Jak vypnout airbagy

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 27.05.2007 22:01

to Ahmed: Ale je v přední sedačce...přímo u hlavy malího a ten k tomu sedí ještě zády!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 27.05.2007 22:26

Jozkablack píše:to Ahmed: Ale je v přední sedačce...přímo u hlavy malího a ten k tomu sedí ještě zády!!
V predni sedacce je jenom bocni airbag, ktery vystreluje smerem dopredu, aby cestujicim na prednim sedadle ochranil hlavu a bok. Dozadu nevystreluje nic.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 27.05.2007 23:03

Tak to jsem nevěděl...a já žiju v domění že to je pro ochranu zadních cestujících....to jsem dobrej blb!!! Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře?? :wink:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

lubec
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubec » 28.05.2007 00:00

Jozkablack píše:... Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře?? :wink:
Presne tak :wink:
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white

jozef30
Nováček
Nováček

Příspěvek od jozef30 » 28.05.2007 06:58

Zdravim Vsetkych a dik za radu ak vypnut airbagy.Celkom som sa pobavil na odpovediach, ale mal som hned napisat, ze ma to zaujima hlavne zo servisnych dovodov. Nechcel by som aby vystrelil daky airbag pocas jednoducheho servisu samozrejme ze nemyslim v autorizovanom servise.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.05.2007 07:46

jozef30 píše:Zdravim Vsetkych a dik za radu ak vypnut airbagy.Celkom som sa pobavil na odpovediach, ale mal som hned napisat, ze ma to zaujima hlavne zo servisnych dovodov. Nechcel by som aby vystrelil daky airbag pocas jednoducheho servisu samozrejme ze nemyslim v autorizovanom servise.
hm , to by me zajimalo jak by vypadal slozitý servis , kdyz na jednoduchy potrebujes odpojit airbagy .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 28.05.2007 17:10

:lol: :D 8)
Airbagy se nejlip vypinaji odpojenim baterky.
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 28.05.2007 17:11

Jozkablack píše:Tak to jsem nevěděl...a já žiju v domění že to je pro ochranu zadních cestujících....to jsem dobrej blb!!! Takže ve předu máme každej dva airbagy a v zádu nemaj nic!! chápu to teď dobře?? :wink:
Ano, pokud mas u VIN cisla na prednim skle na strane ridice znacku airbagu a u toho 4x. Zadni vetsinou byvaji, az kdyz je 6x nebo 8x, ale ver tomu, ze by to bylo vsude sama nalepka a znacka a byl by toho plny manual, kdyby byl airbag i vzadu.
Obrázek
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 24.07.2007 07:33

Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 24.07.2007 07:58

zewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ka+airbagu

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 24.07.2007 08:02

zewl píše:Ale stale jeste tu nepadla odpoved, jak vypnout airbag spolujezdce, napr. kvuli zminovane sedacce na prednim sedadle. Vsimnul jsem si totiz, ze mam vedle BC jednu vetsi kontrolku (mimo vlocky a ostrikovace) a na ni je prave airbag. Myslim, ze prave tahle kontrolka bude pak signalizovat pripadne vypnuti airbagu spolujezdce. Nevite nekdo neco o tomhle?
Třeba u Fabie je odpojovač airbagu spolujezdce na předním sedadle schovaný v kastlíku před spolujezdcem - a je na klíč, aby nedošlo k nechtěnému odpojení. U Focusu I jsem nic takového nezaznamenal - možná je to zvláštní výbava na přání.
Odpojení airbagů nebude tak jednoduché, jinak by to dělal kde kdo. Pokud vím, tak by airbagy měly mít samostatný zdroj pro případ náhlého výpadku baterie. Takže podle mě nestačí jen odpojit baterii. Kdesi jsem měl komplet přehled o zdrojích el.energie ve Fordech, zkusím to vyhrabat a poslat Fokimu a Damonovi, aby to případně dali na stránky pro všechny.
Je to přehled umístění pro hasiče, kteří musí zasahovat u nehod a třeba nevystřelí airbagy. Sice máme zachytávače airbagů, ale jen na volantu, ostatní jaksi nejdou zachytit a je to nebezpečné, když se pracuje na zraněném a kterýkoliv airbag může střelit...
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 24.07.2007 08:05

zirafak píše:
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... ka+airbagu
Dik, ale i tak to neni odpoved na vypnuti airbagu spolujezdce.
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 24.07.2007 08:15

PedroH píše:
Třeba u Fabie je odpojovač airbagu spolujezdce na předním sedadle schovaný v kastlíku před spolujezdcem - a je na klíč, aby nedošlo k nechtěnému odpojení. U Focusu I jsem nic takového nezaznamenal - možná je to zvláštní výbava na přání.
Odpojení airbagů nebude tak jednoduché, jinak by to dělal kde kdo. Pokud vím, tak by airbagy měly mít samostatný zdroj pro případ náhlého výpadku baterie. Takže podle mě nestačí jen odpojit baterii. Kdesi jsem měl komplet přehled o zdrojích el.energie ve Fordech, zkusím to vyhrabat a poslat Fokimu a Damonovi, aby to případně dali na stránky pro všechny.
Je to přehled umístění pro hasiče, kteří musí zasahovat u nehod a třeba nevystřelí airbagy. Sice máme zachytávače airbagů, ale jen na volantu, ostatní jaksi nejdou zachytit a je to nebezpečné, když se pracuje na zraněném a kterýkoliv airbag může střelit...
Hm, tak jsem ten dokument v pdf našel - a mýlil jsem se. Airbagy nemají svůj zdroj - akumulátor. Takže při odpojení hlavního akumulátoru je nutno dodržet bezpečnostní limit pro vybití kondenzátoru - u Focusu ccaa 1 minutu. Pak je práce s neodpálenými airbagy bezpečná, protože nemají zdroj pro odpálení. Každopádně se doporučuje z bezp.důvodů nepracovat v dráze odpálení airbagů.
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 24.07.2007 09:04

no, moc se mi nezda, ze by tam byla na palubovce primo na deaktivaci airbagu spolujezdce kontrolka a pritom nesel vypnout... To bude urcite nejaka tajna kombinace skubnuti volantem, treba: 2x doprava, 3x doleva, 8x nahoru a 1255x dolu :D

Jdu to zkusit.
Obrázek

mosad
Junior
Junior

Příspěvek od mosad » 24.07.2007 14:38

Asi se zeptám blbě. Mám 4 pytle a pod oběma předníma sedačkama /řidičova elektricky výškově stavitelná/ jsou dráty v černých konektorech, které se tuším dají rozpojit. Ty jsou pro boční pytle? :?
Ford Focus kombi GHIA, 1,6 ZETEC SE (100k), r.v. 02/2000, moondust silver
Obrázek
Ford Fiesta Flair, 1.3, 44kW, r.v. 03/1998, červená

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“