Zvuky po vypnuti motora
- killerhammer
- Test driver
mne to tiez robi, podla mna je to ventilator chladica, nie?mehturt píše:hej, tak nejak sa to prejavuje.. akurat ze ja mam benzinomik píše:je to tak cca. po minute, ked sa ozve zvuk ako ked bezi nejaky elektromotorcek, trva to tak cca. 2 sekundy, potom kovove cvaknutie a ticho.
tiez ma to prekvapilo ako velmi to huci, napr. na druhom aute co mam skodu fabia ten ventilator skoro nepocut ked je zapnuty

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no jasne.. tvoja fabia HTP a vo Focuse nedobehnes manzelku ked na nej soferujekillerhammer píše:mne to tiez robi, podla mna je to ventilator chladica, nie?mehturt píše:hej, tak nejak sa to prejavuje.. akurat ze ja mam benzinomik píše:je to tak cca. po minute, ked sa ozve zvuk ako ked bezi nejaky elektromotorcek, trva to tak cca. 2 sekundy, potom kovove cvaknutie a ticho.
tiez ma to prekvapilo ako velmi to huci, napr. na druhom aute co mam skodu fabia ten ventilator skoro nepocut ked je zapnuty

co tu pises o hucani ked je to taky 2 sekundovy zvuk

- killerhammer
- Test driver
nerob si zo mna srandumehturt píše:no jasne.. tvoja fabia HTP a vo Focuse nedobehnes manzelku ked na nej soferuje![]()
co tu pises o hucani ked je to taky 2 sekundovy zvuk![]()

ty tiez to auto za rok rozdrbes ako som ho ja rozdrbal za prvy mesiac

slovenske cesty melu pomaly ale isto

mna len zaraza, ze HaTaPka je v nejakych veciach o dost lepsia ako focus a to ma dost zaraza

ovela horsie by ale bolo, keby som si kupil nejake BMW a zistil by som to iste

takze takto som v relativnej pohode

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
predchadzajuceho Focusa som mal skoro 3 roky a ked som ho predaval rozdrbany nebol,tekze nevidim dovod,preco by s mal rozdrbat tento....problemy vsak maju vsetky automobilky,takze je to vpodstate jedno,co kupis,len za vacsie peniaze Ta to viacej serie.killerhammer píše:nerob si zo mna srandumehturt píše:no jasne.. tvoja fabia HTP a vo Focuse nedobehnes manzelku ked na nej soferuje![]()
co tu pises o hucani ked je to taky 2 sekundovy zvuk![]()
![]()
ty tiez to auto za rok rozdrbes ako som ho ja rozdrbal za prvy mesiac![]()
slovenske cesty melu pomaly ale isto![]()
mna len zaraza, ze HaTaPka je v nejakych veciach o dost lepsia ako focus a to ma dost zaraza
ovela horsie by ale bolo, keby som si kupil nejake BMW a zistil by som to iste![]()
![]()
to by ma fakt nasralo
takze takto som v relativnej pohode

- Fredie
- Nováček
Presne tak, za väčšie peniaze to serie viacej...preto už nechcem nové auto, po roku a pol mi ho ukradli, a čo z toho, peniaze fuč, poistka všetko nepokryje...jazdené je lepšie, väčšinou už im padá záruka, tak sa človek nebojí do toho šiahnuť, aby mu nepadla, lebo nemá už aká..a menej to mrzí, lebo je to hlavne lacnejšie
FF, 1.8 TDCi, 74 kW, r.v. 9/2004, hatchback, šedá metalíza
- jamaka
- Test driver
No mali sme vo firme jedno HaTePecko a to bolo lepsie, sice len jeden den, ale bolo. Ked som isiel prvy den na nej na sluzobku, tak som capol plnu, pridem do kosic, stale plna, idem z kosic, stale plna, uz som zacinal byt nepokojny, ale hovorim, sranda musi byt a uvidime do kedy jej to vydrzi. Dosiel som domov, odstavim. Rano idem k autu a cuduj sa svete - prazdnachmelko píše:napíš prosím v čom je HTP lepšia, nenapada ma jedina vec..killerhammer píše: mna len zaraza, ze HaTaPka je v nejakych veciach o dost lepsia ako focus a to ma dost zaraza

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Hurvajs
- Pokročilý
Pokud máte na mysli takový zvuk jako elektromotorku, tak to mi dělá taky, ale mně to dělá zase pro změnu když zapnu klíček. Podle mne je to zvuk, jak se zavírá nebo otvírá ta klapka vnitřní cirkulace. Zdá se mi, že když jsem to koupil, tak to nedělalo ale teď mi to dělá pokaždé. Zdá se mi, jako kdyby se ta klapka po vypnutí klíčku zavřela aby nebyl přístup vzduchu do auta a když zapnu klíček, tak se zase otevře. Nevím, to je jen moje domněnka, ale když tu vnitřní cirkulaci zapnu, tak je to úplně ten samý zvuk. 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Stehnak
- Test driver
2 Hurvajs: ver mi ze klapku sem studoval velmi detajlne
. Motorek klapky vnitrni cirkulace nejni skoro vubec slyset - slyset je leda jak klapka dojede do koncove polohy (takove tichoucke klapnuti). Po otoceni klicku slysis nejspis palivove cerpadlo. Jde ti to jako by z pod zadnich sedacek? Me jo... zkus nekoho posadit dozadu at to poslechne, nebo zvedni sedak zadnich sedacek a uslisis to o trochu hlasiteji...

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- LordMiras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ano to je presne ono dela mi to taky a je to otvirani a zavirani cirkulacniho obvodu. Stejny zvuk jako kdyz zapnu klicek nebo kdyz vypnu motor a nebo kdyz jen zapnu klicek a davam ventilaci na "0" a nebo zapinam a vypinam vnitrni cirkulaci porad stejny zvuk uz sem si toho vsiml davno je to myslim podle me urcite onoHurvajs píše:Pokud máte na mysli takový zvuk jako elektromotorku, tak to mi dělá taky, ale mně to dělá zase pro změnu když zapnu klíček. Podle mne je to zvuk, jak se zavírá nebo otvírá ta klapka vnitřní cirkulace. Zdá se mi, že když jsem to koupil, tak to nedělalo ale teď mi to dělá pokaždé. Zdá se mi, jako kdyby se ta klapka po vypnutí klíčku zavřela aby nebyl přístup vzduchu do auta a když zapnu klíček, tak se zase otevře. Nevím, to je jen moje domněnka, ale když tu vnitřní cirkulaci zapnu, tak je to úplně ten samý zvuk.

- Stehnak
- Test driver
Muzete teda nekdo napsat v jake poloze je (do jake polohy se "sama" nastavi) teda klapka po vypnuti motoru... Dle prispevku to vypada ze se zavre = nastavi na vnitrni okruh a po opetovnem otoceni klickem nastavi na vasavani z venku... ALE (no dobre schemata.. ja vim) nejsem si jistej, jestli se muze motorek klapky pohybovat (prepnoput z "venku" na "vnitrek" kdyz mam zapalovani na 0... Si myslim teda opak, do auta by spis mel byt privod vzduchu uz kuli tem oknum... Okna se rosi kdyz je rozdil teplot na jeho stane. orosi se tam, kde je tepleji (v lete se mi dokonce orosilo z venku kdyz sem mel klimu na predni okno). Tak aby se v zime co nejrychleji vyrovnaly teploty po odstaveni auta, tak bych prave dal vzduchu z venku volny pruchod... Uz sem z toho fakt jelen.
("jelenovi pivo nelej" cti po zpatku
)
("jelenovi pivo nelej" cti po zpatku

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999