Divný zvuk - zahřátý motor

xbobcz
Junior
Junior

Re: Divný zvuk - zahřátý motor

Příspěvek od xbobcz » 18.04.2011 21:42

Tak s temi rozvody bych si pospisil. Nikdy si nemuzes byt jisty jestli to co je na tachometru je pravda a pro tenhle motor by zavada rozvodu byla konecna. To, ze to klepe pri zahratem motoru je podle me dane roztaznosti materialu,
kdyz se to ohreje tak se podle me zvetsi jeste nekde vule. No casem to bude delat takovy rany, ze to hodne rychle vypnes a budes startovat treba na druhy pokus. U me to mlaceni pri startu na docela dlouhou dobu vyresila nova autobaterie.
Kdyz to toci rychleji tak to nema snahu takhle rezonovat a mlatit. Jinak vymena je bez vyndavani motoru. Zespodu se vytahne prevodovka, ale i tak je to prace skoro na cely den i pro toho kdo to umi.
Focus II 1.8 TDCi

Pajko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajko » 18.04.2011 22:33

No to hadam nenecham az do takeho stadia,aby som sa bal nastartovat :bebng: dam spravit tie rozvody a budem setrit na ten zotrvak.Ty si menil rozvody?Ja to chcem dat do fordu a fordacku sadu,chcem to na papieri,keby to nahodou prdlo,aby som mal zaruku,ved cenovo to je priblizne rovnako vsade cca 200eur.Ty si co myslis?

xbobcz
Junior
Junior

Příspěvek od xbobcz » 19.04.2011 08:03

Ty vymene uz se asi nevyhnes, ale kdyz s tim clovek pocita tak je to pak takovy snesitelnejsi. Ty rozvody jsem nechal delat dost brzo, asi kdyz to melo na tacho ani ne 100 tisic.
Auto je taky z Italie, sice k nemu byla i serviska, ale dneska se neda nikomu verit. Cena je jak rikas vsude +- stejna takze oficialni Ford servis je podle me dobra
volba, protoze u nich je sance, ze kdyz se neco nepovede, tak to daji dohromady za sve. U vetsiny mensich servisu je pak reseni zaruky dost velky problem.
Focus II 1.8 TDCi

Pajko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajko » 20.04.2011 21:58

No k tomu mojmu bola tiez serviska,ale ked som bol vo forde prvykrat menit olej,tak povedali ze to tu neplati asi nebola kompletna je po taliansky.Ty davas aky olej?mne tam dali ford-formula5W30 a vymena po 30tisic,je to mozne,to sa mi nejako nezda.

xbobcz
Junior
Junior

Příspěvek od xbobcz » 21.04.2011 08:23

Davam tam taky olej Ford Formula 5W-30 a meni se po 15 tisicich nebo roce. Nevim o tom, ze by Ford povoloval na tehle motorech vymenu az po 30, prijde mi to divny.
Focus II 1.8 TDCi

Pajko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajko » 28.04.2011 19:58

No mne sa to tiez nezdalo,vymenim ho urcite cca 15tis.no neviem ci som to uz aj nepresvihol :o

andydy1
Junior
Junior

Příspěvek od andydy1 » 02.05.2011 21:37

zdravim mam tiez taky problem s divnym zvukom ak idem napriklad v zapche mam 2jku a idem len tak bez plynu tak pocut taky divny zvuk ako keby sa nejaky kov suchal o nieco take nieco ako keby boli hrdzave brzdy ale brzdy su v poriadku zatial som to pocul len 2x raz ked som siel na dvojke bez plynu a raz na trojke.je to divne a prenasa sa to do vnutra auta. a zda sa mi ked idem okolo 100ky ako keby sa jemne chvelo cele auto a aj na volante citit jemne vibracie. myslim si ze to moze byt zotrvacnik alebo silentbloky ale nie som si isty. ak mal niekto podobny problem tak sem s tym ze co to bolo.Som v Holandsku a nerad by som to riesil tu lebo sa nedoplatim a zase neviem ci sa mam s tym pustit domov ci to vydrzi
1,6 tdci 80kw GHIA original navi denso+tv+dvd+cuvacia kamera
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“