Samovolné odemykáni dveří

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 12.10.2006 08:29

Ahmed píše:
Foqus píše:No mně se zase stává, že se auto samo zamkne - za jízdy, nebo i při stání. Zřejmě to souvisí se zimou - dokud bylo teplo, vůbec to nedělalo, teď po ránu, jak je kosa, už se mi to stalo asi 3x.
A mas ty zamky ciste nebo je tam vsude vazelina, mastnota, spina, prach a bordel?
no já se do toho nepouštěl, dal jsem to do dílny a jejich názor je takovej, že to bude nějakej kraťas někde v drátech, tak nevim...
Zkusim to o vikendu ještě vyčistit - to se hádám musá sundat tapecirunk ze dveří, co??
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

pepson
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepson » 12.10.2006 08:39

HM, to urcite a me se do toho vubec nechce :( !!!
Obrázek
Ford Focus 1.6 16V 74kW, hatchback, 2001/05

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 12.10.2006 08:42

pepson píše:HM, to urcite a me se do toho vubec nechce :( !!!
nápodobně, nevíte někdo, kde všude to je chycený?? kde zapáčit, kde něco povolit atd?? Docela by mi to pomohlo, abych nezničil celý dveře :roll:

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 12.10.2006 08:45

tak už nic, našel jsem v sekci "interier" návod od rommanm, tímto mu děkuji..

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 08.11.2006 20:35

To že se mi auto po chvilce celé odemkne, na to jsem si už zvykl. Ale dnes jsem jel, celé se odemklo a po 3min. se celé zamklo. Takže jsem usoudil, že se na ten zámek budu muset nakonec podívat. Nedovedu si představit jak se mi tak zamknou klíčky když nebudu v autě, jako se to tu už někomu stalo.
Jen jsem zvědavej jak se dostanu k tomu zámku, snad nic nezničím :roll:
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 21.11.2006 17:23

Tak po deseti dnech jsem se konečne dočkal trochu mrazu abych mohl vyzkoušet zda-li moje oprava byla úspěšná...
Nejdřív bych chtěl poděkovat Rommanm, který krásně popsal jak rozebrat tapecírunk ve dveřích. Byla to hračka oproti tomu co mě čekalo potom... Dostat celý zámek ven ze dveří mi dalo pořádně zabrat, naštěstí nazpátek to šlo bez problémů.
Když jsem držel celý zámek v ruce, tak jsem ho celý prolil WD40kou, vypadal jako kdybych ho do něho ponořil, hlavně jsem si říkal aby to ten servo motůrek přežil. V jednoum rohu zámku je malý mikrospínač na kterém jsem si dal záležet, sice je k němu špatný přístup, ale vyhrál jsem si s ním abych ho pořádně prolil.
Pak jsem to nechal celý odkapat a namontoval zpět do dveří. A pak už jenom čekat na mráz, který byl dnes u nás -1°C což mám 100% jistotu, že při této teplotě mi zámek blbnul a odemykali se mi ostatní dveře.
A co se nestalo...vše fungovalo jak mělo. Měl jsem z toho radost (ještě aby ne). Jen doufám že to nějaký čas vydrží než se tam zase někde něco podělá nebo zatuhne. Závadu jsem sice odstranil která se mi projevovala okolo 0°C, ale jsem zvědavej až začnou padat 10-15st. mrazy...na to si musím ještě chvíli počkat.
Každopádně u mě tato "operace" byla úspěšná (zatím), tak doporučuji všem kterým to taky dělá ať se na to mrknou. Je to práce tak na půl dne. Teď tak na dvě hoďky, když už vím jak co kde rozebrat :wink:
Beri
Obrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 22.11.2006 18:01

takže já mám problém také (aspoň prozatím - ťuk ťuk ťuk) zatím zdá se vyřešený - v servisu se problém ukázal v tom mikrospínači, ten způsoboval to samozamykání. Prý však nejde rozdělat, je to zalitý plastem do celého zámku. Nakonec se to nějak podařilo promazat a zatím tedy funguje. Pokud by to nepomohlo, lze ten mikrospínač vyřadit z provozu - klíčem se neotevře sice celé auto, ale jen jedny dveře, nicméně na dálkové ovl. půjde auto otevřít celé. Poslední možností je výměna celého zámku - nevíte, kolik může stát??

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 22.11.2006 18:38

Foqus píše:takže já mám problém také (aspoň prozatím - ťuk ťuk ťuk) zatím zdá se vyřešený - v servisu se problém ukázal v tom mikrospínači, ten způsoboval to samozamykání. Prý však nejde rozdělat, je to zalitý plastem do celého zámku. Nakonec se to nějak podařilo promazat a zatím tedy funguje. Pokud by to nepomohlo, lze ten mikrospínač vyřadit z provozu - klíčem se neotevře sice celé auto, ale jen jedny dveře, nicméně na dálkové ovl. půjde auto otevřít celé. Poslední možností je výměna celého zámku - nevíte, kolik může stát??
Uz to tu nedavno nekdo napsal - 2300,- klonovani druheho klicku, cca 7000,- vymena vsech zamku. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 22.11.2006 19:05

pelen píše:
Foqus píše:takže já mám problém také (aspoň prozatím - ťuk ťuk ťuk) zatím zdá se vyřešený - v servisu se problém ukázal v tom mikrospínači, ten způsoboval to samozamykání. Prý však nejde rozdělat, je to zalitý plastem do celého zámku. Nakonec se to nějak podařilo promazat a zatím tedy funguje. Pokud by to nepomohlo, lze ten mikrospínač vyřadit z provozu - klíčem se neotevře sice celé auto, ale jen jedny dveře, nicméně na dálkové ovl. půjde auto otevřít celé. Poslední možností je výměna celého zámku - nevíte, kolik může stát??
Uz to tu nedavno nekdo napsal - 2300,- klonovani druheho klicku, cca 7000,- vymena vsech zamku. :lol:
nee, to by snad nemělo s fabkou a klíčema mít nic společnýho 8O

