LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
Klvys
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
Nee mam 60L naádrž asi a je to tam nastavené že to jde skoro až doplna a že se to vyjede asi uplně do mrtě 
- tym
- Test driver

Chlapi se STAGem, co přesně znamená když dioda na přepínači začne rychle blikat a každou chvíli řve jak pitomá? Že plyn dochází, nebo už došel? Z popisu v návodu tedy nejsem moudrej. 
- Yeshterr
- Test driver

Svítí Ti k tomu červená ledka? Resp. jezdil jsi na rezervu? Pokud ano, znamená to, že už je v nádrži tak málo plynu, že nemá pořádnej tlak a párkrát to zapípá a přepne se na benzín. Pokud to bliká při dostatku plynu (zelených ledkách), znamená to poruchu, kvůli které se systém přepnul na benál.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- tym
- Test driver

Svítí k tomu červená ledka, respektive ten poslední čtvereček led pásku... Akorát mě zmátlo, že se ta zelená kulatá dioda rozblikala rychle, když startuju a motor je studený, bliká pomalu... Ale nedává mi to moc smysl, nádrž je na 53l, bral jsem nedávno 40l (nevím kolik tam bylo, bral jsem prostě do plna) a ujel jsem 300 km a začalo to řvát.
- Yeshterr
- Test driver

Vzhledem k tomu, že nádrž je z bezpečnostních důvodů plnitelná na 80% tak se Ti tam vejde 42,4l. A nezapomeň, že třeba 2litry plynu už nemají takovou rozpínavost, tudíž systém vyhodnotí nízký tlak plynu a přepíná na benál. Plynovou prostě nevyjedeš nikdy "do sucha". Pokud bys chtěl zvětšit použitelný objem, musel bys na to zakázanou cestou ohnutého či demontovaného plováku.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
- tym
- Test driver

No já to nepočítal, tak nějak jsem odhadoval že se tam vleze 45-46l, když se to vypočte přesně, je to fakt 42,4
. To teda ten žebrák pěkně žere, to se mi moc nelíbí, 13 litrů plynu. I když většinou krátké trasy... 
- mouse
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
tyme, ale nezapomeň na to, že máš šestihrnec 2,5 a ta spotřeba se někde musí ukázat, já až to budu nechávat dělat na plyn, tak počítám se spotřebou cca: 9lt. a to mám 1.6
- tym
- Test driver

No já to spíš beru tak nějak v poměru k benálu, teď co skončila zima jsem jezdil cca za 10 benzínu. 13 plynu mi přijde neúměrně moc vůči benzínu, jinak samozřejmě to bude žrát víc než 1,6 ve FF, o tom žádná...
- mouse
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
tak na ten obsah a rozdíl 3 lt. dle mého názoru není až tak moc a jak dlouho to máš v LPG ?
- tym
- Test driver

Co se týká LPG, jsem starej mazák, mám ho asi už 14 dní
...
- ybuba
- Pokročilý

Jo jo, potvrzuji, je to přesně tak. Za studeného motoru bliká zelená ledka pomalu do doby, než se motor zahřeje, pak svítí zelená ledka stále.tym píše:Svítí k tomu červená ledka, respektive ten poslední čtvereček led pásku... Akorát mě zmátlo, že se ta zelená kulatá dioda rozblikala rychle, když startuju a motor je studený, bliká pomalu...
Když se blíží konec plynu, červená ledka (rezerva plynu) svítí, zelená ledka se rychle rozbliká a za chvíli to začně hlasitě pípat, pak už se to automaticky přepne na benzín ...
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Yeshterr
- Test driver

tym píše:Co se týká LPG, jsem starej mazák, mám ho asi už 14 dní...
Z kolika nádrží jsi počítal spotřebu a jak? Jestli jsi něco najezdil i na benzín (po zapípání na červenou ledku) tak to není moc objektivní...

- tym
- Test driver

Zatím jen z téhle jedné, začalo to pípat když jsem najel 300, pak jsem s tím laboroval, přepnul na benzín a zpátky na plyn, chvíli to drželo pak se to zase přehodilo na plyn... Takže odhadem těch 13, palubák mi ukazuje 11,5. Uvidím samozřejmě z více nádrží. I když ono to měření asi není úplně přesné, pokud člověk netankuje na jedné pumpě, ne? Protože každá pistole asi vypíná trochu jinak...
- jimm
- Zkušený

Já si myslím že 13l na 100 je hodně Já najedu na 48l.500-550km ale jezdím klidně,dnešní systémy lpg by neměli mít větší spotřebu o víc jak Litr na 100.Ale tym to má nové takže to chce zaject a potom nechat seřídit spotřebu.Ale na 43l najezdit 300km to je opravdu hodně i na 2.5l
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/