starter
- Jiri02
- Pokročilý
Re: starter
Takhle mne starter vydesil: Prijel jsem do Rakouska na jarni prazdniny. Rano nalozil lyze a rodinu s umyslem vyrazit poprve na snih. V noci bylo par stupnu pod nulou. A pri startovani jen "cvak" a nic. Kovove cvaknuti, kontrolky i svetlo nepohasinalo, rafiky nekmitaly, baterka se tvarila nabite. Poprosil jsem sousedy o vypomoc kabely. Stejny vysledek: kovove cvaknuti a nic. Do strateru jsem parkrat uhodil montpakou (kladivem se tam dost blbe muze). Nepomohlo to. Docela pech - prvni den v Rakousku, servis kdovikde a kdovijaky a urcite drazsi, nez cesky. Nakonec jseme auto roztlacili. Chytlo hned. Po chvilce jsem motor zhasl a zkusil zastartovat. Totez. Nove roztlaceni a jeli jsme lyzovat. Na parkovisti jsem hledal flek, odkud pujde roztlacit. Zaparkoval, zhasl motor, zkusil nastartovat - a slo to. Vecer po lyzovani nastartoval zase a startuje doposud. Je pravda, ze uz mraz nebyl. Tak usuzuji, ze zamrzl mechanismus zasouvani starteru. To cvaknuti byla asi jen civka, neznelo to jako by se pohnulo neco tezsiho.
Jak tau ctu, pokud se nekomu stalo neco podobneho, vzdy byla v podezreni baterka. V mem pripade to skoro vylucuji: poznam spolehlive vybitou baterku a se zoxidovanymi kabelovymi pripojkami mam take bohate (a az neuveritelne) zkusenosti ze Zigula. "Zamrzl" nekomu starter a baterkou to nebylo?
Jak tau ctu, pokud se nekomu stalo neco podobneho, vzdy byla v podezreni baterka. V mem pripade to skoro vylucuji: poznam spolehlive vybitou baterku a se zoxidovanymi kabelovymi pripojkami mam take bohate (a az neuveritelne) zkusenosti ze Zigula. "Zamrzl" nekomu starter a baterkou to nebylo?
-
- Test driver
Jirko:osobne by som mal pri roztlačovani velký strach o katalizator..
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Roztlacit se muze, ale ne dlouho a take opatrne, aby nepreskocily zuby na rozvodaku.
- Jiri02
- Pokročilý
Diky za upozorneni. O tom samozrejme vim a pamatoval jsem na to. Dal jsem, tusim, trojku a spojku poustel s citem (aby kroutici sok nebyl velky, ale srovnatelny se zaberem starteru - prave s ohledem na preskoceni remenu) a motor se jen prevalil a chytil, baterka byla dobra.chmelko píše:Jirko:osobne by som mal pri roztlačovani velký strach o katalizator..
- Jiri02
- Pokročilý
Myslis, ze je to tak citlive? Spise bych se bal brutalniho skubnuti pri roztahovani jinym autem.pelen píše:Roztlacit se muze, ale ne dlouho a take opatrne, aby nepreskocily zuby na rozvodaku.
-
- Test driver
pri fakt citlivom roztiahnutí by som o preskočenie zubov nemal strach..hlavne o ten nespaleny benzin v katíku, ale zase rozumiem, urobil by som v tvojej situacii to iste.. 

