tak tak. suhlas.zirafak píše:Zasnem,o com tu dokazete trepat.ABS iba na prednej napravegumik píše:Já teda nevim, ale připadá mi že vymíšlíte něco nového-ABS na zadku?
Zkuste se otočit na ruční brzdu ať už na sněhu a nebo na suchu a uvidíte že ABS nikde. Kdyby to mělo pracovat i na zadek tak to bych u toho rychle vyndal pojistkujinak bych se musel otáčet na zpátečku.
![]()
![]()
![]()
Vytiahnut poistku,aby nefungovalo ABS na zadnu napravu
![]()
![]()
Co ma ABS s otacanim sa na snehu
![]()
Skor by mi pri tom otacani a driftovani vadilo ESP s ASR,nie
![]()
![]()
![]()
Vidim,ze niektori to ozaj v hlavach nemaju v poriadku.Hlavne si to poodpajajte tam,kde zlomite krk iba sami sebe a nie tam,kde jazdia normalni ludia.
ak mam spravnu predstavu, tak vyvoj abs bol priblizne taky, ze existovali systemy dvojkanalove, ktore po zaregistrovani blokovania kolesa proste odpajali (prerusovane brzdili) komplet celu jednu napravu a neskor prisli stvor kanalove, ktore maju senzor na kazdom kolese a tusim by mohli vediet prerusovat brzdenie na kazdom kolese nezavisle. ale mozno sa mylim.
.
No a preco ked zatiahnes rucnu brzdu, tak sa kolesa zablokuju? nemoze to byt nahodou tym, ze rucnou brzdou brzdis vlastne manualne a nie hydraulicky a tym padom ti abs nemoze pomoct, pretoze v podstate abs sposobuje vyprovokuje iba zmenu hydraulickeho tlaku na piestikoch? opat sa mozno mylim, ale ked sa nad tym tak laicky zamyslim, tak by to malo fungovat takto.
.
Pri driftovani na rucnej brzde aj keby fungovalo abs, tak sa prakticky nic nedeje, pretoze ak mas dost rychlosti a raz ten zadok utrhnes, tak ho nezrovnas spat tym, ze jeho brzdenie bude prerusovane. A uz vobec nie na snehu. Take ESP, ktore cielene pribrzduje konkretne koleso v zavislosti na merani bocneho zrychelnia a dalsich velicin je omnoho inteligentnejsie ako abs a dokaze preto takymito cielenymi zasahmi tento smyk korigovat (ale pozor na to, ze len v ramci fyzikalnych moznosti

.
urcite nie som uplne presny, takze ak som niekde napisal totalnu sprostost, tak sa ospravedlnujem a niekto ma opravte, rad sa priucim