LEGO, Merkur, ...
- Robertilos
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: LEGO
Mě nejvíc bavil elektro merkur. Daly se s ním dělat skvělé pokusy, nebo třeba postavit elektromotor 

Ford Focus Combi 2.0i Titanium r.v. 2008, 107kW, Black Panther
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic
Ford Focus Combi 1.6 Ti-VCT r.v. 2009, 85kW, Frozen white
Byl: Ford Focus Combi 1.8 TDCi Ghia r.v. 2002, 85kW, Blue tonic
- Chobby
- Junior
Re: LEGO, Merkur, ...
Taky jsme měli doma Merkur... už není, za ty roky posloužili díly, šroubečky, matičky, osky apod. k jiným účelům
Ale pro malýho ho chci znovu pořídit (a nebo pro sebe
)

Ale pro malýho ho chci znovu pořídit (a nebo pro sebe

- Alonso68
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak já vyrůstal na Merkuru, synové měli Chevu a později Lego. Merkur i Lego máme do dneška, i když na půdě. Cheva skončila v plastovém odpadu, časem začaly kostky tvrdnout a rozlamovat se, Lego ačkoli téměř 20ti leté je pořád v pohodě.
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak pri stavani toho lega som zistil, ze chybaju tri suciastky (fakt som ich nezjedol !!
), tak som si ich objednal z ich stranky. prisli pekne zabalene za par dni. tomu hovorim sluzby !!

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ako decko som staval klasicky Chevu, ako vacsie decko Merkur, boli to bomby... Lego bolo len vysnene, bolo drahe nechutne a privelmi zapadne

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zaujimave, ja som ako decko Chevu ani nepoznal... a to som poznal igracika !!!

- panther7
- Test driver
Abych se přiznal tak Lego sem vůbec před 30 lety neznal a Merkur bylo nedostatkové zboží, ale i tak sem pár kousků měl a byl sem úplně štastnej, že to vůbec mohu mít-takovou pecku. Dokonce ted i dcerka si s tím hraje, ale už s novým Merkurem ne s tím mým. Řekl bych, že ted děti vůbec neví která bije a co všechno mají a co chtějí. Jo jo, časy se mění.
- Tabi
- Zkušený
Jojo lego jsem měl taky,je to nejlepší stavebnice.Můj kluk Honzík to podědil po mě a po mém bráchovi,má toho po nás velkou krabici.Já jsem to měl jako nejoblíbenější hračku.Merkura jsem měl taky,suprová stavebnice.A ještě se mi líbí co dělá Bruder,to nemá chybu.
Byl:Focus I viewtopic.php?f=96&t=10408
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7
Je:Focus II viewtopic.php?f=97&t=32686
Je:Mondeo mk4 viewtopic.php?f=256&t=49613
Je:Fiesta mk7
milovnikom lega (a sucasne kazdemu, kto ma v robote za pocitacom trochu casu :o) odporucam nazriet na tieto stranky:
http://www.lm-software.com/mlcad/
je to CAD editor v ktorom su hotove dieliky lega amozete si postavit vsetky svoje oblubene modely, ale aj ine nove veci.
zakladny program je ldraw, najpouzivanejsia nadstavba je MLcad. okrem databzy dielikov oficialnych aj neoficialnych existuju potom dalsie program na 3D rendering a neviem co vsetko este.
inak som mal tu cest navstivit legoland priamo doma, teda v Billunde a okrem inych atrakcii, by som spomenul (prave vzhladom na spomenute chybajuce kocky) jeden velky obchod priamo na mieste, kde sa dali kupit vsetky druhy kociek. bolo to dost efektne spravene, take priesvitne trubice, ktorymi akoby do obchodu pritekali vsetky tie kocky, podla druhov a farieb. zemsky lego raj to na pohled :o)
http://www.lm-software.com/mlcad/
je to CAD editor v ktorom su hotove dieliky lega amozete si postavit vsetky svoje oblubene modely, ale aj ine nove veci.
zakladny program je ldraw, najpouzivanejsia nadstavba je MLcad. okrem databzy dielikov oficialnych aj neoficialnych existuju potom dalsie program na 3D rendering a neviem co vsetko este.
inak som mal tu cest navstivit legoland priamo doma, teda v Billunde a okrem inych atrakcii, by som spomenul (prave vzhladom na spomenute chybajuce kocky) jeden velky obchod priamo na mieste, kde sa dali kupit vsetky druhy kociek. bolo to dost efektne spravene, take priesvitne trubice, ktorymi akoby do obchodu pritekali vsetky tie kocky, podla druhov a farieb. zemsky lego raj to na pohled :o)
- CODY
- Junior
Tak teda pánové, musím vám říci, že jste mi připoměli, že Lego je někde ve sklepě a ještě jeden příjemný výlet do Legolandu v Německu rok 2004:D
- Milde
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Lego je fakt perfektni.. jako maly jsem se s tim neuveritelne vyhral.. mel sem toho plny kufr ale pulka uz cestovala k novym prirustkum v rodine.. ale ty nejlepsi jsem si nechal pro me vlastni.. nejvic se mel vzdy lego system.. akorat velka nevyhoda je ta cena.. uz driv to bylo strasne drahe a vzdy mi dalo velkou praci nase premluvit.. a kdyz se podiva dneska clovek na ty ceny kde maly nakladak stoji 500.. ale je fakt ze u me to byla hracka number 1.. merkur mam taky.. uz ho po me chtela sestra pro maleho ale ten nedam.. byl to ten v te dobe nejvetsi co byl na trhu a dostal jsem ho vanoce a stal taky pekny balik..dal se z nej postavit metrovy nakladak nebo treba pasovy buldozer.. a pres metr vysoky jerab..nechybi mi v nem ani jedna soucastka je peclive zabaleny.. a ceka na meho maleho sampiona.. lego a merkur forever 

no tvoja fotka formule mi pripomenula Lego-Lambo :o) alebo co to bolo co som videl ja v Billunde, ale musim tu fotku niekde vysnorit na starom disku. v roku 2003 to bolo. inak bola sranda, sme isli cez pokladnu a hovorime tetule, ze 3 dospele (ja dvaja kolegovia) a ona, ze OK a kolko deti ? ziadne. ziadne ? a neveriacky sa vystrcila cez okienko tej budky, ci nepasujeme deti asi alebo co :o) proste jej nesedelo, ze ideme len dospeli sa hrat :o)))babakmiroslav píše:Tak teda pánové, musím vám říci, že jste mi připoměli, že Lego je někde ve sklepě a ještě jeden příjemný výlet do Legolandu v Německu rok 2004:D
-
- Zkušený

Tak tyto modely jsou starší, než já a to je co říct, lokomotivu si pamatuji, ale zmizela ve víru dějin. Že Merkur stále vyrábí je pro mě zajímavá novinka a dává mi možnost vláček zrenovovat a zkompletovat, Misoo díky za téma a tobě zewl-e za odkaz

FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver
FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla
FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla
- Milde
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: