Antiradar

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 28.09.2007 08:30

canndale píše:
roberto píše:
Blekota píše:baba, pasivne radary jsou legalni. Prodejce te o tom vybavi i certifikatem. V soucasne dobe ( podobe zakona o provozu ) je to samozrejme hlavne hra se slovy. Kolega antiradar pouziva, je spokojeny a pri nahodne kontrole policii naprosto bez problemu. Jina vec je pouziti antiradaru v zahranici - tam jsou na ne hodne ostri, udajne v Rakousku staci na poradny trable kdyz ti ho jen najdou neaktivovany v aute.....
Ty nový radary co mají měštáci jsou vybaveny i detektorem pro odhalování antiradaru a dle zákona prý nejsou sice zakázány ale nejsou povoleny.. Už jsem v radiožurnálu zaslechl že to cajti dávají pěkné flastry a to i za pasivní ... Záleží na koho narazíte... 8O
Neviem do akej miery je mozne urcit pasivny radar.. myslim, ze to nejde, pretoze pasivny radar len zachyti vlnenie, to by musel dat nejaku spetnu vazbu toho ze to vlnenie odchytil.. meranie ubytku signalu sa mi tiez nezda, pretoze tam je toho ubytku dost... to je ako keby dokazal urcit radiovy vysielac ze sa nanho pripojil nejaky maly tranzistorovy primac :)

samozrejme bavime sa stale o pasivnych radaroch.. aktivne odhalit je hracka..

.. neviem, toto su moje fyzikalne vedomosti, tak ma nebite ak nemam pravdu :)
ano, je to presne tak. detekcia pasivneho antiradaru je elektronickzmi pristrojmi podla mna tiey nemozna a to presne z dovodov, ktore si spominal. Nic nevysiela, len potichu pocuva okolie...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

papi
Nováček
Nováček

Antiradar

Příspěvek od papi » 28.09.2007 16:45

Takže ještě jednou (snad to bude stačit 8O ):
Pasivní antiradar se zjistit na dálku nedá. Pokud není instalováno skrytě, je vidět třeba na předním skle, ale to je všechno.
O postizích při používání antiradaru byly velké diskuze, ale policejní prezidium vykládalo zákon chybně. Radar se nesmí rušit, ale pasivní nic neruší.
Pokud bude nějaký orgán v uniformě chtít za používání pokutu, nic neplaťte a žádejte o písemné vyjádření - veškeré přestupky se musí vyřizovat písemně. Pak se dá tento papír použít ke stížnosti, případně ke správnímu řízení, nebo k soudu. Nelze to prohrát (pokud zákon zůstane v současné podobě). Současná úprava změny zákona 361/2000 Sb je podle 62/2002 Sb. ve Hlavě II, Díl 1, §3 tento (cituji):
"(4) Účastník provozu nesmí používat technické prostředky a zařízení, která znemožňují nebo ovlivňují funkci technickych prostředků používaných policií nebo Vojenskou policií při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích."
Pasivní antiradar neovlivňuje ani neznemožňuje, pouze upozorňuje.
Doufám, že tím je thema vyčerpané. :P
Focus kombi Sport, r.v. 2004, 1.8 TDci 85 KW, bílý, xenony

Reggic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reggic » 05.10.2007 11:18

O radaru jsem uvažoval stále uvažuji.Koukni se sem,jsou tam i videa :http://www.antiradary.net/obrazky-antir ... ine-one-1/ jinak stačí na netu zadar radarový lokátor a vyjede ti hodně odkazů.
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 05.10.2007 11:33

Já jsem tím chtěl říct, že i přes pekelnou cenu se to může vyplatit. Tady jsou body a pokuty za překročení rychlosti. Včera např ukazovali v TV někde na Liberecku policejní akci, kde měli několik radarů za sebou a pak lidi stavěli a spočítali jim to všechno najednou. A to už je ranec. Nejezdím jako prase ale těch 140 si občas mimo dálnici dám :oops: a jak viz níže, kdyby mě dvakrát změřili, tak mám antiradar zaplacenej nehledě na body a zákaz řízení:wink:

- překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o 40 km/h a více v obci nebo o 50 km/h a více mimo obec (§ 22/1f) bod 2)
5 bodů pokuta 5000 - 10000 zákaz řízení 6 měsíců - 1 rok

- překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o 20 km/h a více v obci nebo o 30 km/h a více mimo obec (§ 22/1f) bod3)
3 body pokuta 2500 - 5000 zákaz řízení 1 měsíc - 6 měsíců (spáchá-li 2x a vícekrát v průběhu 1 roku)

překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené zákonem nebo dopravní značkou o méně než 20 km/h v obci nebo o méně než 30 km/h mimo obec (§ 22/1f) bod 4)
2 body pokuta 1500 - 2500
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

papi
Nováček
Nováček

Antiradar

Příspěvek od papi » 05.10.2007 21:59

To souhlasí, ceník pokutek je jasnej a pěkně mastnej. Škoda že je cena antiradarů ještě nespadla. :roll:

StreetPro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StreetPro » 08.10.2007 14:22

mám Valentin One a je to asi jeden z mála fungujících i u nás... navíc nemá konkurenci ve fci: ukáže ti směr kde je radar a navíc i jejich případný počet... dá se dovézt do 10tis, kdyby měl někdo zájem, at napíše SZ
525dT&M3,0 ... když mě mamka nechá, můžu lítat v 03Fíkus1,6Obrázek

papi
Nováček
Nováček

Antiradar

Příspěvek od papi » 08.10.2007 14:51

Perfektní cena! Ale :cry: mám vyhřívaná skla a mám obavy, že ta drátěná síť ve sklech hodně omezí citlivost. Přece jen je to husté a frekvence nad 1 GHz to bude blokovat. Musel bych dát vnější čidla a to už bude jinde cenově.