- guno
- Nováček
Motor v chlade nestartuje, starter netoci.
Prosim o radu. Pri nizsich teplotach sa mi dva krat stalo, ze sa motor nedal nastartovat. Mam FF Combi 1.6 Zetec. Kontrolky svietia, bateria sa zda byt v poriadku. Pri otoceni klucika, pocut len cvaknutie rele. Nic viac. Starter sa ani nepotoci. Ked som pomykal vsetkym moznym v priestore motora, tak potom nastartoval. Co moze byt pricina? Zrejme zly kontakt. Ale kde? Dakujem pekne za radu.
Ford Focus Kombi, 1.6 16V ZETEC 74kW, 2003, silver
- Jemar
- Zkušený
Re: Motor v chlade nestartuje, starter netoci.
Zkus vyčistit kontakty baterie, porádně dotáhnout svorky jak na baterce, tak na startéru. Zkontrolovat kostru, dotáhnout kabelový oka, třeba to pomůže. Pokud je někde špatný kontakt, tak spotřebiče s malým příkonem budou fungovat dobře, ty silnější ne.
- guno
- Nováček
Jemar, dakujem za radu. Skontroloval som vsetko, je to v poriadku. Znova sa mi stalo, ze mi nesiel nastartovat. Tentoraz som bol pozornejsi. Zistil som, ze to cvakanie bol predsa len elektromagnet startera. Starter cvakne (alebo skor klepne), no neroztoci sa. Takze zda se, ze starter je ten pacient. Myslite, ze ho treba cely vymenit, alebo sa da opravit?
Ford Focus Kombi, 1.6 16V ZETEC 74kW, 2003, silver
-
- Test driver
určite repas pomože 

-
- Nováček
Re: startér
Sorry že odpovídám později. Ale asi by si to měl pak začít řešit. měl jsem stejný problém a pak mi startér odešel úplně. Takže jsem musel koupit novej
-
- Nováček
Zdar.
Nakonec jsem to musel řešit, měsíční perioda se zkracovala na obdenní a už to nešlo. Vymontoval jsem ho a dal opravit. Na startéru byl vyměněn mechanizmus volnoběžky s ozubeným kolečkem. Prý se volnoběžka protáčela. Cena 2000,- Od té doby bez sebemenšího problému.
Nakonec jsem to musel řešit, měsíční perioda se zkracovala na obdenní a už to nešlo. Vymontoval jsem ho a dal opravit. Na startéru byl vyměněn mechanizmus volnoběžky s ozubeným kolečkem. Prý se volnoběžka protáčela. Cena 2000,- Od té doby bez sebemenšího problému.
-
- Junior
Nestartuje,nenaskočí startér.
Včera večer jsem zjistil,že trvale zůstalo svítit podsvícení tachometru.Rádio je vypnuté(nesvítí),po zapnutí středovým knoflíkem hraje,akorát místo času ukazuje -:--.Baterka není vybitá,svítí parkovačky i potkávací.Po otočení klíčkem ve skříňce cvakne,chvíli bzučí,ale startér nenaběhne,aby motor roztočil,nerozsvítí se ani jedna kontrolka na palubní desce.Auto nejde nastartovat
Dopoledne jsem s autem ještě jel.
Dveře jsem zkoušel,problém přetrvává...,svítí to dál.....Nevím,jestli to může souviset s tím,že v pátek mi v servisu namontovali tažný.Ale od té doby se s autem 4x jelo a bez problémů.
Palubní počítač nemám.
Může to být rozbitý startér nebo nějaký zkrat?Pojistky?Nebo to mám rovnou odtáhnout do servisu?
Dík za každou radu.
Napsal jsem to znovu do této sekce,i když jsem původně myslel,že to souvisí s interiérem a nedovřenými pátými dveřmi,ale spíš to bude patřit sem.

Dveře jsem zkoušel,problém přetrvává...,svítí to dál.....Nevím,jestli to může souviset s tím,že v pátek mi v servisu namontovali tažný.Ale od té doby se s autem 4x jelo a bez problémů.
Palubní počítač nemám.
Může to být rozbitý startér nebo nějaký zkrat?Pojistky?Nebo to mám rovnou odtáhnout do servisu?
Dík za každou radu.
Napsal jsem to znovu do této sekce,i když jsem původně myslel,že to souvisí s interiérem a nedovřenými pátými dveřmi,ale spíš to bude patřit sem.