Jak vypnout airbagy
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to Ahmed: Ale je v přední sedačce...přímo u hlavy malího a ten k tomu sedí ještě zády!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Ahmed
- Test driver
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem nevěděl...a já žiju v domění že to je pro ochranu zadních cestujících....to jsem dobrej blb!!! Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře?? 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Presne takJozkablack píše:... Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře??

Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
- jozef30
- Nováček
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
hm , to by me zajimalo jak by vypadal slozitý servis , kdyz na jednoduchy potrebujes odpojit airbagy .jozef30 píše:Zdravim Vsetkych a dik za radu ak vypnut airbagy.Celkom som sa pobavil na odpovediach, ale mal som hned napisat, ze ma to zaujima hlavne zo servisnych dovodov. Nechcel by som aby vystrelil daky airbag pocas jednoducheho servisu samozrejme ze nemyslim v autorizovanom servise.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Ahmed
- Test driver
Ano, pokud mas u VIN cisla na prednim skle na strane ridice znacku airbagu a u toho 4x. Zadni vetsinou byvaji, az kdyz je 6x nebo 8x, ale ver tomu, ze by to bylo vsude sama nalepka a znacka a byl by toho plny manual, kdyby byl airbag i vzadu.Jozkablack píše:Tak to jsem nevěděl...a já žiju v domění že to je pro ochranu zadních cestujících....to jsem dobrej blb!!! Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře??
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
-
- Test driver
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ka+airbaguzewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Třeba u Fabie je odpojovač airbagu spolujezdce na předním sedadle schovaný v kastlíku před spolujezdcem - a je na klíč, aby nedošlo k nechtěnému odpojení. U Focusu I jsem nic takového nezaznamenal - možná je to zvláštní výbava na přání.zewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
Odpojení airbagů nebude tak jednoduché, jinak by to dělal kde kdo. Pokud vím, tak by airbagy měly mít samostatný zdroj pro případ náhlého výpadku baterie. Takže podle mě nestačí jen odpojit baterii. Kdesi jsem měl komplet přehled o zdrojích el.energie ve Fordech, zkusím to vyhrabat a poslat Fokimu a Damonovi, aby to případně dali na stránky pro všechny.
Je to přehled umístění pro hasiče, kteří musí zasahovat u nehod a třeba nevystřelí airbagy. Sice máme zachytávače airbagů, ale jen na volantu, ostatní jaksi nejdou zachytit a je to nebezpečné, když se pracuje na zraněném a kterýkoliv airbag může střelit...
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dik, ale i tak to neni odpoved na vypnuti airbagu spolujezdce.zirafak píše:http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ka+airbaguzewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak jsem ten dokument v pdf našel - a mýlil jsem se. Airbagy nemají svůj zdroj - akumulátor. Takže při odpojení hlavního akumulátoru je nutno dodržet bezpečnostní limit pro vybití kondenzátoru - u Focusu ccaa 1 minutu. Pak je práce s neodpálenými airbagy bezpečná, protože nemají zdroj pro odpálení. Každopádně se doporučuje z bezp.důvodů nepracovat v dráze odpálení airbagů.PedroH píše:Třeba u Fabie je odpojovač airbagu spolujezdce na předním sedadle schovaný v kastlíku před spolujezdcem - a je na klíč, aby nedošlo k nechtěnému odpojení. U Focusu I jsem nic takového nezaznamenal - možná je to zvláštní výbava na přání.zewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
Odpojení airbagů nebude tak jednoduché, jinak by to dělal kde kdo. Pokud vím, tak by airbagy měly mít samostatný zdroj pro případ náhlého výpadku baterie. Takže podle mě nestačí jen odpojit baterii. Kdesi jsem měl komplet přehled o zdrojích el.energie ve Fordech, zkusím to vyhrabat a poslat Fokimu a Damonovi, aby to případně dali na stránky pro všechny.
Je to přehled umístění pro hasiče, kteří musí zasahovat u nehod a třeba nevystřelí airbagy. Sice máme zachytávače airbagů, ale jen na volantu, ostatní jaksi nejdou zachytit a je to nebezpečné, když se pracuje na zraněném a kterýkoliv airbag může střelit...
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- mosad
- Junior