Nakup FF2 - vybava - co ano a co ne

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: Nakup FF2 - vybava - co ano a co ne

Příspěvek od Infinter » 01.02.2010 13:11

Podle od nejdůležitějšího:
1) Vyhřívané přední sklo - vlezu v zimě do auta hned ho zafuním. Zapneč čudl a je to otázka půl minutky. A když naprší a pak namrzne, tak to sakra oceníš.
2) Tempomat - i přes město, dám mírně pod 60 a nestarám se. Používám ho pořád (když je k dispozici :mrgreen: )
3) Tempomat = loktení opěrka (tu zásuvku netuším)
4) Automatická klima - je prostě pohodlná, ale žít se dá i s normální, jen se o ní musíš víc starat.
5) Stahování zadních oken - dojdeš v létě k autu, rozpálený, podržíš ovládání, stáhneš všechny okna a vyvětráš. stejně tak když někdo zapomene zavřít okno.
6) střešní okno - já bych nebral
7) Ostatní věci netuším..

P.S: Co vyhřívané sedačky? Místo toho střešního :wink:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

risomas
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risomas » 01.02.2010 13:48

Za mna
-tempomat (blbo sa doraba)
-radio
-vyhrievane okno (nemlzi sa, a ked bude na okne lad zapnes, pozmetas sneh a lad uz je natopeny takze ide lahko dole nemusis skrabat)
-stahovanie zadnych okien (vetranie v lete, zabudnute stiahnute okienko, zadny cetujuci ti nestiahne okno pri 150kmh aby ti roztrhlo bubienky -tyka sa combika najma)

na zvazenie
-automaticka klima - da sa zit v poho s manualnou

nebrat
-sportovy podvozok, poskusas normalny a ked sa nebude pacit potom das lepsi eibach
-tmave skla, kedykolvek budes chiet das folie

----------
kolesa su vec vkusu a co od toho ocakavas,
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
ObrázekObrázek

No Name
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od No Name » 01.02.2010 14:16

spigot píše:
- kola 16" Design ... pry nejsou ALU?
- co tym myslis? Bud su to plechace alebo alu disky?
- jasně že jsou to plechy s rádoby alu designem, pokud zvažuješ do budoucna alu, tak je toto zbytečná investice
- automaticka klima ... asi bez diskuze, ze?
- jednoznacne, ale da sa zit aj s manualnou :wink:
- jasně automatická je komfortnější, ale raději mám manuální, pocitově funguje lépe
- premiova stredova konzola s loketni operkou a 230V zasuvkou ... vozim casto kamarady, pritelkyni na dlouhe trasy a zasuvka pro notebook se hodi, ne?
- laktova opierka je velmi dobra vec, najma na dlhsie cesty (ako pises)
- ano :!:
- cerna metaliza ... pry je to nejhorsi na necistoty?
- to je pravda a tmave farby vseobecne
- černou buď chceš, nebo nechceš to není barva o praktičnosti... 8O
- autoradio SONY s 8x repro ... vsichni chvali, je to opravdu tak znat oproti standardnimu radiu? umi to prehravat MP3 s velkym bitratem a i jine formaty jako OGG?
- SONY hra bez "100x" lepsie ako standardne radio, podporuje MP3, ale nie OGG. Odporucil by som este priplatkove USB zapojenie (ak sa da zvolit), potom budes mat moznost pripojit flash pamat alebo ine. Pokial budes mat vyvedene aj AUX-IN tak mozes cez sluchatkovy vystup pripojit akykolvek prehravac a tym padom mozes pouzivat aj OGG format (samotne radio ho nevie).
- takový rozdíl v tom nevnímám, spíše ten design + samozřejmě to USB...
- tempomat ... velmi vaham, vyplati se u 1.6 Ti-VCT? (jezdim 50% mesto, 30% dalnice, 20% okrsky)
- urcite, osobne ho dost pouzivam
- osobně ne, ne s tímto motorem a na naše dálnice
- elektricky ovladane stresni okno s premiovou stresni konzolou ... mam jiz str. okno na FF1 a vaham, proto jsem otevrel na toto tema diskuzi (http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 65&t=19138), protoze obasolutne nevim jak to vypada a jak to funguje u FF2
- netusim
- střešní okno se fakt už moc neprodává, mě osobně by se líbilo...
- stahovani zadnich oken ... daji se uzamknout? (kvuli diteti)
- da sa uzamknut mechanizmus stahovania zadnych okien. Sofer ma pri tlacitkach na stahovanie vsetkych okien aj tlacidlo na uzamknutie stahovania
- dají se zamknout, toto bych neobjednával, do budoucna pouze možnost problému navíc s jejich funkčností... nechal bych si pouze ve předu...
- velky zadni spoiler ... z eSTetickeho hlediska ;o)
- z eSTetickeho urcite, za dalsie nebude sa ti tolko spinit okno (pohladaj diskusiu)
- dejme tomu :mrgreen:
- sportovni odpruzeni ... neni to zbytecne?
- zalezi ako chces s autom jazdit. Pokial len s rodinkou kludne, tak je zbytocne, pokial si chces este viac vychutnat dobry podvozok tak urcite namontuj (pohladaj diskusie a pozitivne pocity mnohych prispievajucich).
- na focuse zbytečné, na naše silnice zoufalé... :|
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS
Obrázek
BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 01.02.2010 14:23

