hlavne pri dovazanych a bazarovych autach... sa nie je comu cudovat ze diely ktore vydrzia 250 tis. odchadzaju zrazu pri 120 ???
ano, aj to sa moze teoreticky statnitram9 píše:Jen jsem chtěl říct, že stejně tak se může stát, že najedu 500tis/km bez nějakého problému
samozrejme že rátam s nákladmi na servis, ale nie vo výške takmer trhovej ceny vozidla. a nech rátam akokolvek, pri ročnom prebehu cca 50t. km, a spotrebe priem. 5,8/100km( o liter menej ako 1,6 benz) po troch rokoch okrem bežného servisu zatiahnut výmenu vstrekov, turba a dvojhmotaku za 4-5 000€ prestávam veriť v moderné diesle.foki píše:taky nechapu kdyz si nekdo koupi najezd 150-200t km a nepocita s naklady na servis a castejsi opravy . tak si nekoupim s tolika km nebo koupim benzin . na co je nafta kdyz se do ni furt serou penize ( uz mlcim mam doma dva kousky ale ani jeden neni na prodejberkym píše:Zvo sne vidím svoju rodinu, ako sa najbližšie dva roky namiesto obeda chodí pásť na blízke pole...![]()
)
alexino píše:teoreticky se muze stat ze ted u nas na parkovisti ceka na me Pamela Anderson, takze nevim co tady jeste delam a proc neuhanim domu.....![]()
![]()
. Ja sem ale prakticky člověk - kašlu na ni, stejně se mě nelibí....
killerhammer píše:ja napr. dizle nejazdim presne kvoli tomuto![]()
na benzine samozrejme stracas lenze to tiez zalezi od stylu jazdy, lebo napr. kupis si 1.6 74 kW, tam sa ti nema co pokazit, a na nom sa tiez da jazdit za 6.5-7l / 100km. budes mat rozdiel max 2l na 100 km a to je prosim pekne dneska menej ako 2 eur![]()
tak si teraz zrataj, aky by si musel mat na tom benzine najazd aby si preplatil na benzine viacej ako zaplatis za opravu toho dizla. 2000 eur za opravu / 2 eur za rozdiel v spotrebe = 1000 x 100 km = 100 000 km![]()
tak po 100 000 km zacnes na benzine prerabat, to je po 3 rokoch pri najazde 30 000 km rocne
ja vtedy napr. uz menim auto![]()
a to su len cisla z hlavy, ludom to vychadza aj ovela lepsie napr. 150-200t km (ked beru do uvahy male benziny napr 1.2 alebo 1.4 motory, ak im to staci, kde spotreba je v pohode pod 6 litrov)
a povedzme si to uprimne aj na 85kW dizel ked budem slapat ako blazon aby to poriadne islo, tak za 5.5 nebudem jazdit
Správně, pochopil jsiberkym píše:... prestávam veriť v moderné diesle.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů