odthrnute stifty
- stan
- Junior
Re: odthrnute stifty
priznavam, ze na jar ked som ich obuval som bol velmi netrpezlivy a nahodil som ich sam bez momentoveho kluca, mechanik povedal ze vtedy mohli vzniknut nejake mikrotrhliny dokonca ze uz aj predtym mohli byt zle utiahnute a sroby namahane a jednoducho sa to teraz prejavilo, ale ked mam presny stred viem tam narvat tie kruzky ?
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
-
- Test driver
Na tej stranke ich tam predpisuju
- stan
- Junior
ano, na stranke wheels4you kde som ich objednal bolo tak uvedene, ale najprv prisli iba disky, z toho jeden buchnuty (zrejme niekomu po ceste spadol), a po urgencii ze zabudli kruzky a sroby poslali iba sroby lebo kruzky netreba kedze je to na presnu dieru, no ale za tu cenu som to nechal tak
- stan
- Junior
madbuggie mal pravdu, disky nedosadli celou plochou pre plytke vybranie, chyba cca 4mm, preto sa disk v spataku javil ako krivy a na stroji bol rovny, tym padom bola vaha auta na steftoch, ktore samozrejme nie su stavane aby niesli vahu auta, riesenie je vysustruzit 4mm hlbsie, teraz neviem ci tie disky nemam radsej reklamovat 

- madbugie
- Zkušený
tak predsa len tam mala ist ta podlozka... vidis to... a este ako bonus budes mat o par mm sirsi rozchod...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- Quickie
- Moderátor
len je otázne či mu aj podložky dostatočne prekryju tie štifty a nebudu mu cez podložku presahovať tak ako aj mne http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 33#p345433
-
- Test driver
skor tam mal ist ten strediaci kruzok,ktory sme tu spominali.
- madbugie
- Zkušený
len on to v pravom slova zmysle nebude strediaci kruzok lebo on tam ma tych 63,3 len plytko cize potrebuje vypodlozit cca 5 mm po celom obvode takze to vlastne bude taká minipodlozka ktorá bude mat vo vnútri tiez 63,3 mm osadenie ale o nieco hlbsie ako na disku...
clovece ale mne sa ti nezda zeby tam bolo az 5 mm osadenie no nic sak za chvylku budeme prezuvat na zimne tak to pomeriame...
clovece ale mne sa ti nezda zeby tam bolo az 5 mm osadenie no nic sak za chvylku budeme prezuvat na zimne tak to pomeriame...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- stan
- Junior
to zirafak, podlozka tam je, len to vybranie v ktorom je osadena podlozka ma povedzme hlbku 1cm a nato aby dosadol disk celou plochou na bubon potrebuje este nejake 4mm, inac sa dotyka iba vonkajsim obvodom a neobopina strediaci kruzok na doraz, tym padom disk vyzera ako napnuty luk a nevie sa presne vystredit, lacnejsie bude pre mna dat to presustruzit, preto ze to vyjde na 60€ aj s vyzutim a nazutim a vyvazenim, pri podlozkach by som musel menit stefty na vsetkych kolesach + cena podloziek + praca + predne kolesa by uz vykukali z blatnikov, takze do buducna pri neorigo diskoch bacha aj na to , aj ked si objednas disky presne podla typu auta, a chyba sa prejavi po roku kludne som sa mohol zabit alebo niekoho ineho keby tak odletelo koleso 

-
- Test driver
podlozka myslis strediaci kruzok?
- stan
- Junior
strediaci kruzok tam mam podlozka sa mysli ta okruhla platna co sa nasadzuje medzi disk a naboj kolesa a tym ti znizuje ET a disky tlaci von z blatnikov, dajme tomu o sile 4mm aby sa nemuselo sustruzit, disk ma stredovu dieru nejakeho primeru + tam kde ide strediaci kruzok je ten priemer vacsi ale hlbka nie je dostatocna a neda sa uplne nasadit na ten centralny naboj ktory trci tak 1cm a to vybranie v disku ma dajme tomu 7mm , bohuzial v 3 pneuservisoch si to nevsimli dokonca vo forde mi na stefty naniesli to modre lepidlo na skrutky, akurat ze mne sa tie sroby neuvolnili ale rovno aj so steftami urvali a este sa smiali ze to druhe koleso je osmicka ked nim zatocil a to vlastne bolo zle osadene a do mesiaca aj z toho odthrlo 2 srobi
-
- Test driver
Co si pamatam,tak si ich mal nasadene donedavna bez strediacich kruzkov.Nemohlo to narobit nejaku sarapatu?
- stan
- Junior
nie, tie tam boli to len mechanik zazmatkoval,
-
- Test driver
Tak potom neboli spravne a sposobili tieto problemy,lebo som este ozaj nepocul,ze by bol problem s diskom vyrobeny na roztec auta,akurat sa kvoli stredovej diere osadzali podlozky podla typu auta.
- stan
- Junior
vidis, ani ja, ani vi sne by ma to nenapadlo a zrejme ani inych a predsa diera je kratsia