no name:
- tempomat: na nase cesty a s tymto motorom uplne v pohode (nerozumiem)
- stahovanie vsetkych okien: je to super vec. v lete si stiahnes len zadne okna a pekne ti ide dnu cestvy vzduch bez toho aby ti to fukalo okolo hlavy (nepouzivam klimu pokial nemusim). Dalej ides k autu a klucom si stiahnes vsetky okna, kym prides k nemu uz nie je az tak horuce.
- sportove odpruzenie: vobec nesuhlasim.
Ale z globalu, kazdy mame ine preferencie, takze podla toho su tu aj reakcie.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

No Name
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od No Name » 01.02.2010 14:40

odstranená zbytočná citácia.Quickie

- tempomat, já vím, že to 1.6TiVCT zvládne, ale asi jezdím po dálnicích kde se pořád někdo motá, nebo se motám já, takže proto osobně nee
- stahování zadních oken rozumím, ale to si radši vyfoukám auto klimou, nebo jedu pohodičku a to si můžu stáhnout ta přední... spíš jsem ovlivněn tím, že slyším jak jsou s tím u starších aut docela časté problémy, takže osobně volím spíše méně takovéto výbavy, profesionální deformace... :|
- sportovní odpružení je paráda, ale tak na parádní silnici, ve spojení třeba s 17" koly už bych do toho nešel, jedině kdyby to bylo odpružení z ST, bohužel je to ale jiné...

Zkrátka jak píšeš, podle vkusu toho kterého soudruha... :mrgreen:
Obrázek
BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 01.02.2010 15:02

To se na mě nezlob, ale když stojíš v pařáku dvě hodiny na sluníčku, tak než v autě stihne klima něco vyfoukat, tak seš úplně mokrej. Ono stáhnout okna a nechat to nejhorší vyfoukat průvanem je idál. Obzvlášť než naložíš nákup ;)
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

jakatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od jakatak » 01.02.2010 15:24

odstranená zbytočná citácia.Quickie

Tak loni jsem jel s fábií, která neměla ani manuální klimu (jenom fólie na sklech) na Makarskou - a byla asi 35C a trefil jsem na pobřeží 90min. kolonu (bouračka).
Okno fakt otevřít nepomohlo - úplné bezvětří....
S klimou bych byl fklídku - na spotřebu v tomhle směru nekoukám.
V Praze v létě na magistrále to samé atd...

A pokud nejezdí dalnice - jako že nejezdí. tak ve městě ten tempomat fakt nevyužiješ (aspoň v Praze ne)
Ford Focus II 2009 Trend+ 1,6 benzín LPG