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 22.11.2006 20:56

Taky si myslím, jde akorát o ten mechanizmus. Zámek na klíček ja na táhlu který vede k tomu zámku od dveří.
Ten mikrospínač, to je zajímavý, jestli to je tak jak píšeš. Ale myslím si že pak ale elektronika neví jestli se ten zámek zamknul který by byl bez toho spínače, jelikož si myslím že tam působí jako informace řídící jednotce o tom že se zámek zamkl.
Jediný co jsem zkoušel, je, že když byl spínač rozepnut, tak jsem ho zkusil ručně sepnout a celé auto se zamklo.
Taky jsem se chtěl do něho dostat a rozebrat, ale nešlo to a bál jsem se že na mě vyskočí nějaká pružina a budu v pr*eli. A náhradní zámek jsem po ruce neměl jako případnou náhradu.
Obrázek

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 15.12.2006 18:33

Tak po promazání celého zámku mi to začalo opět zlobit. Tak jsem rázně zakročil a už bude všem dnům konec od samovolného odemykání a zamykání. Dnes jsem znova rozebral tapecírunk abych se dostal ke konektoru zámku a prostě a jednoduše jsem přeštípl dva dráty od mikrospínače (lock/unlock). Nyní už mě auto ve vnitř nezamkne. Co se po této operaci změnilo? (pro mě vyhovující)
Ten kdo má centrál na DO, tak se nic nezměnilo a vše funguje při starém (i zamykání). Jediný co těď nejde, je zamykání a odemykaní všech dveří z řidičových dveří pomocí LOCK. Tímto se zamknou pouze dveře u řidiče a pokud by někdo chtěl zamknout celý auto, tak se musí natáhnout ke spolujezdci a pak se mu zamkne celý auto (i u řidiče). Zámek u spolujezdce je stejný a oba mikrospínače jsou zapojeny paralelně, proto je možný ten u řidiče odstřihnout.
Pro ty co otevírají auto klíčkem, tak se mu odemkne pouze řidičovy dveře a zbytek zůstane zamčený (díky vyřazenému spínači). Což je asi jediná nevýhoda, kteří nemají centrál na DO.
Už jsem neměl další trpělivost se s tím nějak hraát a pořád promazávat. Při měření jsem zjistil, že tento spínač zůstával po odemknutí v poloze lock a po chvíli se se přepl do unlock a tím došlo k odemčení zbytku dveří nebo se dostal do mrtvé polohy a opět se vrátil do polohy lock a tím se mu celé auto zamklo.
Jestli by někdo chtěl tento postup taky podstoupit a nemá Ford TIS, tak jsem můžu dát i fotky o jaký dráty se jedná.
Každopádně to vyřeší veškerý problém se zámky od kterých mám ode dneška klid.
Hodně zdaru při řešení oprav zámků.
Beri
Obrázek

bofi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bofi » 15.12.2006 20:26

Tak to bylo razantní řešení.To já to zkusím vyčistit a pokud se to nezlepší tak to rači nechám tak a budu to řešit náhradním klíčem , který nosím furt u sebe.Zas tak velký problém to není , když se auto zamkne nebo odemkne za jízdy.Jediný průser by mohl nastat kdyby se auto zamklo když nejsem uvnitř a klíče jo :D .
Byl - Focus Kombi 2001, 1.8 TDdi, Byla - Fiesta 1,25 16V 55kW, 1998

Opel Zafira 1.6 74kW + LPG

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 15.12.2006 20:44

To máš pravdu, je to drsný způsob odstranění. Taky jsem si říkal že když mi to občas zablbne, tak to nebudu řešit, ale v chladném počasí okolo nuly a níž to děla pořád a občas se i leknu jak se to zamkne/odemkne, Tak jsem si řekl, už dost!
Až ten zámek úplně odejde a dojde na výměnu nového, tak to vrátím do původního stavu. Ale jak jsem psal, tak tato úprava mě nikterak nebude omezovat v odemykání/zamykání auta.
Obrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 22.02.2007 21:06

jen tu musím potvrdit, že po zásahu, který jsem taky jako Berry na předchozím Focusu abslovoval bylo a stále je samozamykání minulostí :wink: Pokud máte DO, vůbec to nepoznáte

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 25.05.2007 20:19

Foqus píše:No mně se zase stává, že se auto samo zamkne - za jízdy, nebo i při stání. Zřejmě to souvisí se zimou - dokud bylo teplo, vůbec to nedělalo, teď po ránu, jak je kosa, už se mi to stalo asi 3x.
Tak tohle se mi stalo v jeden den třikrát, vždycky když jsem auto odemknul dálkáčem a dával třeba malího ze sedačkou na zadní sedačku a měl otevřeny jen jedny dveře, ostatní se zamknuli!! Bylo vedro, ale foukal hodně silnej vítr...od tý doby nic!! :wink:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“