Stenly: Nestaras se, jestli ti nekdo auto ukrade, jestli ti ho zdemoluje, jestli ti ukopne zrcatko, vezme radio a podobny veci, vse hradi firma. Kamos ma sluzebni Octavii II a ma ve smlouve klauzuli, ze do 24 hod mu v pripade problemu (nehoda, vykradeni, servis atd.) pristavi nahradni auto. Plati cca. 3.000 mesicne cisteho. Ale vsechno ma placene, co se tyce auta. Zakonne, havarijni, servisy, pneu, opravy, proste vse, nestaras se, kolik stoji nafta, jestli jezdis jak prase za 10 litru nebo za 5 litru, podle me je to jasna vyhoda. A sluzebni km ze musis vykazovat a platit? Haha, kde zijes, myslim, ze cca. 60% soukromych km jde stejne jako sluzebni a zaplatis mozna tak tech 40% svych realnych soukromych km, tak to proste chodi.
Kdyz ti odejde na TDi turbo, zaplatis nehorazny prachy, kdyz mas sluzebni, tak ti to nechaj opravit a druhy den mas nahradni auto. Je pravda, co pise vcedula, muzes byt ze dne na den bez auta, ale myslim, ze tohe riziko bych podstoupil.
Alonso68:
Pokud ale jezdis dlouhy trasy, bral bych fofo, protoze ty cca. 4 Kc na km, co dostanes navic, ti za 20.000 km rocne udelaji peknych 80.000 Kc, kde strcis cca. 30.000 do ruznych servisu, pneu, pojisteni a celkovyho provozu auta a zbytek je tvuj. Proste ti auto vydelava, nestoji jenom v garazi cekajic na tvuj sobotni vylet do ZOO
Upozornuji, ze pohonne hmoty zamestnavatel plati, ty cca. 4 Kc na km jsou na tzv. amortizaci auta, cili to jsou ciste tvoje penize
Kdesi jsme to tu rozebirali, tusim ze canndale se ptal, jestli se mu to vyplati nebo ne, tak to najdi, prispevoval jsem tam i ja a pelen, co si pamatuju. Co se zmenilo tohle forum tak nemuzu nic najit, i kdyz pouzivam vyhledavac, nebo kdyz hledam ocima, proste nic nemuzu najit
edit: haluz, uz jsem to nasel, ale ne vyhledavanim, proste jsem chtel precist novy prispevek a hle, ono je to tu to vlakno
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 14#p170614