Vibrace od 100-140
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace od 100-140
ked mas len toto tak si daj vyvazit kolesa.
No uvidíme , nechám je u kamaráda převážit ,ale osobně si myslím ,že to kolama nebude . Vibrace jsou jen jak jsem psal výše při akceleraci mezi 80 - 90km/h pak je vše ok , při sešlápnutí spojky v rozmezí 80-90km/h se to ztratí . Pokud by to bylo koly , tak se to bude dít i při sešlápnuté spojce
,ale ono to vždy přestane .

- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vyvaz uvidis, co mam osobne skusenosti tak poloosi to robia pri vyssej rychlosti aku uvadzas.
drzim palce nech je to co najlacnejsie
drzim palce nech je to co najlacnejsie
Tak to bude asi nejspíše poloosa pravá , vibrace začínají pomalu už i v 100 a více km/h , zkusím to rozebrat a uvidíme . Zkusím sundat manžetu a kouknu ,jak to vypadá. Ještě jedna technická , jak se dá vytáhnout celá poloosa z převodovky, předpokládám ,že je tam nějak naražená ? Hodí sem někdo nějakej návod (nejlíp foto návod) jak rozebrat homokineťák , naco si dát pozor při rozebírání , jak vypadá zničený kloub a td. Předem díky
- vitacz
- Zkušený
přimlouvám se za Wolf2 taky by se mi to hodilo, jelikož se na to taky chystám.
- Thomas_333
- Nováček
Tenhle problém jsem měl taky, dlouho jsme hledali problém až jsme našli.. Obě poloosy v pr.. Byly pokroucené, nevím jak se to mohlo povést, ale obě házely uprostřed cca 1cm, sehnal jsem starší za 7 tis. obě a od té doby (5 let) vše ok.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
prava poloosa lze vytahnout , leva ma zajistovaci krouzek , je na to bud pripravek na vyrazeni nebo to delam tak ze dam pajcr mezi poloosu a prevodovku , bud to nekdo drzi zasponovane nebo si to zatahnu kurtnou a pres kladivo dam ránu do kloubu a jak se otrese tak to vyskoci .
davam sem foto hodne vydrene poloosy a toho pripravku .
davam sem foto hodne vydrene poloosy a toho pripravku .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
díky Foki za fotky . Ještě taková otázka ,pokud se vytáhne poloosa, třeba pravá ,kolik vyteče převodového oleje ????
- Vašek M
- Nováček
Ahoj jsem tu nový, ale mám rok a půl C-maxe a teď řeším stejný problém.Už mám objednané poloosy a věřím že po výměně vibrace ustanou.Wolf2 píše:No uvidíme , nechám je u kamaráda převážit ,ale osobně si myslím ,že to kolama nebude . Vibrace jsou jen jak jsem psal výše při akceleraci mezi 80 - 90km/h pak je vše ok , při sešlápnutí spojky v rozmezí 80-90km/h se to ztratí . Pokud by to bylo koly , tak se to bude dít i při sešlápnuté spojce,ale ono to vždy přestane .
- Vašek M
- Nováček
Ještě k těm poloosám objednal jsem je za 3700,- jednu,krátká i dlouhá stojí stejně.
-
Tak to je na 100% poloosa,tohle dělá i mě
,už mám domluvenou opravu
.Je třeba zjistit která ti to dělá u mě to je pravá strana.Je docela možné,že to bude i tvá prava strana ta odchátí mezi prvníma často.

Jak si zjistil ,že je to zrovna pravá strana , rozděláním ???? Nebo to vykazovalo nějakou vůli , při kontrole na autě ???
- vitacz
- Zkušený
U mě je to tak, že když za tu osu chytnu a zahýbu s ní tak je tam vůle. nadruhé starně tam vůle není.
Kterým směrem si hýbal ,ke kolu a k převodovce ,nebo k předku a zadku auta ??? Pokud si hýbal ke kolu a k převodovce ,tak tam vůle malá má být 
Prosím všechny , pokud někdo měl závadu , tak pište , jak se ta závada projevovala , jak se dala zjistit a zda po výměně např. poloosy se závada odstranila. Protože pokud někdo napíše ,že měl závadu a pak nenapíše ,jak ji odstranil ,tak sotva někomu může pomoci
Děkuji .

Prosím všechny , pokud někdo měl závadu , tak pište , jak se ta závada projevovala , jak se dala zjistit a zda po výměně např. poloosy se závada odstranila. Protože pokud někdo napíše ,že měl závadu a pak nenapíše ,jak ji odstranil ,tak sotva někomu může pomoci