Ložisko na zadním bubnu
-
- Nováček
Re: Ložisko na zadním bubnu
tak jsem tento týden kupoval origo ložisko v autoactivity a cena 2016kč.jen se chci zeptat,jestli je výměna v pohodě nebo mám čekat nějakou záludnost či je s něčím problém.dík za jakoukoli radu nebo postřeh nebo na co si dávat majzla.
Ford Focus 1.6 tdci 70kw r.v.2012
-
- Nováček
Ložisko jsem vyměňoval před 14 dny.Použil jsem SKF,cena 1175,ušetřeno 8oo kč a vyšší kvalita.Polovina původního komletu nenamazána,proto ložiska odcházejí.Je potřeba mít momentový klíč s rozsahem do 230 nm , přístup k lisu,vyražeč ložiska o pár desetin menší než je průměr ložiska.Je potřeba dát pozor ,aby ložisko nebylo namontováno obrácenou stranou a dán těsnící kroužek a kroužek na snímání impulsů ABS jako před rozmontováním
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zajimalo by me dle ceho usuzujes vyssi kvalituKombík píše:Ložisko jsem vyměňoval před 14 dny.Použil jsem SKF,cena 1175,ušetřeno 8oo kč a vyšší kvalita.Polovina původního komletu nenamazána,proto ložiska odcházejí.Je potřeba mít momentový klíč s rozsahem do 230 nm , přístup k lisu,vyražeč ložiska o pár desetin menší než je průměr ložiska.Je potřeba dát pozor ,aby ložisko nebylo namontováno obrácenou stranou a dán těsnící kroužek a kroužek na snímání impulsů ABS jako před rozmontováním
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Když po vymontování vadného ložiska je půlka suchá nenamazaná ,tak to výrobce silně odrbal.Nevím kdo pro forda ložiska vyrábí, ale je známo že dlouho nevydrží u mne 103000 km.U jiných značek aut 200000 km.Doufám ,že to skf vydrží více jak to předešlé nebo máš jiné zkušenosti.Kdo maže ten jede,kdo nemaže ten hučí a vyměňuje a mechanici mají práci. SKF mi bylo doporučeno dobrým známým ,co prodává ložiska konkurenční německé značky a dělá to 18 roků tak by měl mít nějaké zkušenosti a přehled o konkurenci..Ty jsi tady hlavní mechanik ,tak nám předej nějaké zkušenosti, abych tady jako laik i když jsem strojař, nemusel jako nováček popisovat jak se mění ložisko a jakou značku.Když se tady na fóru chci dovědět něco podstatné tak abych u některých témat tady strávil mládí a podstata problému se vytrácí ,co ty na to.Je sice pravda že to kecání o ničem neovlivníš.
FOCUS 1.6 16V kombi modrá metalíza 2001
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
popsal jsi to dobre a tady mas vyrobce lozisek pro ford http://www.fag.com/content.fag.de/en/index.jsp
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- LANpartyzan
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já jsem kupoval cca pred mesicem loziska primo u forda nejak za 1400 a byly to SKF.