skrytá vada

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Rady
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: skrytá vada

Příspěvek od Rady » 16.06.2009 13:52

S prasklou/prohnutou hlavou se motor min. prehriva, v oleji jsou vetsinou stopy po vode a v nadobce s vodou od chladice se ti pohybuje hladina podle otacek.
Ford Focus 2000 combi 1.6 ZETEC 16V, Ghia - Stříbrná verze 7/100km Galerie
Obrázek
BMW K1200LT

tchifla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tchifla » 16.06.2009 14:47

Este som sa docita jednu vec - Ak by aj kupujuci odstupil od zmluvy ma narok na vratenie penazi, ale predmet kupy musi vratit v povodnom stave. :!: :wink:
Podla mna tu nie je o com, novy vlastnik si to bude musiet uhradit :idea:
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 16.06.2009 23:38

me se stalo ze jsem prodal auto , asi za mesic prisel ten clovek ze to ma spatnou geometrii a ze se mu sjely gumy , tak se to zmerilo a bylo to opravdu v prd...i , tak jsem si z toho delal hlavu a mezitim prijel znamej ze prej co se mi stalo ze jsem vlitnul do pole . tak jsem se ptal kde a on mi to vsechno rekl , pak kdyz mi volal ten clovek tak jsem na nej uhodil ze co delali a tim autem v poli , on zacal koktat , jak to vím , tak jsem mu to rekl a at mi rekne pravdu a on mi rekl ze tam vletli , a ohli ramena , tak jim nekdo poradil ze maji jit za byvalým majitelem aby jim to zaplatil . a nez prijeli tak s tim jezdili a sjeli ti gumy .

je tam opravdu tezke dokazat ze ta zavada byla v dobe prodeje . tohle je vada vznikla opotrebenim , bohuzel mely smulu ze to prislo ted .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Jozef
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jozef » 16.06.2009 23:56

tchifla píše: ... Ak niekto chce 100% zaruky na neviem co vsetko, nech si kupi nove...
Hm, zial v dnesnej "modernej" dobe to nie vzdy a vsade plati :?
Ford Focus II TREND kombi 1,6 TDCi 66 kW, 2007, Moondust Silver

Obrázek

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 17.06.2009 16:19

podobné téma tu už je: už jsem to tady někde psal, taky jsem měl problém po 5 měsících mi chtěl m..... vrátit auto na skrytou vadu, tak jsem šel za právníkem a není to vůbec prdel, dost záleží jak byla sepsaná kupní smlouva atd. ale nedejse dokazovat musí on :!:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

Honza HK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honza HK » 17.06.2009 18:11

smlouvu jsem si nechal překontrolovat u známý právničky a říkala, že je napsaná dobře a moc na mě nemůže. Max přes znalce a soudy aby dokázala, že ta vada byla už za mýho vlastnictví. Což si myslím, že bude asi hodně těžký. 8) člověk s tím má akorát zbytečný starosti. :?
1.8 16V Ghia

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.06.2009 11:30

Honza HK píše: člověk s tím má akorát zbytečný starosti. :?
a nervy ....
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 18.06.2009 17:04

Foki, tak tohle zavání podvodem. Je to hnus. Doufám, žes jim to opravil s patřičnou přirážkou :wink:
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 18.06.2009 20:55

Priklanim se k nazoru Zirafaka - jizda delsi dobu bez chladici kapaliny.
1) ridic ma pred jizdou provest kontrolu, zda ma chladici kapaliny dostatek, tim muze prijit dost brzy na to, ze mu napriklad nekde unika.
2) kdyz mi poprve unikla kapalina, tak bych na to prakticky neprisel, kdybych obcas vyrovnavaci nadobku nekontroloval. Byla prasknuta kratka hadice od priruby termostatu a tekla jen zatepla a pri tlaku.
3) Po oprave v kratke dobe mi unikla kapalina znovaa kdyby to bylo v lete a ja nemusel topit, tak bych na to nemusel hned prijit. Topeni prestalo fungovat, i kdyz bylo nastaveno naplno, rafika teplomeru na palubce se chovala normalne, vubec nestoupala, byla pribita na obvyklem miste. Chladici kapalina jiz nebyla ani ve vyrovnavaci nadobce a ja jsem jednorazove dolil vice jak 2,5 litru. Tekla vodni pumpa. Nez jsem odstavil FoFa do opravy, tak jsem vozil kanystr vody a pak chladici kapaliny a vzdy pred cca 25 km jizdou pokazde doleval zhruba vzdy 2 litry.
Tyto zavady se nedaji posuzovat jako skryte, ty proste v urcitem obdobi prijdou jako zavady opotrebenim.
Zasada je takova, ze FoFa musime neustale sledovat, jinak se muze stat, ze pojedeme bez kapaliny a kdyz si teprve vsimneme narustu teploty na rafice, muze byt uz pozde. Treba se neco podobneho stalo tomu novemu majiteli a mohl tomu jeste pomoci naprijklad tim, ze najednou dolil studenou kapalinu a hlava mohla tepelnym sokem prasknout.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 18.06.2009 21:02

Není nad auta, které si řeknou co jim chybí což Ford bohužel není, nebo alespoň v mém ročníku Mondea.
Na Omeze 1996 i na 2000 si auto dokázalo říct nejen o nízké hladině vody do ostřikovačů tak funkčnost brzdových světel - žárovek, zadních obrysových žárovek, opotřebení brzdových desek, nízkou hladinu oleje i chladící kapaliny.
Tohle všechno mi nyní u Mondea chybí :roll:
Ex ST220 model 2004

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“