Přehřívání motoru
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přehřívání motoru
Niečo podobne sa tu riešilo v inom vlakne nejakým bypasom, nespomínam si už presne akým treba pohladať ale bolo to tu rozpísané na hodne stran a a trpia tým vo vecsine prave Focusy 1.6 pred FL.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

-
- Test driver
A to bol problém v tej hlave válcov alebo tesnení pod ňou?
Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- matys
- Pokročilý
HmerX.........píšeš , že problém přetrvává i po výměně víčka . Předtím jsi psal , že po povolení původního víčka teplota klesla . A co takhle zkusit to víčko povolit (aby netlakovalo ),ale zajistit proti ztrátě vytočením za jízdy a zkusit to projet v zátahu , jestli ta teplota bude opět stoupat i bez přetlaku ?
Přečti si také vlákno " Zvyšování teploty " , třeba tam vyčteš stejný problém i možnosti jeho vyřešení ,týkajících se Fofo 1.6 16V před FL .( Přidělání bypassů a termostatů s 74 st.C .) .
Přečti si také vlákno " Zvyšování teploty " , třeba tam vyčteš stejný problém i možnosti jeho vyřešení ,týkajících se Fofo 1.6 16V před FL .( Přidělání bypassů a termostatů s 74 st.C .) .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pozri vlakno zvysovani teploty. Tam sa toho dost riesilo.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

-
- Nováček
přehřivani motoru kde je chyba?
slouceni temat
globe
Ahojky vam všem mam takovy problem mam ford focus1,6 16v kombi auto se mi přehřivalo do kopcu a pak jednoho krasneho dne auto přestalo startovat za tepla pokud bylo studene tak ok ale po zahřati nechtělo startovat odeslan do servisu ford:prvni vyměnili termostat,potom vodni pumpu,auto už startuje ale ted se zahřiva i v normal provozu vraceno zpět do servisu ale už je tam tyden a nevi si snim rady nema něko tip kde udělali soudruzi s NDR chybu diky moc všem za radu

globe
Ahojky vam všem mam takovy problem mam ford focus1,6 16v kombi auto se mi přehřivalo do kopcu a pak jednoho krasneho dne auto přestalo startovat za tepla pokud bylo studene tak ok ale po zahřati nechtělo startovat odeslan do servisu ford:prvni vyměnili termostat,potom vodni pumpu,auto už startuje ale ted se zahřiva i v normal provozu vraceno zpět do servisu ale už je tam tyden a nevi si snim rady nema něko tip kde udělali soudruzi s NDR chybu diky moc všem za radu

- miki21
- Test driver
Re: přehřivani motoru kde je chyba?
A co takhle napsat to do tématu,které se toho týká? http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 67&t=19866 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- globe
- Test driver
Re: přehřivani motoru kde je chyba?
miki21: diky 

-
- Nováček
Tak ahoj výzkumníci...
Problém je vyřešen. Zadejte HLEDAT a napište : zvyšování teploty. V tomot vláknu je doporučení mnoho, ale opravdu funguje namontování bajpasu a termostatu 74 st. Celkem u pěti focusů se tímto problém zcela odstanil, víc informac¨í jsem nesháněl. Tímto způsobem je problém odstraněn, nespínají ani větráky, ani ručička se nehýbá, na zimu jsem ovšem měnil termostat za originál, protože mi auto málo topilo. Na jaře se problém znovu vyskytl, vrátil jsem termostat 74 st a je po přehřívání. Ten bajpas existuje i jako originální díly Ford včetně montážního návodu a způsobu jak to celé zprovoznit. Ve Fordech to téměř nikdo nezná, prošel jsem si všechny výměny, potom mě FOKI řekl, kde hledat a našel jsem, vyrobil a servismani namontovali a je klid. Auto mám 9 let od nového a najeto mám 270.000, šlape jak hodinky (trochu požírá olej, ale jinak dobrý...)
Tonda
Problém je vyřešen. Zadejte HLEDAT a napište : zvyšování teploty. V tomot vláknu je doporučení mnoho, ale opravdu funguje namontování bajpasu a termostatu 74 st. Celkem u pěti focusů se tímto problém zcela odstanil, víc informac¨í jsem nesháněl. Tímto způsobem je problém odstraněn, nespínají ani větráky, ani ručička se nehýbá, na zimu jsem ovšem měnil termostat za originál, protože mi auto málo topilo. Na jaře se problém znovu vyskytl, vrátil jsem termostat 74 st a je po přehřívání. Ten bajpas existuje i jako originální díly Ford včetně montážního návodu a způsobu jak to celé zprovoznit. Ve Fordech to téměř nikdo nezná, prošel jsem si všechny výměny, potom mě FOKI řekl, kde hledat a našel jsem, vyrobil a servismani namontovali a je klid. Auto mám 9 let od nového a najeto mám 270.000, šlape jak hodinky (trochu požírá olej, ale jinak dobrý...)
Tonda
Ford Focus Combi 1,6 16V/74kW 03/2001
Ford Tourneo Connect Grand 1,5 TDCi 88kW 09/2016
Ford Tourneo Connect Grand 1,5 TDCi 88kW 09/2016
-
- Nováček
Dobrý den. Mužete mě někdo dat přesnější informaci, kde se nachazí Termostat, (nebo jsou dva) u fokusu 1.6 benzin z roku 2001 Hledal jsem jej a nemužu najít. Termostaty obvykle byvají na te silné hadici vedouci k chladiči. Děkují za ochotu
- miki21
- Test driver
Řekl bych,že je pod sacím parožím vedle(pod?)alternátoru.Je v takovém černém plastovém pouzdře(domečku)-vedou do něj hadice.Teď nevím,jestli musí paroží dolů,nebo se tam dá dostat spodem-okoukni,uvidíš.Vypustíš chl.kapalinu,shodíš ty hadice a povolíš ty šrouby co drží domeček.Termostat je uvnitř.
-
- Junior
Zdravím, měl jsem naprosto stejné problémy s přehříváním jako ostatní kolegové. Dal jsem tam nový termostat, dodělal bypass a byl klid. Najel jsem s tím 20 000km a všechno naprosto v pořáku.
Ford Focus, 1.6zetec r.v 2000, stříbrný hatch
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
-
- Nováček
Vyměnit čidlo, termostat, těsnění pod hlavou, popř. zkontrolovat hlavu.
Zatím jsem vyměnil čidlo...teď jdu na termostat.
Žádný baypasy a podobný nesmysly určitě nedělat.

FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba
- miki21
- Test driver
abys nakonec nevyměnil celý motor
Proč to dělat jednoduše,když to složitě jde taky.

Proč to dělat jednoduše,když to složitě jde taky.

- matys
- Pokročilý
.........jesti máš Fofo I před FL , tak Ti asi nezbyde nic jiného , než ten nesmysl udělat také .Jerryk2 píše:Vyměnit čidlo, termostat, těsnění pod hlavou, popř. zkontrolovat hlavu.
Mnohým to pomohlo , ale Ty znáš asi něco lepšího .
Potom se pochlub ..
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Mám fofo po FL. Auto originál najelo bez baypasu 110 tis. km bez problému.
Teď to začalo zlobit něčím to bude...
Může se zadrhávat termostat nebo to bude chtít to těsnění...každopádně pokud to origo jezdilo, tak to origo musí jezdit dál.
Teď to začalo zlobit něčím to bude...
Může se zadrhávat termostat nebo to bude chtít to těsnění...každopádně pokud to origo jezdilo, tak to origo musí jezdit dál.
FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba