Ja sa s tým trápim už asi mesiac. Mne sa pri poklese napätia zapne aj kontrolka dobíjania a potom svieti až kým nevypnem motor. Káble sa javia byť tiež OK - premýšľam ale aj tak nad ich výmenou.
Skúšal som aj rôzne merania na alt. (výstupné napätie za aj pred mostíkom, budenie, odpory vinutí...) ale nemám ich s čím porovnať či je alternátor naozaj OK.
Takže ak by mal niekto nejaké rozumné vysvetlenie bol by som povďačný.
Pokles napeti pri zapnute klimatizaci
- erik1978
- Nováček
- erik1978
- Nováček
Re: Pokles napeti pri zapnute klimatizaci
Po dlhej dobe ako som problém s dobíjanim neriešil (viď príspevky vyššie) som zistil že keď naštartujem studené auto tak max hodnota napätia je 14,6V ale ak naštartujem teplý motor tak napätie stúpne aj na 15 až 15,2V. Už asi 3x sa mi rozsvietila aj kontrolka.
Výmenou alternátora aj asi 3 regulátorov sa problém neodstránil.
Chyba bola v kablovom zvazku - vodič referenčného napätia medzi konektorom a poistkovou skrinkou v motorovom priestore (ale kde presne som nezisťoval). Teraz to mám prepojené od B+ na alt. k červenému na 3pin. konektore iba cca 10cm káblom samozrejme cez poistku.
Výmenou alternátora aj asi 3 regulátorov sa problém neodstránil.
Chyba bola v kablovom zvazku - vodič referenčného napätia medzi konektorom a poistkovou skrinkou v motorovom priestore (ale kde presne som nezisťoval). Teraz to mám prepojené od B+ na alt. k červenému na 3pin. konektore iba cca 10cm káblom samozrejme cez poistku.