Tempomat

Odpovědět
postak
Test driver
Test driver

Re: Tempomat

Příspěvek od postak » 25.03.2009 20:38

hmm, jak to tak čtu, tak vám všem zdravě závidím :) jinak Foki, jak si psal že " jednou jsem delal Cmaxe sice 1,6tdci ale pres diagnostiku jsem to zapnul " co si od toho mám slibovat ? Ty jsi nějaký mechanik u Fordu ? Chápu to dobře nebo jsem si naběhnul ? Opravdu by mě zajímalo, kolik by mě to stálo. Ale výměna volantu atd. mě opravdu nějak neláká.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.03.2009 20:42

postak píše:Opravdu by mě zajímalo, kolik by mě to stálo. Ale výměna volantu atd. mě opravdu nějak neláká.
no vzhledem k tomu ze tempomat je na volantu tak te vymena nemine a pokud te nelaka tak je diskuze u konce .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 27.03.2009 16:11

Vím, že jsi Foki admin, ale to nic nemění na tom, že bych byl rád, kdybys mi odpověděl na mou otázku, případně na předešlé dotazy. Jsi o 10 let starší, máš tady několik tisíc příspěvků, Focuse vlastníš určitě déle než já a máš více zkušeností. Přesto nejsem trouba, který si nic neudělá sám atd. Tím, že jsem napsal, že výměna volantu mě neláká, jsem měl na mysli, že je to celkem složité, jak už jsem si pomalu u Fordu zvyknul. Pokud by to bylo za rozumné peníze, volant klidně vyměním, protože předpokladám, že bude stejný jako mám teď, až na pár tlačítek tempomatu. Pokud se všichni více zkušení uživatelé budou povyšovat nad nováčky, tak řešení je v nedohlednu. Napíšu si email na nějaký autorizovaný servis Ford a tam mi snad napíšou více. Děkuji za příspěvky. Mimochodem, když už píšu o tom volantu, tak mě napadla jedna věc. Obalil jsem jej do kůže, protože byl moc tenký a ten plast mi v ruce taky moc neseděl. Přikládám dokumentaci.
Přílohy
P2059628.JPG
P2059627.JPG
tohle už bylo focené za tmy, ale výsledek je myslím zdařilý. Volant zhrubnul a investice 500 kč taky není nejvíc
tohle už bylo focené za tmy, ale výsledek je myslím zdařilý. Volant zhrubnul a investice 500 kč taky není nejvíc

jao
Nováček
Nováček

Příspěvek od jao » 30.03.2009 23:48

To posledné foto má umeleckú hodnotu. Ozaj vydarený záber.
Ford Focus II 1.8 TDCi combi - 5400 km 6.5 l/100 km

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 31.03.2009 06:01

Prajem vela stastia pri pisani do autorizovaneho servisu ohladne domontovania tempomatu,ale uz dopredu typujem,ze ti odpovedia:nejde to,neda sa,kup nove auto :idea: :wink:
je pravda,ze odpoved od Fokiho vypada akosi s arogantnym podtonom,ale je to presne tak,ako pise,to mi ver :idea: :wink:

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 31.03.2009 12:43

zirafak já to pochopil, je to tak jak píšeš. Vzal jsem to nejdřív blbě, ale došlo mi to. Na tempomat kašlu, nejsem lama, abych vrážel několik, odvážím se říct, desítek tisíc do něčeho, co se mi nevyrentuje. Každopádně moje další auto tempomat mít bude, o tom jsem přesvědčený. Jestli nějaký admin může, tak ať toto vlákno klidně odstraní. Nic neřeší. Díky všem.

deejaayy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deejaayy » 06.04.2009 23:39

postak píše:Vím, že jsi Foki admin, ale to nic nemění na tom, že bych byl rád, kdybys mi odpověděl na mou otázku, případně na předešlé dotazy. Jsi o 10 let starší, máš tady několik tisíc příspěvků, Focuse vlastníš určitě déle než já a máš více zkušeností. Přesto nejsem trouba, který si nic neudělá sám atd. Tím, že jsem napsal, že výměna volantu mě neláká, jsem měl na mysli, že je to celkem složité, jak už jsem si pomalu u Fordu zvyknul. Pokud by to bylo za rozumné peníze, volant klidně vyměním, protože předpokladám, že bude stejný jako mám teď, až na pár tlačítek tempomatu. Pokud se všichni více zkušení uživatelé budou povyšovat nad nováčky, tak řešení je v nedohlednu. Napíšu si email na nějaký autorizovaný servis Ford a tam mi snad napíšou více. Děkuji za příspěvky. Mimochodem, když už píšu o tom volantu, tak mě napadla jedna věc. Obalil jsem jej do kůže, protože byl moc tenký a ten plast mi v ruce taky moc neseděl. Přikládám dokumentaci.
postak:Čím jsi to obalil,to vypadá skvěle,nechceš mi poradit?
Ford Focus II,r.v.12/2006,1,6,black,
Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 10.04.2009 15:53