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 01.02.2010 16:27

No Name píše:- tempomat, já vím, že to 1.6TiVCT zvládne, ale asi jezdím po dálnicích kde se pořád někdo motá, nebo se motám já, takže proto osobně nee
Ludia sa motaju vsade :mrgreen: Robim to tak, ze mam zapnuty tempomat a ked potrebujem predbehnut, dupnem na to, predbehnem a necham tempomat spomalit na povodnu hodnotu
No Name píše:- stahování zadních oken rozumím, ale to si radši vyfoukám auto klimou, nebo jedu pohodičku a to si můžu stáhnout ta přední... spíš jsem ovlivněn tím, že slyším jak jsou s tím u starších aut docela časté problémy, takže osobně volím spíše méně takovéto výbavy, profesionální deformace... :|
Neviem ake boli problemy na predchadzajucej verzii, ale teraz je to v poho a auto bez toho by som uz nechcel
No Name píše:- sportovní odpružení je paráda, ale tak na parádní silnici, ve spojení třeba s 17" koly už bych do toho nešel, jedině kdyby to bylo odpružení z ST, bohužel je to ale jiné...
Je rozdiel v rozmere gum na FFI a FFII. Ja mam Eibach+17" disky a uplne v pohode, a poviem ti uprimne zniesol by som este vacsiu "tvrdost" (aj ked to podla mna tvrde nie je). A na cestach je to bez problemov. Uz som chytil aj nejake jamy a disk v pohode. :wink:
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 02.02.2010 13:06

jack-3d : Nepřemýšlel jsi o koupi auta na Slovensku. Akční 5dveřový Champion X (Titanium X) s motorem 1.8 benzín je za 17705,-Eur což je 460000,-Kč. Je to sice víc než tvůj prvotní rozpočet, ale zase bys měl vyšší verzi s lepší výbavou, ve které je mimo jiné dost věcí navíc, o kterých se nikde nemluví resp. nepíše (spodní kryt motoru, odhlučnění kapoty motoru a další).
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 02.02.2010 13:12

Tak to uz je vyrazny rozdil..za tech par blbin :) kryt doplnis pod motor i pod kapotu za ceny kolem 1200Kc. Sviceni na nohy za 10kc :mrgreen: A kdyz uz, tak u nas mas za 480k Titanium s dvoulitrem :)
Nekdo dokonce psal, ze ty kryty uz na novem focusu trend mel..
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 02.02.2010 19:07

Anduril píše:Tak to uz je vyrazny rozdil..za tech par blbin :) kryt doplnis pod motor i pod kapotu za ceny kolem 1200Kc. Sviceni na nohy za 10kc :mrgreen: A kdyz uz, tak u nas mas za 480k Titanium s dvoulitrem :)
Nekdo dokonce psal, ze ty kryty uz na novem focusu trend mel..
Není to jen o krytu pod motorem a odhlučnění kapoty motoru, další věci jsou třeba tmavě zatmavená přední světla, chromový rámeček na př. nárazníku, lepší sedadla (tvar a látka), možnost regulovat podsvícení palubní desky, zpětné zrcátko s funkcí proti oslnění, stropní osvětlení, jiný dekor středového sloupku , to jsou věci, které nejsou zohledněny v ceníku.
V tabulce jsem udělal přibližnou kalkulaci na kolik jaká verze vyjde. CZ 1,6 Ti VCT Trend+ bez věcí které jsem vypsal výše vychází na cca 440000, SK Champion X (Titanium X) s benzínovou 1.8 na 460000 a CZ Titanium benzín 2,0 na cca 540000.
V tabulce mám chybu, cenový rozdíl zbytku výbavy, kterou jsem nejmenoval je cca 40000 a ne 4000 jak jsem uvedl v tabulce.
Přílohy
kalkulace cen.JPG
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 03.02.2010 09:27

