářili, že by to mohli umět. Výsledek sem pak napíšu.
2005 Ford Mondeo 2.0i Titanium
1982 Ford Capri 3.1V6 X-Pack

1982 Ford Capri 3.1V6 X-Pack

-
- Nováček
ahoj chci se zeptat mam radio origo ford na cd ale jdou my tam jen origo ceda a já chci aby my tam šli i vypálený nevíte co s tim udělat nebo kam zajít?dík
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jakou rychlostí pálíš?
- rask
- Nováček
-
- Nováček
Dobrý den jsem nový příchozí a chtěl bych přispět trochou do diskuze
Používám mapu DENSO Ford 2008-2009 západní evropa a česko-mluvící a plně funkční
TMC-RDS je velmi dobré a je u nás aktivní. Když se blížíte k havárii zazní zvukový signál ikona zežloutne a vedle se objeví ikona s autem ve smyku,když přijíždíte k uzávěře silnice Ikona zčervená a vedlejší ukazuje práci na silnici. V meny objizdné trasy jsem nastavil v prví lajně 3km a v druhé 15km.Při druhé jízdě přez uzávěru mostu navigace již určila objížďku.Když zastavíte a na havárii nebo uzávěru kvitnete dostanete psaný text o havárii nebo uzávěře v textové podobě ale v angličtně
Používám mapu DENSO Ford 2008-2009 západní evropa a česko-mluvící a plně funkční
TMC-RDS je velmi dobré a je u nás aktivní. Když se blížíte k havárii zazní zvukový signál ikona zežloutne a vedle se objeví ikona s autem ve smyku,když přijíždíte k uzávěře silnice Ikona zčervená a vedlejší ukazuje práci na silnici. V meny objizdné trasy jsem nastavil v prví lajně 3km a v druhé 15km.Při druhé jízdě přez uzávěru mostu navigace již určila objížďku.Když zastavíte a na havárii nebo uzávěru kvitnete dostanete psaný text o havárii nebo uzávěře v textové podobě ale v angličtně
-
- Nováček
rask: Za ty prachy je to z druhé ruky neprodejné. Bez ohledu na původ toho zboží.
Mondeo, 2.2 Tdci 114kW, kombi, r.v. 10/05, Titanium X
-
- Nováček
Franta Nedbal: Ahoj Franto! Vítej v klubu
No mně se už asi 2x stalo, že to signalizovalo bouračku, ale nikde nic. Prostě odezvy tohoto systému u nás jsou zatím špatné. Chtělo by to častěji aktualizovat. By mě zajímalo, jak to funguje v Německu, zda je to tam kvalitnější a dá se na to opravdu spolehnout...

-
- Nováček
Nazdar Ivoši právě jsem dojel z dovolené a opravdu je to stejné v BRD rakousích i u nás.Hlásí to jen v naplánované trase,objížďky i havárie, všimni si že když naplánujež trasu tak to nedá tolik informací o průjezdech ale jen cílové stanice.Když pojedeš bez plánování je na mapě daleko více informacích o vesnicích a městech.
Tato mapa ještě neobsahuje dálnici opřed táborem a za kromcem.Tak zdarec Franta
Tato mapa ještě neobsahuje dálnici opřed táborem a za kromcem.Tak zdarec Franta
-
- Zkušený
Franta Nedbal: Mám stejné zkušenosti jako Ivoch. Zobrazí mi to nějaký problém, ale na cestě už není po ničem ani stopa, nebo tam kde jsou objížďky a uzávěrky tak mě to tam klidně navede, protože to TMC neví
Není to vždy, ale bohužel je to ve většině případů. Alespoň tady na moravě...
Neví někdo odkud bere info TMC? Rádio i GPS mi funguje, ale TMC mám poslední dobou přeškrtlé
Uvažuju jestli se mi opět nevrátil problém s vlhkostí v GPS anténě na střeše

Není to vždy, ale bohužel je to ve většině případů. Alespoň tady na moravě...
Neví někdo odkud bere info TMC? Rádio i GPS mi funguje, ale TMC mám poslední dobou přeškrtlé

Uvažuju jestli se mi opět nevrátil problém s vlhkostí v GPS anténě na střeše

Ex ST220 model 2004
-
- Nováček
m.a.x.i.m.u.s: No info bere z rádia z RDS. Stalo se mi teď taky, že jsem to měl přeskrtnuté a pomohlo když jsem vlezl do nastavení TMC (tlačítko úplně vlevo na úrovní kulatého zapínacího a zesilovacího kolečka) a tam jsem si dal myslím vyhledat znovu stanice a pak si tu stanici (ČRO3 myslím) uložil znovu jako default do paměti. A už to zase jede.
-
- Zkušený
Oki, vyzkouším a v pondělí poreferuju. A když tobě to v okolí Zlína jede tak chyba vysílače to nebude, protože mě to trošku napadlo 

Ex ST220 model 2004
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, pohrát si v nastavení a dát auto, kdy si při ztrátě signálu právě přijímané stanice rádio najde novou.
-
- Zkušený
Tak tam byl nastavený ČR3 a ztrácel se signál tak jsem to proladil až se mi objevila možnost ČR1 a když jsem označil tu tak se TMC chytlo
Ještě otázečka. Když zapnete Denso a po jeho naběhnutí ihned přepnete na navigaci, hned chytáte GPS, nebo jej máte přeškrtlé jako já? Se mi GPS chytne až po chvíli.

Ještě otázečka. Když zapnete Denso a po jeho naběhnutí ihned přepnete na navigaci, hned chytáte GPS, nebo jej máte přeškrtlé jako já? Se mi GPS chytne až po chvíli.
Ex ST220 model 2004
-
- Nováček
TMC mám neustále v automatu,v náhledu hledání běží kmitočty, v dolních oknech se ukládají stanice podporující TMC-RDS u nás ČR 1 ČR3 a Regina,které zasahují dost hluboko do německa i rakouska, a naopak BAYERN 1 2 a 3 chytám na celé šumavě rakouské OST 1 a3 chtám až u Brna. Potom stačí si vybrat stanici zežloutne okno a ikona je nepřešrtnutá.U nás je nejlepší ČR1. Zatím jsem se s pozdním hlášením nesetkal. To je zatím vše co jsem vypozoroval.Franta