Stránka 2 z 2
Re: Svaření mléka doma
Napsal: 17.05.2014 07:50
od ZaQik
nedavaji, aby nenamrzla a nemela velkou spotrebu ... ale třeba vyvarovny davaji teple hned do mrazaku, aby se v jidle nic nerozmnozilo (narizeni EU)
Re: Svaření mléka doma
Napsal: 17.05.2014 07:54
od ZaQik
lucky.jack píše:Neměl jsem na mysli přímo převaření, ale tepelnou úpravu

prevareji JE tepelna uprava
postup uz mas spravny, ted jen pamatovat, ze vystydle mleko, ktere doneses, das do lednice a ohrejes (podle navodu) vzdy tolik, kolik potrebujes
Re: Svaření mléka doma
Napsal: 17.05.2014 08:10
od lucky.jack
OK díky všem

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 11:05
od silverwolf
ZaQik píše:... ale třeba vyvarovny davaji teple hned do mrazaku, aby se v jidle nic nerozmnozilo (narizeni EU)
to si napsal pěknej nesmysl, žádný takový nařízení neexistuje! A pokud je mlíko tepelně ošetřeno - stačí 5 minut při 70°C ( žádných 15 - 20 minut - úplná zbytečnost), tak se tam kua nemůže už nic množit, protože tam nic k množení není.

A vývařovny mlíko neberou tzv. ze dvora ale z obchodní sítě, mlíko už pasterizovaný

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 11:09
od ZaQik
vyvarovny vari jidlo a to davaji teple zmrazit ... v te vete se uz o mliku nepsalo

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 11:44
od silverwolf
zase blbost: vývařovny, ani nikdo jiný nesmí dávat teplý jídlo do mrazáku ani do ledničky. Jediný dovolený a legální způsob je jídlo po uvaření šokově zmrazit nebo šokově zchladit a to pouze za použití tzv. šokeru

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 11:45
od enjoy
U nás to bude mrazák s nálepkou šoker

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 11:46
od miki21
Tomu se říká šokové schlazování a ta lednice na to musí být stavěná.
Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 12:05
od ZaQik
silverwolf
Aha, takze jidlo uz nemrazime, ale sokujeme ... dik za ochytreni

Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 12:09
od silverwolf
jj musí zajistit, aby se během 90 minut horký jídlo hned po dovaření zchladilo na +10°C a pak je teplota skladování do +4°C, nebo do 4 hodin zmrazit na -18°C a při tý teplotě skladovat
Re: Svaření mléka doma
Napsal: 03.06.2014 12:13
od silverwolf
ZaQik píše:silverwolf
Aha, takze jidlo uz nemrazime, ale sokujeme ... dik za ochytreni

mrazíme, ale šokově. A šokově v tomhle případě znamená velmi rychle. A to "velmi rychle" ti neudělá normální mrazák doma. Stačí? Normální mrazák doma, není totiž primárně určen na zmrazování, ale pouze na skladování již průmyslově zmražených surovin

Eště ňáký dotazy?