Libor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

???

Příspěvek od Libor » 11.10.2007 11:26

StreetPro píše:mám Valentin One a je to asi jeden z mála fungujících i u nás... navíc nemá konkurenci ve fci: ukáže ti směr kde je radar a navíc i jejich případný počet... dá se dovézt do 10tis, kdyby měl někdo zájem, at napíše SZ

TO STREET PRO:

To je víc než SUPER CENA - otázka je, jestli bude v ČR fungovat. někde jsem četl, že ty dovezený jsou naladěný např. na jinou frekvenci?
Máš tohle nějak "ošefovaný"???
Díky za odpověď.

StreetPro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StreetPro » 11.10.2007 12:10

no jasne, ty nove maji Euro mod, navic si muzes selektivne vypinat frekvence, takze vypnes co nepotrebujes, ma to programovaci rezim... jako fakt na mile daleko od ostatnich vyrobku, v podstate jedina konkurence jsou Bel, ale musis mit Euro verzi a tu si tady nechaji radne zaplatit... navic me u nej stvalo treba hnusny pipani, tenhle prijemne tika (navic si plynule naladis hlasitost, nastavis aby treba zustal v mute rezimu pokud sila neprekroci urcitou intezitu a pod)... celkove to spis pripomina userfriendly hi-tech merak, nez priblblou jednoucelovou vec...
525dT&M3,0 ... když mě mamka nechá, můžu lítat v 03Fíkus1,6Obrázek

Sokolda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sokolda » 11.10.2007 19:36

Já mám Bel 945 CZ, už několikrát pomohl, mám i Laser-rušičku a ta zatim bez záchrany(nebyla šance) ale vyzkoušeno se známým od MP a 100% účinost.
Ford C-Max 2,0TDCI - Titanium - 125kW/170HP

ihrdlick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Antiradar

Příspěvek od ihrdlick » 28.07.2008 10:22

Já si ho asi taky pořídím...co mají známí zkušenosti, tak už se jim X-krát zaplatil a pořád mají 12b. nejsou to ale ti, kteří by jezdli 100 přes obec, ale třeba mi se stalo, že jsem před koncem obce (jen cesta, žádný barák) šlápl na plyn a jupíííí :evil: vyskočil flojd, zastavil mě, ukázal foto s 69km/h. 1000 pokuta a 2 body !!! a přitom jsem jel bezpečně...kvůli takovým případům si to chci pořídit. Mám i nepřímou zkušenost i s tím, že MP stojí 50m za značkou začátek obce a pokud nejdete hned 50km/h tak jste v **** !!! No, plní městskou pokladnu a mají prémie !!! jo a některé pasívní antiradary jsou vybaveny rušičkou rušiček antiradarů...chápete, ne?
Obrázek
1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 28.07.2008 15:19

Já teda nevím,ale někde jsem četl nebo viděl,že pasivní nezachytí paprsek laserového radaru a pokud ano,tak už je pozdě.Myslím,že to bylo i někde v bedně buď v autosalonu nebo v něčem podobném.Možná kecali,nevím.
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 28.07.2008 15:28

mno sak nie, pretoze laser je uzky smerovy luc svetla, ktory meria rychlost, takze akonahle ho zachytis na antiradare, tak si odmerany.. narozdiel od toho standarny radar vysiela vlny "vsesmerovo" a az ked sa to odrazi spravnym smerom k nemu je odmerana rychlost.

Inak pri antiradaroch: kto ma vyhrievane predne sklo ma smolu, tam to poriadne nefunguje, pretoze sa to tvari ako faradayova klietka takze signal dnu k antiradaru neprejde.. toto sme skusali s FFII jedneho znameho, sme chodili okolo radaru a antiradar nic.. v mojom voze registroval policajtov
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 28.07.2008 15:30

Compressor píše:Já teda nevím,ale někde jsem četl nebo viděl,že pasivní nezachytí paprsek laserového radaru a pokud ano,tak už je pozdě.Myslím,že to bylo i někde v bedně buď v autosalonu nebo v něčem podobném.Možná kecali,nevím.

JJ proto tam asi je ta rušička. Jinak co se týká anti radarů nevím. Je fakt že už jsem platil 2500 teď mám další předvolání na 1000 ale zase je to za několik let. Tak nevím jestli se mi chce koupit antiradar za 12_15tisíc. Pak ho zapomenu v autě až pojedu do Holandska a v Německu tuším nesmí být v autě ani vypnutý.Teda jestli už to tam platí.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

borbi
Nováček
Nováček

Příspěvek od borbi » 29.07.2008 15:54

no pani a co tak jazdit podla predpisov.neemyslim tym pripady ako "ihrdlick" to by sauz dalo chapat ako buzeracia ale zasa sa z toho da poucit.je to tak ze si to kupis a ten pocit ta pusti za urcitu hranicu ktora je stanovena "myslim ze na 90% opravnene".potom sa div ze si to nezvladol.neuznavam napr v dopr. servise info o hliadkach ze kde meraju.obmedzenie rychlosti vnimam skor ako doporucenie nie ako buzeraciu.ved ked si vsimam jak jazdia daktori "piloti" na slovensku tak to je vrchol arogancie.chapem to ze niekto ma rad adrenalin v zilach.potom ale nech sa mrskne z mosta do prosta na gume ale neohrozi nikoho len seba.chcem tym len pvedat ze trochu viac discipliny by na nasich cestach nezaskodilo.to je moj nazor.dufam ze som nikoho neurazil.dik
foki jednaosemtedeceicko-stopätnásťkonísilver-MMVII

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“