pridam svoje skusenosti s nadstandardnou vybavou:
opierka - super, bez nej uz nechcem nechcem
vyhrievanie celneho skla - super, ja to vyuzivam, ale ako pisali vyssie, pokial mas garaz, tak je to mozno zbytocne priplacat (tie odporove dratky tam fakt vidno len ked sa na to sustredis, ved si to chod niekde pozriet, alebo si to skus vsimnut na parkovisku niekde :-)
dazdovy senzor - ten sa tu myslim neriesil, mne sa to ale hodne paci a som s tym spokojny, beriem to ako sucast bezpecnostnej vybavy. velmi som si to pochvaloval napriklad za dazda na dialnici, ked som obiehal kamiony a vzdy bolo potrebne na tu chvilu zrychlit stieranie, co senzor bez problemov zvladol a ja som to nemusel riesit...
digi dualna klima - super
vyhrievane sedacky - vzdy som si myslel, ze to je uz ozaj rozmaznavanie ale ked sa v zime moja polovicka slastne usmieva ked jej to prijemne hreje... ;-)
audio - tak tam to zavisi od tvojich preferencii, co od audia ocakavas, je to dobre si to skusit. ja si myslim, ze priplacat za usb vstup je predrazena kravina, ja mam aux in a bohate mi to staci, pripojim si tam ipod a mozem hrat do nekonecna...
okna v elektrike - mam, zatial sa vzadu moc nesedi, ale mozno prave ako bezpecnost pri detoch je to fajn, pretoze to mozes zablokovat z miesta vodica (chyba mi ale zablokovanie otvarania dveri z miesta vodica (alebo to tam niekde je a ja neviem kde :-)))
tempomat - mam a vzdy chcem, na dlhsie trasy na nezaplatenie, ked si aspon na chvilu moze noha oddychnut a vlastne je to tiez sucast bezpecnostnej vybavy
co sa tyka farby, diskov, spoilera a podobne, tak to su uz veci estetickeho citenia a to uz je len ozaj na tebe...
podla mna je dnes pri kupe dobre rozmyslat aj nad dalsou predajnostou, takze lepsia vybava je urcite vyhodou
ako skonstatovala moja zena...ked som jej vravel, ze mozme predat nase auto a kupit mladsie, s mensim najazdom km, ale bez takej vybavy, tak povedala, ze to sa jej moc nechce, ze najprv ju naucim na super vybavy a potom chcem ist do horsieho...ze to nie ;-)
takze asi tak...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

No Name
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od No Name » 03.02.2010 10:12

Forfoc píše:jack-3d : Nepřemýšlel jsi o koupi auta na Slovensku. Akční 5dveřový Champion X (Titanium X) s motorem 1.8 benzín je za 17705,-Eur což je 460000,-Kč. Je to sice víc než tvůj prvotní rozpočet, ale zase bys měl vyšší verzi s lepší výbavou, ve které je mimo jiné dost věcí navíc, o kterých se nikde nemluví resp. nepíše (spodní kryt motoru, odhlučnění kapoty motoru a další).
Dost aut na Slovensko dodáváme nových, nikdy se to tam proti naším cenám nevyplatí, už se tím dost lidí živí, že to tam vozí... :|
Obrázek
BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

vladacr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladacr » 13.02.2010 23:02

Kola "Design" jsou plechové, fotka je v mé galerii
Obrázek
Střešní okno máme na Meganu, ale moc používané není, doporučuji vyhřívané čelní sklo, ani vyhřívaná sedadla nejsou od věci, když jedu z lyžování a sedám do auta celý promrzlý. V té souvislosti ještě doporučuji gumovou protiskluzovou podložku do kufru. Super věc.
Ford Focus II Style Combi, Stríbrná Moondust, 1.6/74kW, 11/2007
Obrázek
Obrázek

jack-3d
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jack-3d » 25.02.2010 10:58

Tak je objednano (12.02.2010)! ;o) Vuz neni skladovy, vyrabi se na prani a ma dorazit kolem 12.03.2010.

Co jsme tady nakonec vybral:

FoFo2 1.6 Ti-VCT 5dv HB - Trend Plus

Vybava:

Cerna metaliza Panther ... vahal jsem, ale Ocena jsem mel na predchozim aute a cerna vypada jeste vic cool ;o)
Automaticka klima ... povinnost
Premiova stredova konzola s 230V zasuvkou ... jsme pocitacova rodina, notebooky stale pri sobe
SONY prehravac s 8x repro ... bez muziky nejezdim, takze jasna volba
El. ovladana predni i zadni okna s funkci zamykani ... chtela pritelkyne kvuli mimi co tu bude cobydup
Velky zadni spojler ... frajerinka nakonec ;o)

Chvili si necham plechace co nabizi vybava trend plus, ale na leto mam uz vyhlidnute Focus Ypsilonky, jen nevim jestli 16" nebo 18" z ST. Uvidim, dale planuji vami pochvalovane odpruzeni, to si budu muset jeste na foru nastudovat...

PANOVE DEKUJI, POMOHLI JSTE MI ;o) Az bude Ferda II. doma, nafotim a rad se pochlubim ;o)
Je: Ford Mondeo Kombi MK4 1,6 118 kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“