bouchání do brzdového pedálu
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: bouchání do brzdového pedálu
No to mi neříkej.Mě se to stalo zatím jen pírkrát.Při prudším brždění třeba do zatáčky se mi zdálo,že právě brzdový pedál začal pokopávat do nohy.Jako při aktivaci ABS...Stejně to dělalo u Tebe?Chápu to správně?
- Jemar
- Zkušený
Ono je možné že ABS se opravdu aktivovalo. ABS monitoruje rychlost otáčení kol a jakmile zjistí že některé z kol se otáčí při brždění pomaleji než ostatní, aktivuje se ABS. Právě v zatáčkách se vnitřní kola točí pomaleji než vnější a to může být důvod při intenzívnějším brždění k aktivaci ABS.Kota píše:No to mi neříkej.Mě se to stalo zatím jen pírkrát.Při prudším brždění třeba do zatáčky se mi zdálo,že právě brzdový pedál začal pokopávat do nohy.Jako při aktivaci ABS...Stejně to dělalo u Tebe?Chápu to správně?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No byla to taková lomená se zloměm,tak máš asi pravdu.Vše zafungovalo jak má....
-
Ahoj všeci,
také se u mne objevilo podobná závada. Občas při pomalé jízdě se samo spouští ABS. Buďto při brždění - bouchá to jemně do pedálu u brzdy a zároveň se z motoru ozívá nepatrné vrčení, nebo když zrovna nebrzdím, začne motor vrčet a jakmile se dotknu brzdy neopak to přestane. Prvně se závada objevila při pomalé jízdě na polní cestě. (Ne, že bych jezdila běžně po polích, to byla výjimka a nejednalo se zrovna o safari).Zítra jedu na diagnostiku, aby zjistili, co to přesně je. Problém je, že se to objevuje opravdu zřídka a žádná kontrolka nesvítí. Tak doufám, že to zjistí...Odhaduji to na čidlo. Jo a prý jsou opravy ABS dost drahé
Zdraví Sanga

také se u mne objevilo podobná závada. Občas při pomalé jízdě se samo spouští ABS. Buďto při brždění - bouchá to jemně do pedálu u brzdy a zároveň se z motoru ozívá nepatrné vrčení, nebo když zrovna nebrzdím, začne motor vrčet a jakmile se dotknu brzdy neopak to přestane. Prvně se závada objevila při pomalé jízdě na polní cestě. (Ne, že bych jezdila běžně po polích, to byla výjimka a nejednalo se zrovna o safari).Zítra jedu na diagnostiku, aby zjistili, co to přesně je. Problém je, že se to objevuje opravdu zřídka a žádná kontrolka nesvítí. Tak doufám, že to zjistí...Odhaduji to na čidlo. Jo a prý jsou opravy ABS dost drahé