Zdar, obalil jsem to timhle
http://www.autosportslezska.cz/content/ ... kuze-cerny
a mohu jen doporučit. Pokud máš jen obyčejný plastový volant, jdi do toho. Volant příjemně zhrubne, nepotí se tak ruce při jízdě a volant neklouže jako origo plasťák. Myslím že jde opravdu o pravou kůži a dělají to bratři slováci. Tímto jim skládám poklonu 8) Já kupoval v lednu za 520 kč, ale i těch 600 není žádná hrůza, na to jak ti to poslouží. Kup každopádně velikost A, tu nejmenší, je to opravdu v pohodě. Nezapomeň hodně stahovat, neboj se že to rupne, samozřejmě s citem. Nalož to před montáži na půl hod. do vody a můžeš montovat. Vše najdeš v návodu, ale já si ho trochu upravil. Když tak piš na SZ. Hodně zdaru :)

Samantus
Junior
Junior

Příspěvek od Samantus » 11.05.2009 20:07

Dneska jsem to resil konkretne u 1.6TDCi volant neni potreba menit a tempomat "domontovat" jde
Martin :-)

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

KUTY

Příspěvek od KUTY » 11.05.2009 20:30

Samantus: OK, mam volant z verzie SPORT (3-ramenny) a ak by som chcel tempomat, co by si mi poradil ? kam by si dal tlacitka na jeho ovladanie bez vymeny volantu ???

dufam, ze mi to nechces nalepit na palubovku...

peters111
Nováček
Nováček

Příspěvek od peters111 » 11.05.2009 20:33

Máš s tím nějakou zkušenost.
Ford Focus II 1.6 TDCI 80 Kw, bez DPF

PetrAT
Junior
Junior

Příspěvek od PetrAT » 11.05.2009 20:41

postak píše:Zdar, obalil jsem to timhle
http://www.autosportslezska.cz/content/ ... kuze-cerny
a mohu jen doporučit. Pokud máš jen obyčejný plastový volant, jdi do toho. Volant příjemně zhrubne, nepotí se tak ruce při jízdě a volant neklouže jako origo plasťák. Myslím že jde opravdu o pravou kůži a dělají to bratři slováci. Tímto jim skládám poklonu 8) Já kupoval v lednu za 520 kč, ale i těch 600 není žádná hrůza, na to jak ti to poslouží. Kup každopádně velikost A, tu nejmenší, je to opravdu v pohodě. Nezapomeň hodně stahovat, neboj se že to rupne, samozřejmě s citem. Nalož to před montáži na půl hod. do vody a můžeš montovat. Vše najdeš v návodu, ale já si ho trochu upravil. Když tak piš na SZ. Hodně zdaru :)
Díky za tip. Ten origo volant je skutečně shit a přesně jak píšeš, tenký a potí se na něm ruce a ani se pohodlně nedrží.
Drží ta kůže tak, že se nehne ?
P.S: koukám, že 2006 měla pěkné rafičky. Ten střbrný kýč, který dávají nyní vypadá jak laciná čínská hračka :?
FF II 1,6 benzín kombi Trend

Samantus
Junior
Junior

Příspěvek od Samantus » 11.05.2009 22:18

KUTAC píše:Samantus: OK, mam volant z verzie SPORT (3-ramenny) a ak by som chcel tempomat, co by si mi poradil ? kam by si dal tlacitka na jeho ovladanie bez vymeny volantu ???

dufam, ze mi to nechces nalepit na palubovku...
Bavim se o obyc 4ramennym volantu, 3ramennej sem este s tempomatem nevidel (timto netvrdim ze neni), ono taky u sportverze mit tempomat:-) priznavam ze jsem rozmlsanej a nechapu ani tempomat v manualu :-D
Martin :-)

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

KUTY

Příspěvek od KUTY » 12.05.2009 08:45

Samantus: ak je to na 4-ramenny tak to hej

na sportovy sa nedaval tempomat takze ak ho niekto ma, nema tempomat

ja sport verziu nemam, len vymeneny volant

Samantus
Junior
Junior