Zdraví Sanga
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mam dojem, ze Foki nekde psal, ze na funkci ABS ma vliv i pouziti pneumatik jinych vyrobcu stejneho rozmeroveho oznaceni na jedne naprave, protoze se jejich skutecne obvody od sebe lisi.
- Ahmed
- Test driver
Mam pocit, ze rozdilny obvod kol se resil v souvislosti s protiprokluzem nebo ESP, pac tam je hlidano otaceni jednotlivych kol.pelen píše:Mam dojem, ze Foki nekde psal, ze na funkci ABS ma vliv i pouziti pneumatik jinych vyrobcu stejneho rozmeroveho oznaceni na jedne naprave, protoze se jejich skutecne obvody od sebe lisi.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
brzdy.....
zdarec,
začlo trochu tuhnout a právě před chvílí jsem sedl do auta a chtěl jsem někam zajet.....auto bylo zmrzlé,jelikož je venku pod nulou a sněží...v pohodě jsem nastartoval a rozjel se...když jsem chtěl ale brzdit,tak mi pedál pod nohou poskakoval a zabrzdit prostě nešlo!!!! místy to bylo v pohodě,ale víceméně ta první situace,kdy nešlo zabrzdit...přijde mi to,jako kdyby byl na kotoučích led,nebo co(mám to už na zimáčích a na plechách,takže jsem to nemohl vizuálně zkontrolovat)....dokud nezačalo mrznout,tak jsem ten problém neměl a brzdil jsem v pohodě. FoFo je moje 4. auto a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal. mám ho zhruba měsíc, takže focuska ještě tolik neznám....kdybych jel delší trasu a po nějaké době to přestalo dělat,tak bych asi usoudil, že byl na kotoučích,nebo obložení led,absolvoval jsem ale jen krátkou trasu,takže se brzdy nestačily zahřát. i tak mi to příjde ale zvláštní a hlavně hodně nebezpečné....nemůže být chyba v něcěm jiném??????
díky
začlo trochu tuhnout a právě před chvílí jsem sedl do auta a chtěl jsem někam zajet.....auto bylo zmrzlé,jelikož je venku pod nulou a sněží...v pohodě jsem nastartoval a rozjel se...když jsem chtěl ale brzdit,tak mi pedál pod nohou poskakoval a zabrzdit prostě nešlo!!!! místy to bylo v pohodě,ale víceméně ta první situace,kdy nešlo zabrzdit...přijde mi to,jako kdyby byl na kotoučích led,nebo co(mám to už na zimáčích a na plechách,takže jsem to nemohl vizuálně zkontrolovat)....dokud nezačalo mrznout,tak jsem ten problém neměl a brzdil jsem v pohodě. FoFo je moje 4. auto a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal. mám ho zhruba měsíc, takže focuska ještě tolik neznám....kdybych jel delší trasu a po nějaké době to přestalo dělat,tak bych asi usoudil, že byl na kotoučích,nebo obložení led,absolvoval jsem ale jen krátkou trasu,takže se brzdy nestačily zahřát. i tak mi to příjde ale zvláštní a hlavně hodně nebezpečné....nemůže být chyba v něcěm jiném??????
díky
Ford focus sedan 2,0 16v; 96KW; GHIA....
- Jemar
- Zkušený
Re: brzdy.....
Třeba to bylo jen ABS?
Naposledy upravil(a) Jemar dne 24.11.2008 06:52, celkem upraveno 1 x.
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ak to bolo na smyklavom povrchu tak to bolo abs.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Twisster píše:Ak to bolo na smyklavom povrchu tak to bolo abs.
ahoj,
dneska jsem to šel vyzkoušet a bylo to OK....kdž jsem ale zajel na parkoviště,které bylo zasněžené a tedy kluzké,tak problém nastal znova....v čem by tedy mohl být problém?? jestli v ABS,tak v čem je špatné???
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Problem nie je nikde, je to nornalne abs tak funguje.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- KubaU
- Junior
Je to ABS. To, že auto na ledu / sněhu nebrzdí, není způsobeno autem, ale tím ledem
ABS funguje zjednodušeně tak, že brání zablokování kol - de facto brzdí "přerušovaně", ale v mnohem rychlejší frekvenci, než by to zvládal člověk.
To nezkrátí brzdnou dráhu (jak vládne obecná pověra), ta bude zhruba stejná, jako bez ABS (se zablokovanými koly, tj. de facto ve smyku, byť třeba rovně dopředu). Zajišťuje ale, že auto je při brždění ovladatelné, tedy je možné brzdit a současně se vyhýbat překážce - to se zablokovanými koly nejde.
Funguje to přesně tak, jak má (za předpokladu, že normálně fungujou brzdy)... Brzdí to stejně, jako bez toho ABS (čili na ledu a sněhu hodně špatně), jen při tom můžeš dál řídit.
Ale chápu, že to lidi zaskočí - ABS v mém FoFo se do pedálu projevuje o dost "drsněji" než třeba u Felície s ABS se kterou jsem jezdil předtím - tam brzdový pedál sice pulsoval, ale nemlátil mě přitom tolik do nohy

ABS funguje zjednodušeně tak, že brání zablokování kol - de facto brzdí "přerušovaně", ale v mnohem rychlejší frekvenci, než by to zvládal člověk.
To nezkrátí brzdnou dráhu (jak vládne obecná pověra), ta bude zhruba stejná, jako bez ABS (se zablokovanými koly, tj. de facto ve smyku, byť třeba rovně dopředu). Zajišťuje ale, že auto je při brždění ovladatelné, tedy je možné brzdit a současně se vyhýbat překážce - to se zablokovanými koly nejde.
Funguje to přesně tak, jak má (za předpokladu, že normálně fungujou brzdy)... Brzdí to stejně, jako bez toho ABS (čili na ledu a sněhu hodně špatně), jen při tom můžeš dál řídit.
Ale chápu, že to lidi zaskočí - ABS v mém FoFo se do pedálu projevuje o dost "drsněji" než třeba u Felície s ABS se kterou jsem jezdil předtím - tam brzdový pedál sice pulsoval, ale nemlátil mě přitom tolik do nohy

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak nějak vím, jak funguje ABS
ale jde o to, že pedál nejde sešlápnout-cítím tam nějaký odpor-ale pořádný a taky mi dost kope pedál..... když jsem sešlápl pedál,tak nešel skoro žádný signál na brzdy,protože ten pedál ne a ne sešlápnout.....málem jsem to napálil do Q7čky předemnou...a to jsem jel hodně pomalu 

-
- Test driver
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sedni si k nekomu do auta, ktery ma taky ABS a uvidis, ze je to normalni. To kopani do pedalu opravdu dela ABS. A auto ti musi brzdit, pouze je brzdny ucinek snizeny kluzkym povrchem